canes_out

NHL:n keskiviikon ohjelmassa oli viisi ottelua. Columbus Blue Jackets, Arizona Coyotes ja Carolina Hurricanes hävisivät omat kuolemanottelunsa ja lähtivät kesälomille. Montreal Canadiens puolestaan piti jatkopaikkahaaveensa elossa Joel Armian johdolla.

Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 5-4 je.

Tampa oli pystynyt pelaamaan kaksi viime ottelua tyylikkäästi ja voittamaan molemmat, eikä sen päätyyn tehty niissä yhteensä kuin kolme osumaa. Ottelusarjan viidennessä kamppailussa asetelma muuttui ja Columbus nosti tasoaan, mutta se ei riittänyt. Tampa vei sarjan nimiinsä voitoin 4-1, ja Columbuksen kausi päättyi.

Viidennen ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoerässä, jossa voitto-osuman taituroi Braden Point. Tähtihyökkääjä kasasi keskiviikkona tehot 1+2=3.

TBL-CBJ: Point päättää Columbuksen kauden

Tampa sai otteluun loistavan alun, kun se hallitsi ensimmäistä kymmenminuuttista mielin määrin. Ensimmäiset seitsemän minuuttia tuottivat joukkueelle yhteensä kuusi laukausta ja peräti kaksi maalia. Ensiksi Tyler Johnson pääsi ohjaamaan kiekon Joonas Korpisalon selän taakse, ja minuuttia myöhemmin Blake Colemanin rannelaukaus yllätti suomalaisveskarin.

Columbus selvisi kuitenkin shokkialusta ja ylsi peliin mukaan erän toisella kympillä, joka tuotti kavennusosuman. Kapteeni Nick Foligno pääsi tuikkaamaan pikkumustan Andrei Vasilevskin vartioimaan maaliin ylivoimapelin päätteeksi.

Columbuksen vahva meno jatkui toisessa erässä, jossa se laittoi pelin tasoihin puolivälin paikkeilla, kun NHL-uransa toista playoff-ottelua pelannut ruotsalaishyökkääjä Kevin Stenlund huudatti sinitakkien vaihtopenkkiä. Erän toinen Columbus-maali syntyi 15 sekuntia ennen toista erätaukoa. Viimeistelijänä toimi toinen ruotsalainen, Alex Wennberg, jolle syötön tarjoili Foligno.

TBL-CBJ: Wennberg lyö Columbuksen johtoasemaan

Koko ottelun ilman jäähyminuutteja pelanneen Blue Jacketsin voitto alkoi näyttää todennäköiseltä kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tampa hukkasi kiekon omalla alueella, ja Oliver Bjorkstrand iski Columbukselle neljännen rysän. Lightning ei kuitenkaan luovuttanut vaan iski nopeasti kavennuksen, josta vastasi Kevin Shattenkirk. Lopulta takaa-ajo tuotti vielä tasoituksenkin, jonka viimeisteli Anthony Cirelli ajassa 58.22. Point ja Nikita Kucherov alustivat sekä Shattenkirkin että Cirellin maalit.

Point nousi jatkoajalla esiin viiden minuutin pelaamisen jälkeen ja laittoi kiekon viidennen kerran Korpisalon selän taakse.

Pointin ohella Tampan tähtiin kuuluivat kolme maalia alustanut Kutsherov ja 37 kertaa torjunut Vasilevski. Korpisalolle kirjattiin 20 torjuntaa.

Lightning eteni jatkoon Pointin osumalla

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-1

Carolina pelasi Columbuksen tavoin selkä seinää vasten, sillä Boston johti sarjaa 3-1. Hurricanesin kova taistelu ei tuonut lopulta palkintoa, ja joukkueen kausi päättyi Bruinsin napattua voiton maalein 2-1.

Ottelun käänteentekijäksi muodostui erikoistilannepelaaminen: Bruins sai neljä ylivoimatilaisuutta ja teki kaksi ylivoimamaalia. Hurricanes sai kolme tilaisuutta ja jäi ilman onnistumisia. Ennen keskiviikkoa Bruins oli tehnyt seitsemässä ottelussa vain kolme ylivoimaosumaa, joten Itäisen konferenssin runkosarjan voittaneelta joukkueelta nähtiin suuri parannus tällä osa-alueella.

Hurricanes näytti heti alusta alkaen, ettei se ole luovuttanut. Joukkue onnistui luomaan painetta Bruinsin päätyyn, ja se pääsikin ensimmäiselle tauolle 1-0 johdossa Haydn Fleuryn osuman turvin. Maalin alusti Sebastian Aho.

Bruins voitti viidennen ottelun ja eteni jatkoon

Hurrikaanit saivat vahvan alun myös toiselle 20-minuuttiselle, ja Teuvo Teravainen olikin laittaa pikkumustan Jaroslav Halakin selän taakse erän alkuminuuteilla, mutta peliväline ei pomppinut suotuisasti. Heti seuraavassa tilanteessa Bruinsin kokoonpanoon palannut David Pastrnak pääsi läpiajoon, mutta tshekkitähti hukkasi kuitenkin jo toisen huipputonttinsa ottelussa, kun Hurricanes-vahti Petr Mrazek oli etevämpi.

Myös Bostonin Patrice Bergeron pääsi kokeilemaan tasoitusta läpiajosta, mutta tällä kertaa Sebastian Aho esti maalin syntymisen. Suomalainen teki sen kuitenkin jäähyn arvoisesti, ja Bruins pääsi tälläämään tasoituksen ylivoimalla Ahon istuessa boksissa. Osuman iski David Krejci.

Carolinan hyvin alkaneesta erästä tuli lopulta tuskainen, sillä Bruins pääsi tauolle 2-1 johdossa. Tällä kertaa verkkoa heilutti ylivoimalla Bergeron, joka upotti kiekon sisään miinuskulmasta Mrazekin varusteiden kautta. Pastrnak sai syöttöpisteen Bostonin molempiin osumiin.

Carolinan takaa-ajo ei tuottanut päätöserässä tulosta, kun kokenut Bruins esitti esimerkillistä johtoasemassa pelaamista. Bostonilaisten puolustus oli timanttinen.

Sekä Aho että Teräväinen kellottivat kauden päätösottelussa noin 23 minuutin jääajat. Carolinan puolustaja Sami Vatanen pelasi 19 minuuttia.

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 7-1

Myös Coloradolla oli mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspelien toisella kierroksella, ja sen denveriläiset tekivätkin. Arizona kaatui murskalukemin 7-1, ja otteluvoitot menivät Coloradolle 4-1. Avalanche teki sarjassa kahteen viime otteluun peräti 14 maalia ja päästi vain kaksi.

Avalanche voitti viime ottelunkin 7-1 ja näytti katkaisseen kojoottien selkärangan, sillä se vei viidennen ottelun avauserän peräti 3-0. Nazem Kadri ja Samuel Girard osuivat ylivoimalla ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Huippuvireinen Kadri iski vielä tasaviisikoin erän lopussa, mikä viimeistään vei Arizonan viimeisetkin toivon rippeet.

Todellinen ero revittiin toisessa erässä, joka meni Coloradolle jälleen 3-0. Nathan MacKinnon värkkäsi kaksi maalia ja syötti yhden. 6-0 osuman viimeisteli Nikita Zadorov.

Avalanche jyräsi Coyotesin ja katkaisi ottelusarjan

Clayton Keller rikkoi Coyotesin kuparisen päätöserässä, mutta se oli enää kosmetiikkaa. J.T. Compher iski illan viimeisen osuman viitisen minuuttia ennen loppusummeria.

Arizonan maalissa aloitti Darcy Kuemper, joka vedettiin sivuun vasta kahden erän jälkeen. Antti Raanta sai pelata päätöserän, jossa hän torjui viidesti. Coloradon maalilla pelasi Philipp Grubauer, joka pysäytti kiekon 23 kertaa.

Coloradon suurin sankari oli Nathan MacKinnon, joka sai tililleen tehot 2+2 ja nousi koko liigan pistepörssin kärkeen. Myös kahden maalin Kadri kuului joukkueen suurimpiin onnistujiin. Mikko Rantanen alusti MacKinnonin molemmat maalit, ja Joonas Donskoi sai syöttöpisteen Kadrin toisen rysään.

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-5

Canadiens oli kierroksen neljäs joukkue, jonka kausi oli katkolla. Montreal oli myös illan ainut joukkue, joka pystyi voittamaan ottelunsa selkä seinää vasten -tilanteessa, kun se kaatoi Flyersin 5-3.

Montrealin avainpelaajiin lukeutui Joel Armia, joka vietti kahden maalin iltaa. Ensiksi laituri iski ottelun avausmaalin ajassa 2.53, ja toistamiseen hän heilutti maaliverkkoa ottelun puolivälissä ja tasoitti tilanteeksi 2-2.

Flyersin Jakub Voracek oli tehnyt toisen erän alussa kaksi ylivoimamaalia ja vienyt joukkueensa 2-1 johtoon. Voracek teki molemmat maalinsa Jesperi Kotkaniemen viiden minuutin jäähyn aikana. Vahvoja pudotuspelejä pelaava Kotkaniemi lensi suihkuun selkään kohdistuneen taklauksen takia toisen erän alussa. Sentteri lanasi keskialueella vaarallisen näköisesti Travis Sanheimin, joka pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua.

Armia johdatti Montrealin voittoon Philadelphiasta

Kotkaniemen törttöily ei kuitenkaan maksanut liikoja. Armian 2-2 tasoituksesta kului vain reilu minuutti, ja Canadiens oli taas johdossa. Tällä kertaa Carter Hartin ohitti Brendan Gallagher.

Montrealin salaisuus oli keskiviikkona nopea takaiskuista palautuminen, sillä se onnistui jälleen nousemaan vastustajan yläpuolelle, vaikka Joel Farabee oli tasoittanut leikin ylivoimalla ajassa 50.37. Farabeen osumasta ehti kulua vain 22 sekuntia, kunnes Nick Suzuki (1+1) pääsi latomaan joukkueensa neljännen maalin Jonathan Drouinin (0+2) alustuksesta. Tästä Flyers ei enää noussut, vaan Montreal kaunisteli lopussa lukemat Phillip Danault'n lyötyä kiekko tyhjään rysään. Danault'n maaliin teki esityön Artturi Lehkonen.

Canadiensin veskari Carey Price pysäytti kiekon 26 kertaa. Toisessa häkissä pelannut Hart sai tilastoihin 28 torjuntaa.

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 3-4

Hallitseva mestari Blues lähti ottelusarjan viidenteen vääntöön kahden ottelun voittoputkessa, joka kuitenkin katkesi keskiviikkona. Canucks johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2, ja ensimmäinen katkaisupeli pelataan perjantaina.

Canucks sai viidenteen otteluun hyvän lähdön, kun Tyler Motte vei joukkueensa 1-0 johtoon alivoimalla, mutta hyvä startti valui pian hukkaan. Brayden Schenn tasoitti ottelun, kun ensimmäinen erätauko oli reilun neljän minuutin päässä, ja Ryan O'Reilly iski nuottipaitojen johto-osuman vain puoli minuuttia ennen taukoa.

Motte johdatti Canucksin voittoon Bluesista

Blues lisäsi vauhtia toisen erän ensimmäisellä kympillä, jonka aikana se siirtyi 3-1 johtoon Zach Sanfordin osuessa. Erän toinen puolisko meni kuitenkin tyystin Canucksille, kun joukkue teki reilun kuuden minuutin sisään kolme maalia ja siirtyi 4-3 johtoon. Ensiksi Jake Virtanen syötti ja J.T. Miller kavensi ajassa 31.54, ja nelisen minuuttia myöhemmin osat olivat toisin päin - Miller syötti ja Virtanen osui. Siitä kului reilut kaksi minuuttia, kun Blues hukkasi kiekon hyökkäysalueella ja Motte pääsi läpiajoon, eikä hyökkääjä epäonnistunut paikassaan.

Blues haki vimmatusti tasoitusta päätöserässä, mutta Canucks ja etenkin 34 kertaa torjunut Jacob Markstrom kestivät.

Colorado pelasi huimalla tasolla kaksi viimeistä otteluaan, joissa sen maaliero oli 14-2. Yksikään joukkue ei ollut onnistunut tekemään vuoden 1993 jälkeen pudotuspelisarjan kahdessa viimeisessä ottelussa 14 maalia.

• Joukkueemme on löytänyt tasonsa. Emme ole vielä voittaneet mitään, mutta veimme tämän sarjan. Joukkueessamme on hyvä meininki, ja olemme valmiita kohtaamaan kenet tahansa toisella kierroksella, vakuutti itsevarma MacKinnon, joka teki Coyotes-sarjassa 10 tehopistettä (3+7) ja nousi koko pudotuspelien pistepörssin kärkeen tehoillaan 4+9=13.

Avalanchelta löytyi runsaasti materiaalin leveyttä konferenssin puolivälierissä, mutta MacKinnonin, Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin muodostama ykköskenttä oli jälleen avainroolissa.

• Tuo on hemmetinmoinen joukkue, ja se kentällinen on uskomaton. Heidät pystyy pysäyttämään vain olemalla itse parhaimmillaan, kehui Arizonan päävalmentaja Rick Tocchet.

Carolina taisteli tosissaan voitosta Bostonin kanssa, mutta rutinoituneen Bruinsin ylivoima teki tarvittavan eron viidennessä kohtaamisessa.

• Pelasimme sillä tasolla, jolla olisimme voineet voittaa. Olen todella ylpeä joukkueestani. Lähdemme täältä päät ylhäällä. Mielestäni olimme parempi joukkue tänään, summasi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.