Jesse Puljuj??rvi2

Ketjukaverukset Connor McDavid ja Jesse Puljujärvi häärivät tehomiehinä, kun Edmonton Oilers murskasi Columbus Blue Jacketsin. Toronto Maple Leafs hävisi Philadelphia Flyersille, mutta Maple Leafsin Patrick Marleaulle ottelu oli ikimuistoinen, sillä hän saavutti NHL-urallaan 1 100 tehopisteen rajan. Aktiivipelaajista enemmän pisteitä ovat tehneet vain Jaromir Jagr, Joe Thornton ja Marian Hossa.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 2-7
Connor McDavid ja Jesse Puljujärvi johdattivat Oilersin maukkaaseen vierasvoittoon. McDavid teki pisteet 1+3 ja Puljujärvi 1+1. Puljujärvi viimeisteli McDavidin laukauksesta syntyneestä paluukiekosta Oilersin 6-2-maalin kolmannessa erässä. Erän lopussa kaksikko toimi vielä toisinpäin, kun McDavid upotti kiekon reppuun Puljujärven upeasta syötöstä.
Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovskille riitti kaksi erää ja viisi päästettyä maalia. Venäläisen tilalle luisteli päätöserään Joonas Korpisalo, jolle kertyi kaksi takaiskumaalia ja kymmenen torjuntaa. Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara syötti joukkueensa 1-5-kavennuksen. Markus Hännikäinen ei ollut sinitakkien kokoonpanossa.

St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 0-3
Lightning nollasi Itäisen ja Läntisen konferenssin kärkijoukkueiden kohtaamisessa Bluesin. Lightningin Andrei Vasilevski torjui 32 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Maalintekijöinä kunnostautuivat Brayden Point (1+1), Nikita Kutsherov ja Tyler Johnson (1+1), joista Johnson viimeisteli tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Bluesin Vladimir Tarasenko laukoi seitsemän kertaa kohti Lightningin maalia, mutta ei joukkueiden edellisen kohtaamisen tavoin päässyt maalin makuun.
Blues tiedotti asettaneensa puolustaja Alex Pietrangelon loukkaantuneiden pelaajien IR-listalle. Joukkueen riveihin nostettiin AHL:stä puolustaja Jordan Schmaltz.
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-2
Maple Leafsin 1-1-tasoituksen tehnyt Patrick Marleau kasvatti NHL-uransa pistesaldon 1 100:een, mutta Flyers ratkaisi pelin päätöserän maaleillaan. Travis Konecny laukoi 2-2-tasoituksen ajassa 45.36, Sean Couturier 3-2-johtomaalin kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Scott Laughton teki loppulukemat tyhjään maaliin.
Flyersin Valtteri Filppula ja Maple Leafsin Leo Komarov jäivät pisteittä. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa. Pelaamaan ei vielä päässyt myöskään Kasperi Kapanen, jonka Maple Leafs nosti vahvuuteensa AHL:stä.

Minnesota Wild - Calgary Flames 2-1 vl.
Mikael Granlund ratkaisi voiton Wildille, kun hän onnistui voittolaukauskilpailun yhdeksäntenä laukojana ja hänen jälkeensä laukonut Micheal Ferland epäonnistui. Granlundia ennen Flamesin Johnny Gaudreau ja Wildin Chris Stewart onnistuivat ratkaisuissaan. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Wildin Matt Cullen ja Flamesin Ferland.
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-2
Alavireisesti pelanneiden joukkueiden kohtaamisessa Sabres nappasi niukan voiton ja aiheutti Senatorsille viidennen peräkkäisen tappion. Sabres johti Benoit Pouliot'n, Kyle Okposon ja Evander Kanen toisen erän maaleilla 3-0, mutta Senators säikäytti päätöserässä Cody Cecin ja Derick Brassardin kavennusmaaleilla. Tasoihin asti Senators ei kuitenkaan noussut. Sabresin Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteet joukkueensa ensimmäiseen ja kolmanteen maaliin.

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 5-1
Taylor Hall laukoi Devilsin 2-0 sekä 3-0-maalit ja oli isossa roolissa, kun Devils katkaisi Kingsin kahdeksan ottelun voittoputken. Devilsin Sami Vatanen kirjautti plus-miinuslukeman +3. Jussi Jokinen ei ollut Kingsin kokoonpanossa.
Washington Capitals - Colorado Avalanche 5-2
Capitalsin Jevgeni Kuznetsov kahmi kolme syöttöpistettä, kun hän alusti Jakub Vranan, Brett Connollyn ja Matt Niskasen maalit. Mikko Rantanen pohjusti Avalanchelle tilanteen, josta Tyson Jost teki 2-4-kavennuksen, mutta Colorado ei kuitenkaan ehtinyt enää käynnistää kunnon kiriä. Devante Smith-Pelly viimeisteli loppulukemat tyhjään Avalanchen verkkoon.

Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3-2 ja.
Panthersin Aleksander Barkov nappasi jälleen yhden syöttöpisteen, kun hän pohjusti toisessa erässä Nick Bjugstadin 1-1-tasoituksen. Jamie McGinn teki Panthersille 2-1-johtomaalin kolmannen erän alussa, mutta Blackhawks nousi tasoihin Jonathan Toewsin maalilla. Jatkoajalla Patrick Kane laukoi 3-2-voittomaalin Blackhawksille ja venytti joukkueen voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi.
Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes 2-3 vl.
Reilly Smith nousi Golden Knightsin sankariksi varsinaisella peliajalla, kun hän teki kolmannen erän puolivälin jälkeen 2-2-tasoituksen. Voittolaukauskilpailussa Smith teki johtomaalin, mutta Hurricanes nousi tasoihin ja voittoon Brock McGinnin ja Phillip Di Giuseppen maaleilla. Erik Haula nappasi syöttöpisteen Golden Knightsin ensimmäiseen maaliin, mutta Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä.

Edmonton Oilersin ykköstykki Connor McDavid oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
- Pystyimme rullaamaan neljällä ketjulla. Erikoistilannepelaamisemme ja erityisesti ylivoimapelimme oli hyvää. Myös alivoima oli hyvää, McDavid sanoi NHL.comin Craig Merzin haastattelussa.
Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskille nollapeli oli kauden kolmas, ja hän on maalivahtien voittotilaston kärjessä 20 voitolla.
- Tämä ei ollut paras otteluni, mutta jätkät pelasivat hyvin ja me kaikki ansaitsimme nollapelin. Blues on lännen paras joukkue, ja tämä oli meille kova haaste, Vasilevski mietiskeli NHL.comin Louie Koracin haastattelussa.