CAR-OTT: Aho iskee illan toisen maalinsa ilmasta

Carolina Hurricanes vietti maanantaina tehokasta iltaa ja teki kahdeksan maalia Ottawa Senatorsia vastaan pelatussa ottelussa. Joukkueen peliä johti Sebastian Aho. Myös Teuvo Teräväinen ja Eetu Luostarinen pääsivät tehopisteiden makuun. Kierroksen toisessa ottelussa Antti Raanta torjui Arizona Coyotesille voiton Washington Capitalsista.

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 8-2
Hurricanes onnistui tekemään ison parannuksen revanssiottelussaan Senatorsia vastaan. Joukkueiden lauantainen kohtaaminen päättyi Ottawalle 4-1, mutta nyt Carolina oli alusta lähtien kentän kurko. Samalla Carolina katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.
Kotijoukkueen avausmaalin iski Warren Foegele jo ensimmäisellä minuutilla. Martin Necas vei Carolinan 2-0 johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa, ja ratkaisun makua nähtiin ottelun puolivälissä, kun Aho ja Haydn Fleury löivät taululle jo 4-0 lukemat. Uransa kolmatta NHL-ottelua pelannut Luostarinen sai syöttöpisteen Fleuryn 4-0 maaliin. Tehopiste oli suomalaishyökkääjän NHL-uran ensimmäinen.
Senators vaihtoi neljännen maalin jälkeen maalivahti Anders Nilssonin Craig Andersoniin, mutta se ei auttanut. Dougie Hamilton löi Teräväisen syötöstä tilanteeksi 5-0, kun toista erää oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia.
Carolina iski päätöserässä vielä kolme osumaa, joista ensimmäisen latoi Aho. Suomalaistähden molemmat maalit olivat hienoja yksilösuorituksia. Ensimmäisen osuman Aho iski alivoimalla läpiajosta. Toisen maalin hän löi ilmasta sisään, kun Joel Edmundsonin viivalaukaus pomppasi päädystä maalin eteen.
Ahon lisäksi Carolinan tehomiehiin kuuluivat Edmundson (1+2), Foegele (1+1), Necas (1+1), Ryan Dzingel (1+1) ja Andrei Svetshnikov (1+1).

WSH-ARI: Grabner katkoo syötön ja iskee läpiajosta

Washington Capitals - Arizona Coyotes 3-4 rl.
Kuuden ottelun voittoputkeen päässyt Capitals lähti Arizonan kimppuun selkeänä ennakkosuosikkina. Washington ei ollut menettänyt 11 viime ottelunsa aikana kuin tasan yhden sarjapisteen. Arizona oli puolestaan kolmen ottelun tappioputkessa.
Siitä huolimatta Capitals ei päässyt parhaaseen lentoonsa, ja Coyotes sai poistui pääkaupungista kahden pisteen kera. Voiton avaintekijöihin kuului maalivahti Raanta, joka pysäytti kiekon 31 kertaa. Suomalainen oli saanut seurata kaksi edellistä ottelua vaihtoaition puolelta.
Coyotes sai otteluun hyvän alun, kun se pääsi ensimmäiselle erätauolle 1-0 johdossa Clayton Kellerin osuman turvin. Toisen erän alku oli kotijoukkueelta karmea, kun vieraat tekivät erän ensimmäisellä minuutilla kaksi osumaa. Coyotesin toisen ja kolmannen maalin välillä kului aikaa vain 35 sekuntia. Ensiksi verkkoja heilutti Christian Fischer ja heti perään Michael Grabner.
Sen jälkeen Capitals alkoi saada juonesta kiinni ja teki elintärkeän kavennusmaalin ottelun puolivälissä. Osumasta vastasi Jevgeni Kuznetsov. Sama mies oli asialla toisen erän alussa, ja vieraiden johto oli enää yhden maalin suuruinen.
Capitals haki vimmatusti tasoitusta, ja yritys palkittiin vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, kun T.J. Oshie pääsi latomaan kiekon Raannan selän taakse.
Jatkoaika ei tuottanut tulosta, joten voittajaa haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa vierasjoukkue oli parempi Nick Schmaltzin ja Conor Garlandin osumilla. Raanta torjui sekä Oshien että Kuznetsovin yritykset.
Tappiosta huolimatta Capitals jatkoi pisteputkeaan, joka on nyt 12 ottelun mittainen.
Aho oli puolustaja Edmundsonin ohella Carolinan johtopelaajia.
- Olen tyytyväinen tämän päivän otteisiini. Haluan kuitenkin olla vieläkin parempi, Aho kommentoi.
Myös Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour jakoi kiitosta suomalaiselle.
- Aho oli kiekossa toistuvasti. Hän oli nyt pelissä sisällä koko ajan. Minusta jokainen pelaajamme oli. Hienoa, että Aho sai palkinnon kovasta työstään.
Arizonan ilta oli kaksijakoinen. Voitto maistui, mutta kaksi pistettä olisi pitänyt irrota jo varsinaisella peliajalla.
- Tämä oli sekava ottelu. Washington on tietysti loistava joukkue, mutta en voi olla tyytyväinen siihen, että menetimme kolmen maalin johtoaseman, harmitteli Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet.

WSH-ARI: Vrana vapauttaa Kuznetsovin