EDM-CAR: Aho osuu Teräväisen täydellisestä syötöstä

Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Joel Armia olivat tiistain NHL-kierroksen suomalaiset pisterohmut. Ahnein oli kaksi maalia Mikko Koskisen taakse viimeistellyt Aho.

Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 3-6
Sebastian Aho jatkoi maalitehtailuaan, kun hän viimeisteli avauserässä 1-0 maalin ja kolmannessa erässä 5-3 lukemat. Teuvo Teravainen nappasi syöttöpisteet Ahon molempiin täysosumiin. Oilersin maalivahti Mikko Koskisen kiusana hääri myös puolustaja Dougie Hamilton, joka summasi pisteet 1+1. Koskiselle kertyi ottelussa kaikkiaan 26 torjuntaa. Zack Kassian teki Oilersin maaleista kaksi, Connor McDavid saalisti kolme syöttöpistettä, mutta Markus Granlund jäi pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 1-4
Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia kesytti hyvävireisen Penguinsin viimeistelemällä 2-1 johtomaalin toisen erän lopulla ja pohjustamalla Artturi Lehkosen kanssa Shea Weberin 3-1 maalin vain 15 sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Montrealin puolustaja Otto Leskinen jäi pisteittä mutta pääsi plus-miinustilastossa jälleen yhden maalin plussalle. Jesperi Kotkaniemi ei ollut Canadiensin eikä Juuso Riikola Penguinsin kokoonpanossa.

Winnipeg Jets - Detroit Red Wings 5-1
Red Wings kärsi kymmenennen peräkkäisen tappion varsinaisella peliajalla ja oli pelkkä suupala Jetsille. Detroit on hävinnyt kaikkiaan 12 ottelua peräkkäin. Patrik Laine osallistui maalitalkoisiin toisen erän lopussa ja viimeisteli 4-1 maalin komealla yksilösuorituksella. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi pisteittä.

WPG-DET: Laine yllättää puolustuksen ja tekee maalin

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 1-2
Panthers ja Lightning tarjosivat kauden kolmannessakin kohtaamisessaan maaliluvuiltaan tasaisen ottelun, mutta kaukalossa hallitsi Lightning. Joukkue pommitti 48 laukausta Sergei Bobrovskin vartioimaa maalia kohti, kun Panthers puolestaan hätyytti Andrei Vasilevskia 28 laukauksella. Steven Stamkos ja Alex Killorn (1+1) veivät Lightningin karkumatkalle. Vasilevski antautui vasta pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Evgenii Dadonov kavensi. Panthersin Aleksander Barkov ja Aleksi Saarela jäivät pisteittä.
Buffalo Sabres - St. Louis Blues 5-2
Jack Eichel heilutti Sabresin tahtipuikkoa ja teki kaksi maalia. Kapteeni vei Sabresin 3-2 johtoon kolmannen erän alkupuolella ja viimeisteli loppulukemat pari sekuntia ennen loppua. Kotijoukkueen pelaajista myös Johan Larsson (1+1), Sam Reinhart (1+1), Zemgus Girgensons (1+1) ja Victor Olofsson (0+2) viettivät kahden pisteen iltaa. Buffalon suomalaispuolustajista Henri Jokiharju nappasi syöttöpisteen, mutta Rasmus Ristolainen jäi pisteittä. Ristolaisen plus-miinuslukema oli kuitenkin erinomainen +4.

BUF-STL: Eichel puijaa Allenin ja jatkaa pisteputkea

Nashville Predators - San Jose Sharks 3-1
Juuse Saros torjui 24 kertaa Predatorsin maalilla ja pysäytti muun muassa rangaistuslaukauksen kolmannessa erässä. Ottelun kaikki maalit syntyivät päätöserässä. Mikael Granlund vapautti Nick Boninon maalintekoon, ja Ryan Johansen tuplasi Nashvillen johdon erän puolivälin jälkeen. Sharksin Timo Meier kavensi, mutta Predatorsin Calle Jarnkrok iski loppulukemat viimeisellä minuutilla.
Dallas Stars - New Jersey Devils 2-0
Stars iski terävästi avauserässä ja karkasi johtoon Radek Faksan sekä Joe Pavelskin täysosumilla. Tuon jälkeen Ben Bishop piti huolen, ettei Devils pääse yllättämään. Bishop torjui ottelussa 26 laukausta. Starsin lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä päävalmentaja Jim Montgomery oli saanut potkut vain tunteja aiemmin. Hänen tilalleen tullut Rick Bowness luotsasi joukkueen voittoon heti ensimmäisessä ottelussaan. Starsin suomalaisista Roope Hintz (0+1) pääsi pisteille, mutta Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Devilsin Sami Vatanen jäivät pisteittä.
Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-5
Cam Talbot loisti Flamesin maalilla, venyi kiekon tielle 46 kertaa ja pohjusti joukkueelleen kuudennen peräkkäisen voiton. Calgaryn kahden tehopisteen miehet olivat Zac Rinaldo (1+1) ja Michael Frolik (1+1). Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla 24 laukausta.

ARI-CGY: Gaudreau tekee maalin aloituksen jälkeen

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 2-3 vl.
Rickard Rakell ja John Gibson olivat Ducksin avainpelaajat tiukassa kamppailussa. Rakell iski ottelun avausosuman ja taituroi maalin myös voittolaukauskilpailussa. Gibson torjui Ducksin maalilla 22 laukausta ja voittolaukauskilpailussa kaikki Minnesotan yritykset. Wildin kapteeni Mikko Koivu oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.
Vancouver Canucks - Toronto Maple Leafs 1-4
Maalittoman avauserän jälkeen Maple Leafs teki kaksi maalia per erä ja otti maukkaan vierasvoiton. Toronton Auston Matthews viimeisteli avausmaalin, ja John Tavares tuplasi johdon. Josh Leivo kavensi kolmannen erän puolivälissä, mutta Tavaresin toinen maali ja Zach Hymanin 4-1 osuma olivat liikaa Canucksille. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 5-1
Blackhawks pilasi Marc-Andre Fleuryn (28 torjuntaa) nollapeliaikeet vasta viimeisellä minuutilla, jolloin Dominik Kubalik yllätti kokeneen maalivahdin. Corey Crawford (32 torjuntaa) piti Blackhawksin maalin puhtaana avauserän ajan, mutta ei mahtanut mitään Golden Knightsin toisen ja kolmannen erän vyörytykselle. Maalintekijöinä kunnostautuivat Reilly Smith (1+1), Deryk Engelland, William Karlsson, Max Pacioretty ja Ryan Reaves.

VGK-CHI: Smith vie Golden Knightsin karkumatkalle

Los Angeles Kings - New York Rangers 3-1
Dustin Brown ja Tyler Toffoli vastasivat Kingsin kahdesta ensimmäisestä täysosumasta. Jonathan Quick (29 torjuntaa) piti maalinsa koskemattomana varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti, kunnes Artemi Panarin yllätti hänet. Rangers pelasi tuolloin ilman maalivahtia. Riskipeli myös kostautui, kun Adrian Kempe viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin ja päätti Rangersin pyristelyn. Rangersin Kaapo Kakko kirjautti syöttöpisteen Panarinin maaliin.
Juuse Saros oli tyytyväinen voitosta ja siitä, että hän pysäytti Barclay Goodrow'n rankkarin.
- Yritin torjua tilanteen ja säilyttää johtoasemamme. Olin iloinen, kun sain torjuttua kiekon. Yritin pitää keskittymiseni kiekossa ja pysyä kärsivällisenä. Joukkueena pelasimme oikein hyvin, ja puolustus oli hyvä. Taistelimme todella kovaa, ja oli hauska pelata tuollaisen joukkueen takana, Saros tuumi Predatorsin tiedotteessa.
Penguinsin maalivahti Tristan Jarryn nollaputki kesti vielä Canadiens-ottelun ensimmäisen erän, mutta katkesi toisessa erässä. Jarry piti maalinsa koskemattomana 177 minuuttia ja 14 sekuntia ennen kuin Tomas Tatar yllätti hänet.
- Sanoin pelaajillemme, että odotan joukkueemme olevan hieman ruosteessa, Canadiensin päävalmentaja Claude Julien kertasi neljän päivän ottelutauon jälkeen.
- Ensimmäisen erän jälkeen olimme vain yhden maalin verran takana. Meidän piti vain hallita kiekkoa pikkuisen paremmin, ja pelasimme vahvan toisen erän, Julien kiitteli kolmen Canadiens-maalin erää.