laine12MW

Winnipeg Jets nousi Läntisen konferenssin kärkeen voitolla Vegas Golden Knightsista. Samaan aikaan St. Louis Blues hävisi Los Angeles Kingsille, joten kärkikolmikko on vain pisteen sisällä. Sami Vatanen sai paljon vastuuta ensimmäisessä ottelussaan New Jersey Devilsin riveissä. Joonas Korpisalo torjui voiton Columbus Blue Jacketsille.

Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights 7-4
Patrik Laine aloitti joulukuun tehokkaasti, kun hän saalisti pisteet 1+2=3. Laine syötti kolmannen erän alussa Kyle Connorin 3-2-johtomaalin, teki itse 4-2-osuman ja syötti Nikolaj Ehlersin 5-2-maalin. Erik Haula herätteli osumallaan Golden Knightsin toiveita, mutta kahta maalia lähemmäs Golden Knights ei enää päässyt. Jets nousi voitollaan Läntisen konferenssin kärkeen ohi St. Louis Bluesin. Jetsin Joel Armia jäi ottelussa pisteittä.

Colorado Avalanche - New Jersey Devils 1-2
Sami Vatanen kellotti peliajan 23.13 ja oli uuden joukkueensa Devilsin työllistetyin kenttäpelaaja. New Jerseyn maalivahti Cory Schneider urakoi 22 torjuntaa. Devilsin maalintekijöinä kunnostautuivat Jesper Bratt ja Brian Boyle. Avalanchen ainoan teki J.T. Compher. Mikko Rantanen laukoi kerran kohti Devilsin maalia, mutta jäi pisteittä.
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 4-2
Joonas Korpisalo venyi Blue Jacketsin maalilla 25 kertaa kiekon tielle ja torjui kauden kolmannen voittonsa kuudennessa ottelussaan. Artemi Panarin laukoi ylivoimalla Blue Jacketsin 2-2-tasoituksen ja syötti päätöserän loppupuolella Josh Andersonin 3-2-maalin. Nick Foligno teki loppulukemat tyhjään maaliin. Blue Jacketsin puolustaja Markus Nutivaara jäi pisteittä. Kalle Kossila ei mahtunut Ducksin eikä Markus Hännikäinen Blue Jacketsin kokoonpanoon.

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0-4
Penguinsin tulokasmaalivahti Tristan Jarry torjui 34 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Nollapeli oli hänelle NHL-uran ensimmäinen. Penguinsin Tom Kühnhackl, Sidney Crosby ja Jake Guentzel tekivät maalit avauserässä, ja Patric Hörnqvist sinetöi loppulukemat toisessa erässä. Penguinsin puolustaja Olli Määttä pelasi 19.05 ja Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen 22.35.
Florida Panthers - San Jose Sharks 1-2
Sharksin Joe Pavelski teki NHL-uransa 300. maalin, kun hän tasoitti toisessa erässä pelin 1-1:een. Kolmannessa erässä Sharksin Chris Tierney laukoi 2-1-johtomaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. Vahvassa vireessä oli myös Sharksin maalivahti Aaron Dell, jolle kertyi 39 torjuntaa. Panthersin Aleksander Barkov ja Henrik Haapala jäivät pisteittä. Joonas Donskoi ei ollut Sharksin kokoonpanossa.

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 1-4
Kings kukisti Bluesin Läntisen konferenssin kärkiottelussa, ja joukkueet ovat nyt tasapisteissä. Jets on kerännyt pisteen enemmän. Tyler Toffoli teki Kingsin 1-0 ja 4-1-maalit, ja maalivahti Darcy Kuemper torjui 39 kertaa. Kingsin Jussi Jokinen jäi pisteittä.
New York Islanders - Ottawa Senators 5-6
Senators katkasi seitsemän ottelun tappioputkensa, vaikka menetti kahdesti johtoasemansa ja joutui kahdesti takaa-ajajaksi. Mike Hoffman iski 5-5-tasoituksen toisen erän puolivälin jälkeen, ja Ryan Dzingel viimeisteli loppulukemat päätöserän alussa. Senatorsin tehomies oli puolustaja Thomas Chabot pistein 1+2=3. Hän teki uransa ensimmäisen NHL-maalin.
New York Rangers - Carolina Hurricanes 5-1
Vaikka Rangersin kahdeksan ottelun kotivoittoputki katkesi aiemmin tällä viikolla, joukkue on edelleen vahva kotikaukalossaan. Perjantaina Rangers jätti jalkoihinsa Hurricanesin, vaikka Justin Williams veikin vieraat johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Williams nappasi samalla NHL-uransa 700. tehopisteen. David Desharnais tasoitti toisen erän ensimmäisellä minuutilla, ja sen jälkeen alkoi Michael Grabnerin show. Itävaltalainen teki puhtaan hattutempun ja johdatti joukkueensa voittoon. Grabner teki 3-1 ja 4-1-maalit tyhjään verkkoon kolmannen erän lopussa. Hurricanesin Sebastian Ahon plus-miinuslukemaksi jäi -3 ja Teuvo Teräväisen -2.

Ottawa Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher oli helpottunut mies, kun seitsemän ottelun tappioputki päättyi.
- Olemme erittäin tyytyväisiä venymiseemme ja siihen, että pääsimme läpi vaikeiden aikojen, Boucher kertoi NHL.comin Brian Comptonille.
Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella yltyi kehumaan Joonas Korpisaloa.
- Korpisalo oli erinomainen kolmannessa erässä. Ennen sitä hänellä ei ollutkaan paljon hommia. Hänelle voittojen saaminen on hyvä asia, ja sitä se on myös koko joukkueelle, Tortorella sanoi NHL.comin Craig Merzille.
Pittsburgh Penguinsin maalivahti Tristan Jarrylle jäi hyvät muistot perjantain ottelusta.
- Tämä on jotain sellaista, mitä pystyn toivottavasti sulattelemaan vähän aikaa ja sitten tajuamaan sen todeksi. Tämä on mukava muisto, Jarry kertoi ensimmäisen nollapelinsä jälkeen NHL.comin Joe Yerdonille.