Toronto Maple Leafs ilmoittautui olevansa vielä täysin mukana voittotaistelussa Boston Bruinsia vastaan pelattavassa Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen ottelusarjassa. Maple Leafs haki Bostonista vierasvoiton maalein 4-3 (2-0, 2-2, 0-1) ja kavensi ottelusarjan 2-3:een.

• En tiedä kuinka paljon ketjumuutokset vaikuttivat peliimme, mutta ainakin jätkät olivat sitoutuneita. Olimme valmiita alussa, kestimme kuusi alivoimaa ja mukana oli kolmella viittä vastaan -alivoimaakin, Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock iloitsi voiton ratkettua.
    Maple Leafsin tehomiehiksi nousivat hyökkääjät Tyler Bozak (1+1) ja James Van Riemsdyk (1+1). Vahvassa vireessä oli myös maalivahti Frederik Andersen, jolle kirjattiin ottelussa 42 torjuntaa.
    - Maalivahtimme oli hyvä ja teki hyvin hommia. Pelasimme loistavaa alivoimaa. Teimme alussa kaksi maalia ja roikuimme mukana pelissä. Tämä oli meille tärkeä voitto, ja saamme palata kotihalliimme, Babcock jatkoi.
    Maple Leafs aloitti vieraskaukalossa terävästi, kun Connor Brown ja Andreas Johnsson veivät avauserässä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.
    - Tiesimme, että he pelaavat tähän tapaan. On häpeällistä, ettemme pelanneet paremmin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Meidän täytyy olla varmoja, että olemme valmiimpia seuraavassa ottelussa, Bruinsin puolustaja Charlie McAvoy tuumi seuran Twitterissä jakamalla videolla.
    Bruinsin David Backes kavensi toisen erän puolivälissä, mutta Bruins ei saanut otetta vastustajastaan. Boston hallitsi peliä ja laukoi hanakasti kohti Andersenin vartioimaa maalia, mutta ratkaisut jäivät kuitenkin vähiin.
    - Meidän täytyy tehdä monia asioita paremmin. Meidän täytyy kommunikoida paremmin ja puolustaa paremmin. Emme olleet tarpeeksi hyviä ottelun alussa, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi lehdistötilaisuudessa.
    Toronto karkasi toisen erän lopussa Bozakin ja Van Riemsdykin täysosumilla jo ratkaisevan tuntuiseen 4-1 johtoon. Neljä takaiskua riitti Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskille, joka jätti pelin kesken ajassa 31.55. Hänelle kertyi yhdeksän torjuntaa.
    Maalille vaihdettu Anton Hudobin pisti Bruinsin luukun kiinni ja pysäytti vajaan puolituntisensa aikana kahdeksan laukausta, eikä häntä yllätetty kertaakaan. Sean Kuralyn 2-4 kavennus nosti Bruinsin toiveita toisen erän lopussa, ja kolmannessa Noel Acciari toi bostonilaiset vielä maalin päähän.
    - Vastustaja tuli päälle kovaa, ja heidän kotiyleisönsä antoi heille tukea. Vastustajan hyökkäykset tulivat kuin aallot toinen toisensa jälkeen. He saivat hyvään aikaan kavennusmaalin toisen erään loppuun, ja sittenhän tämä oli taas kahden maalin peli. Isoin kiitos johdon säilyttämisestä kuuluu Freddielle (Andersen), Connor Brown kiitteli Maple Leafsin maalivahtia.
    Bostonin tykit tulittivat päätöserässä peräti 20 laukausta kohti Toronton maalia, mutta Andersenin huipputorjunnat auttoivat Maple Leafsia kestämään Bruinsin loppurynnistyksen.
    - Freddie pelasi uskomattomasti. Meidän on pakko voittaa otteluita, ja paine on kova. Monen muun pelaajan tavoin hän teki tärkeitä suorituksia silloin kun pitikin. Lopussa teimme asioita oikein emmekä ryntäilleet paniikissa. Teimme koko ajan töitä, blokkasimme laukauksia ja pidimme kiekon pois maaliltamme, yhden syöttöpisteen napannut Auston Matthews tuumi.
    Toronton Kasperi Kapanen sai peliaikaa 12.03 ja plus-miinusmerkinnän +1, mutta loukkaantumisesta kärsinyt joukkuetoveri Leo Komarov ei ollut pelaavassa kokoonpanossa.
    Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina, jolloin pelataan Torontossa. Tarvittaessa seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona Bostonissa.