TBL-DAL: Point laukoo ylivoimamaalin suoraan syötöstä

Aseista klassisin oli kullanarvoinen Tampa Bay Lightningille, joka ehdottomasti tarvitsi voiton maanantaina.
Dallas Starsia vastaan pelattava Stanley Cup -finaalisarja jatkui toisella ottelulla, eikä ensimmäisen mittelön hävinneellä Tampa Baylla ollut varaa huonoon lähtöön. Sellaisesta sen ei myöskään tarvinnut kärsiä, sillä ensimmäisen erän maalit siivittivät sen 3-2 voittoon.

• Ylivoimamme on tullut ja mennyt, ja näyttää siltä, että teemme ylivoimamaaleja rykelmissä. Tällä kertaa tarvitsimme niitä, ja niitä myös tuli. Tämä joukkue on kuitenkin itsevarma ja tietää, ettei ylivoimalla voi tehdä maalia ihan jokaisella kerralla, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi.
    Ylivoima tarjosikin Lightningille lentävän lähdön. Starsin kolme jäähyä ensimmäisessä erässä kostautuivat pahemman kerran Tampan iskiessä kaksi ylivoimamaalia alle kolmeen minuuttiin.
    Molempien kaavakin oli paperilla samanlainen; Victor Hedman ja Nikita Kucherov alustivat, ja toinen Lightningin huippuvaarallisen kärkiketjun muista hyökkääjistä viimeisteli. Ensin osui Brayden Point, sitten Ondrej Palat, ja sen jälkeen Stars olikin jo saatu tiukkaan otteeseen.
    Lisää aiheesta: [Lightning kaatoi Starsin ja tasoitti Stanley Cup -finaalisarjan\]
    - Kutsherov tarjoilee tuollaisia syöttöjä jatkuvasti ja pystyy pelaamaan kiekon paikkoihin, mistä muut saavat iskeä ja saada onnistumisia. Olemme tottuneet siihen ja yritämme vain päästä hyviin paikkoihin, ja sitten hyödyntää tilaisuudet, kun ne tulevat omalle kohdalle, Point kehui.
    - Tärkeintä oli saada avausmaali. Se, että se syntyi ylivoimalla, oli tietysti hyvä juttu. Jaksoimme uskoa siihen, mitä olemme yrittäneet. Syöttömme olivat teräviä ja rakentelu toimi, hän jatkoi.

TBL-DAL: Palat osuu Kutsherovin tarjoilusta

Maalin voitot tuttua tavaraa
Aivan näin helppoa pakkopeli ei Tampalle ole viime aikoina ollut. Neljässä edellisessä ottelussa Lightningin ylivoima oli jäänyt tyhjin käsin, vaikka se oli päässyt yrittämään maalintekoa yhteensä 14 kertaa.
Muutos tulikin tärkeään paikkaan. Kevin Shattenkirk siirsi Lightningin myöhemmin ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin karkumatkalle, joka oli turvallinen puolustettava näinkin tiukassa taisteluparissa.
Ylivoimamaalien merkitystä alleviivasi kuitenkin Starsin nousu, jonka myötä kamppailusta muodostui lopulta jälleen maalin peli. Niihin Lightningin jo alkanut tottua, sillä tämä oli jo sen yhdestoista yhden maalin voitto näissä pudotuspeleissä.

TBL-DAL: Shattenkirkin laukaus löytää tiensä maaliin

Enempään ovat yltäneet vain Montreal Canadiens vuonna 1993 ja Anaheim Ducks vuosina 2003 ja 2007. Molemmat voittivat 12 yhden maalin peliä.
- Tämä joukkue ei koskaan hätäänny. Johtoaseman varjelemisen sijaan painoimme yhä päälle. Vaihtopenkillä oli rauhallista, eikä joukkue lähtenyt mukaan ottelun aaltoiluun. On helppo päätyä tunteiden vietäväksi, mutta meille ei ole käynyt niin, Cooper kehui omiensa henkistä kanttia.
Kahden ylivoimamaalin ilta nosti Lightningin pudotuspelivaiheen ylivoimaprosentin 17:ään, mikä ei silti oikeuta tilastossa 13. sijaa korkeammalle. Esimerkiksi finaalivastustaja Dallas on viidentenä, joten erikoistilanteet eivät ole suosineet Tampaa aivan toivottuun tapaan. Runkosarjassa sen ylivoima toimi yli 23 prosentin tehokkuudella, mikä oli NHL-joukkueista viidenneksi parhaiten.
Tällä kertaa tärkeintä oli kuitenkin osumien ajoitus. Heikon avausottelun jälkeen Lightning tarvitsi hyvän startin toiseen kohtaamiseen, ja kapellimestari Kutsherovin johdolla se sellaisen totisesti sai. Lopputuloksena oli finaalisarjan tasoittava voitto.
- Pysyimme luottavaisina, emmekä mullistaneet mitään. Olemme saaneet rakennettua hyviä tilanteita aiemminkin, myös ensimmäisessä ottelussa. Silloin vain viimeistely jäi puuttumaan. Nyt tutut kikat toimivat. Pelasimme yksinkertaisesti, ja se toimi, Kutsherov sanoi.