Lehtera-1115

NHL-viikon Eurooppa-ottelu tarjoilee tällä kertaa lauantai-illan parhaaseen katseluaikaan (kello 20.05 Viasat/Viaplay) Philadephia Flyersin ja Tampa Bay Lightningin välisen kamppailun. Kumpikin pelaa ennen Eurooppa-ottelua vielä yhden pelin, kun Lightning vierailee ensi yönä Suomen aikaa Pittsburgh Penguinsin kotiluolassa ja Flyers isännöi New Jersey Devilsiä.

Ennen torstain kierroksen otteluita Tampa keikkuu 25 pisteellään Itäisen konferenssin kärkipaikalla ja koko NHL:n taulukossa toisena. Edellä on vain Nashville Predators, vaikka Lightning on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.
Philadelphian kolme ensimmäistä NHL-viikkoa olivat etenkin tuloksellisesti melkoista taapertamista, mutta ennen tiistaina Floridalle kärsittyä 1-2 tappiota joukkue oli voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi, ja tuon jakson ainoa tappiokin oli jatkoajalta San Jose Sharksille. Flyers on kerännyt marraskuun seitsemästä kamppailusta kymmenen pistettä, kun lokakuun 11 ottelua tuottivat vain kahdeksan pistettä.
Suomalaisten katseet kiinnittyvät Philadelphian ja Tampan ottelussa Flyersin nelossentteri Jori Lehterään, joka on kerännyt kauden 18 ottelussa vain 1+2=3 tehopistettä. Se on viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivalle luvattoman vähän.

Lehterä on joutunut melkoiseen noidankehään. Tuloksenteko ei olisi pahitteeksi, mutta se on käytännössä mahdotonta, kun peliaika on viime kierroksilla pudonnut alle kymmeneen minuuttiin ottelua kohden. Pari viikkoa sitten Lehterä pelasi San Josea vastaan vain viisi vaihtoa ja 3.31 minuuttia. Marraskuussa, kun Flyers on tehnyt kelpo tulosta, hän on pelannut yli 10 minuuttia vain kerran, kuun 1. päivänä Los Angeles Kingsia vastaan. Niin kauan kuin pistepussi karttuu, radikaaleja muutoksia peluutukseen tuskin on tulossa.
Nelosketjussa Lehterän laidoilla on viime kierroksilla nähty tulokas Nicolas Aubé-Kubel, 22, sekä duunarihyökkääjä Scott Laughton, 24. Aubé-Kubel, jonka NHL-pistetili on vielä avaamatta, on Lehterän tavoin pelannut vain jämäminuutteja, kun Laughton puolestaan saa vastuuta alivoimalla ja pelaa 11-12 minuuttia harva se ilta. Hän on myös iskenyt tällä kaudella jo kuusi maalia.
NHL-uran ensimmäinen kausi 2014-15 St. Louis Bluesissa on ollut Lehterän toistaiseksi tehokkain (44 pistettä), mutta siirto Philadelphiaan on tehnyt Euroopan kaukaloiden pistenikkarista nelosketjulaisen. Pistemäärät lähtivät laskuun jo St. Louisissa, ja viime kaudella Flyersissa syntyi vain kahdeksan tehomerkintää. Lehterä pelasi välillä "omalla" paikallaan sentterinä, välillä laidassa ja joutui aika ajoin istumaan katsomossakin.