Heinola

Uuteen sarjaan totuttelemisessa olisi tarpeeksi haastetta normaalistikin, mutta Ville Heinolan tapauksessa olosuhteet tekevät vauhtiin pääsemisestä vielä haastavampaa. Nuori puolustaja on päässyt näyttämään taitojaan Winnipeg Jetsin takalinjoilla muutamaan kertaan, mutta säännöllisyys on ollut kaukana. Pelit ovat olleet harvassa - sekä määrällisesti että ajallisesti.

Keskiviikkona Heinola pääsi mukaan Jetsin kokoonpanoon Calgary Flamesia vastaan pelattuun otteluun. Winnipeg poistui kaukalosta voittajana, ja Heinola suoriutui mallikkaasti.
- Pidin hänen suorituksestaan paljon, varsinkin kahdesta tai kolmesta hyvästä avauksesta, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi.
Kiekollinen pelaaminen tiedetään Heinolan vahvuudeksi, ja siinä hän on onnistunut tälläkin kaudella. Ensin Heinola teki Liigassa Rauman Lukossa 19 ottelussa 14 tehopistettä, ja sittemmin hän on kirjauttanut Pohjois-Amerikassa AHL:ssä samalla ottelumäärällä 11 pistettä, joista neljä on ollut maaleja.
- Kiekollisen pelaajan ei tarvitse antaa 50 hyvää avausta ottelussa täyttääkseen määritelmänsä. Yksi per erä on joukkueen avauspelaamisen näkökulmasta ero häntäpään ja kärkipään välillä. Siihen hän pystyi, Maurice pohti.
Heinola pelasi keskiviikkona uransa 11. NHL-ottelun. Keskiverto NHL-pelaaja saa sen määrän kasaan kolmessa viikossa, mutta suomalaisnuorukaisen sisäänajossa tauot ovat olleet välillä pitkiäkin. Otteluista kahdeksan oli viime kauden alusta ennen paluuta Suomeen lainalle. Tällä kaudella kolme peliä ovat jakautuneet tammikuulle, huhtikuulle ja nyt toukokuulle. Ensimmäisen ja toisen välissä vierähti lähes kolme kuukautta, toisen ja kolmannenkin välissä kolme viikkoa.

Heinola1

Keskiviikon Calgary-ottelussa Heinola sai pelata täpärästi alle 14 minuuttia, mikä on ollut hänen peliaikansa parissa aiemmassakin näyttöpaikassa. Kauden avauksessaan Heinola pääsi reiluun 14 minuuttiin, toisessa ottelussa minuutit jäivät päälle kahteentoista. Hän laukoi Flames-ottelussa kerran vastustajan maalia kohti ja istui yhden rangaistuksen. Pistetili jäi tämän NHL-kauden osalta edelleen avaamatta, mutta Maurice piti näkemästään.
- Hän ymmärtää kokonsa ja sen, mitä hänen pitää tehdä pelatakseen kookkaampia ja vahvempia pelaajia vastaan. Lisäksi hänen pelaamisessaan oli monta pientä hyvää asiaa, valmentaja sanoi.
Jets tavoitteli hyökkäyssuuntaan uusia tuulia laittaessaan Josh Morrisseyn ja Neal Pionkin samaan pariin, mikä loi tarpeen yhdelle kiekolliselle osaajalle. Heinola vastasi siihen huutoon ja auttoi joukkuettaan katkaisemaan piinaavan pitkäksi paisuneen seitsemän ottelun tappioputken. Heinolan paikka oli Winnipegin puolustuksen kolmannessa parissa Dylan DeMelon vierellä.
Lisää aiheesta: [Ketjukaverit auttavat Connor McDavidia sadan pisteen rajapyykille]
Heinolalle tuli maaliskuussa mittariin vasta 20 vuotta, joten kiirettä sen suurempaan vastuuseen ei varmaan olekaan. Ensimmäisen kierroksen varauksestakin on kulunut vasta alle kaksi vuotta.
Jets pelaa runkosarjassa vielä neljä ottelua ja keskiviikon 4-0 voiton myötä se varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Sijoitus Scotia North -divisioonassa on tällä hetkellä kolmas. Paineeton tilanne saattaa siis luoda hyvän mahdollisuuden kokeilla uusia asioita ja antaa Heinolan kaltaiselle nuorelle pelaajalle entistä enemmän tilaisuuksia pelata NHL:ssä.
Näin hänkin saattaisi olla valmiimpi kauden tärkeimpiin otteluihin.
- Hän ehdottomasti ansaitsi uuden näyttöpaikan ja pelasi tarpeeksi hyvin päästäkseen uudelleen mukaan, Maurice sanoi.