Vegas Golden Knights har fem raka segrar i slutspelet och leder matchserien mot San Jose Sharks med 1-0 efter att ha vunnit med 7-0 hemma i T-Mobile Arena i match 1. Bakom segern låg William Karlsson som stod för tre målgivande passningar och Marc-Andre Fleury som höll nollan för hemmalaget.
Det som på förhand spåddes bli en tät och målsnål tillställning blev raka motsatsen i det första mötet i matchserien. Hemmalaget, som totalt gjorde sju mål i den första rundan mot Los Angeles Kings, kom ut med ett rasande tempo och redan i den första perioden avgjordes matchen efter att Vegas gjort fyra mål på sju minuter och 12 sekunder. Fyra mål var lika många som Sharks släppte in under hela den första rundan mot Anaheim Ducks.

7-0 är dessutom de näst största segersiffrorna i en öppningsmatch av en slutspelsserie genom tiderna. 1969 vann Boston Bruins med 10-0 mot Toronto Maple Leafs.
- Vi förberedde oss bra för det här. Långa vilor kan var svåra, menar Reilly Smith som precis som Karlsson skulle stå för tre målgivande passningar i matchen.
Cody Eakin styre in 1-0 och Erik Haula satte 2-0 med bara 26 sekunders mellanrum i den första perioden. Anstormningen fortsatte och efter 6:02 sprätte Jonathan Marchessault in 3-0 med sitt första mål i årets slutspel. För förarbetet stod Smith och Karlsson som därmed gjorde sina första poäng för kvällen. Deras andra kom efter 11:43 när de spelade fram Alex Tuch som tryckte in 4-0 i spel fem-mot-fyra.
I mittperioden satte Shea Theodore 5-0 efter 3:28 och passningspoäng nummer tre från Smith, varpå Martin Jones fick nog och byttes av mot Aaron Dell mellan stolparna. Jones hade då släppt in fem av 13 skott.
James Neal hade en puck inne till 6-0 i slutet av den andra perioden, men det dömdes bort efter att pucken träffat handsken på Neal innan den passerade mållinjen.
"Sexan" kom istället i den tredje perioden. Efter att Evander Kane cross-chekat Pierre Edouard Bellemare i ansiktet och fått matchstraff kunde Colin Miller panga in pucken bakom Dell efter att Karlsson noterats för assistpoäng nummer tre för kvällen.
- Jag är inte en ful spelare. Jag cross-checkade honom på armen och oturligt nog kom klubban upp i ansiktet på honom. Det var inte meningen och jag är glad att han inte skadade sig. Det var skönt att se honom komma tillbaka, sa en ångerfull Kane efter matchen.
Neal fick sedan göra sitt mål. I samma powerplay bröt han in framför mål efter 8:09 och tryckte in 7-0 till Vegas.
Marc-Andre Fleury fortsatte att storspela, precis som han gjorde i den första rundan. Totalt motade Vegas-målvakten 33 skott för sin tredje nolla i årets slutspel och trettonde totalt i hans karriär. På de fem första matcherna har Fleury ett snitt på 0.54 insläppta mål per match.
- Jag försöker inte tänka så mycket. Bara var förberedd och göra mitt bästa, försöka hjälpa de andra på de sätt jag kan. De har spelat grymt bra framför mig, det går han i han, säger Fleury.
- Vi har en lång lista med problem efter ikväll. Vi var inte bra. De slog oss. Men oavsett om man förlorar med 2-1 eller 7-0 så får de inga poäng. Det var inte snyggt och vi vet att vi måste vara bättre över hela isen i nästa match, sa Sharks tränare Peter DeBoer.
Match 2 spelas i Las Vegas natten mot söndag svensk tid.