primary

Nikita Kucherov stod för fem poäng när Tampa Bay Lightning besegrade Edmonton Oilers med 6-3 i Rogers Place. Kucherov levererade ett mål och fyra assist och såg till att Tampa kunde ta poäng för tolfte matchen i rad.

Kucherov klev in i handlingen efter 17:09 i första perioden när han i numerärt överläge spelade fram Steven Stamkos till 1-1. I den andra såg han till att Tampa kunde kvittera ännu en gång. På ett friläge kunde ryssen överlista Mikko Koskinen efter 13 minuter.

EDM-TBL: Kucherovs kyliga avslut

När Tampa i den tredje perioden drog ifrån till 4-2 genom Tyler Johnson levererade Kucherov en andra-assist. Edmonton försökte bita sig kvar och reducerade genom Leon Draisaitl, men om hemmalagets kvitteringsjakt hade Kucherov annat att säga. Med fem minuter kvar spelade han fram Stamkos till hans andra för kvällen och med 1:25 kvar jobbade Kucherov fram pucken till Tyler Johnson som fastställde slutresultatet i tom kasse.
- Jag spelar bara, försöker ha roligt och göra rätt saker. Ibland händer det, ibland inte, idag gjorde det det, säger Kucherov.
Det var hans första fempoängsframträdande i karriären. Kucherov har i och med nattens uppvisning gjort poäng i åtta raka matcher och totalt 16 mål och 41 assist den här säsongen.
I Oilers noterades Connor McDavid för tre passningspoäng och passerade 200 assist i karriären och 50 poäng den här säsongen.

EDM-TBL: McDavid noteras för karriärsassist #200

Men det var fler som utmärkte sig denna mastiga NHL-lördag. Bland annat Patrice Bergeron som låg bakom Boston Bruins 5-2-seger mot Nashville Predators.
Bergeron var tillbaka i Boston efter 16 matchers frånvaro och snacka om att det lyste om centern. Bergeron gjorde två mål och spelade fram till två. Han andra mål som betydde 2-1 i inledningen av den tredje perioden var dessutom hans 300:e i NHL.
- Jag kände att jag var lite rostig, speciellt i början men … det kändes bra, jag spelade enkelt och det hjälpte att spela med Marchand, vi är vana vid att spela ihop, säger Patrice Bergeron.
Efter att Kyle Turris kvitterat för gästerna gjorde hemmalaget ytterligare tre mål, med Bergeron som passningsläggare till Brad Marchands 3-2 och David Pastrnaks 4-2.
Segern var Bostons tredje raka, medan Predators förlust var deras fjärde i rad och deras totalt tionde på rad på bortaplan.
Här är summeringen från nattens matcher:
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3-4 (1-1, 1-3, 0-1)
Blue Jackets specielle målskytt den här säsongen, Cam Atkinson, levererade ännu en gång den här säsongen. Forwarden satte mål nummer 21 och 22 för säsongen mitt i den andra perioden vilket gjorde att Columbus vände 2-1 till 2-3.
Innan mittperioden var slut kunde dessutom Artemi Panarin sätta 2-4 och saken var (nästan) klar. Jakub Voracek reducerade visserligen till 3-4 i period tre, men målet kom med bara 1:10 kvar och de två poängen gick därmed till Columbus.
Atkinson (2+0), Panarin (1+2) och tredjelänken i kedjan Pierre-Luc Dubois (0+3) kombinerade för åtta poäng.
För Flyers var förlusten den första sedan Scott Gordon tog över tränarsysslan i måndags.

PHI-CBJ: Panarin slår till direkt på tek

Detroit Red Wings - Florida Panthers 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
Jonathan Huberdeau stod för två målgivande passningar vilket innebar forwardens 11:e tvåpoängsmatch på de senaste 14. Huberdeau assisterade först till Mike Hoffman och sedan till Evgenii Dadonov vilket innebar att gästerna hade 0-2 efter den första perioden.
Halvvägs in i den andra snurrade Thomas Vanek in hemmalagets reducering, men det var den enda pucken som Robert Luongo släppte förbi sig av 34 skott.
Segern var Floridas tredje på de senaste fyra matcherna.

Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)
Montreal lyckades knipa extrapoängen i sudden, men hade det inte varit för Phillip Danaults första hat trick i NHL-karriären hade resultatet blivit annorlunda. Danault gjorde 0-1, 2-2 och 3-3, varav hans sista mål kom med bara 1:25 kvar att spela.
I den efterföljande förlängningen avgjorde Paul Byron med en backhand från slottet.
William Karlsson stod för två assistpoäng i matchen, men Vegas tappade sin fina svit på sex raka hemmasegrar.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-3 (0-1, 0-0, 1-2, 0-1)
Ilya Kovalchuk var tillbaka i LA Kings som kunde gnugga händerna över ryssens comeback. Veteranan gjorde 0-1 i powerplay i den första perioden, och efter att matchen gått till förlängning kunde han dessutom avgöra för gästerna på ett friläge. Kovalchuk hade missat tio matcher med en ankelskada.
Oscar Fantenberg såg ut att ge Kings ledningen med 0-2 i den andra perioden, men svenskens mål dömdes bort för målvaktsinterference.
I Sharks gjorde Erik Karlsson två assist och har nu tio på sina senaste åtta matcher. Karlsson kommer under söndagen ha ett samtal med NHL Department of Player Safety med anledning av en tackling mot Kings Austin Wagner. Förlusten var Sharks andra i rad.

SJS-LAK: Kovalchuk står för matchavgörandet

Calgary Flames - St. Louis Blues 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
Blues vann sin andra gav tre matcher på den västra delen av Kanada. David Perron gjorde ett mål och en assist och Oskar Sundqvist stängde matchen med sitt 1-3-mål i den tredje perioden. Svensken slog in sin egen retur för sitt sjätte mål för säsongen. Däremellan målade också Tyler Bozak för gästerna.
Matthews Tkachuk gjorde hemmalagets enda mål efter en assist från Elias Lindholm , men Calgary fick ändå se sig besegrade för tredje matchen i följd.
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 6-4 (2-1, 2-0, 2-3)
Arizona hade bara gjort två mål på sina tre senaste matcher. I natt gjorde de sex i en dramatisk kamp mot Avalanche. Hemmalaget Coyotes ledde med 4-1 efter den andra perioden, men då började Colorado äta sig ikapp. Gabriel Landeskog reducerade i powerplay och kort därefter lyckades även Alex Kerfoot och Nathan MacKinnon hitta nät.
Med 3:39 kvar bröt dock Brad Richardson likaläget när han överraskade inbytte Avs-målvakten Pavel Francouz med ett skott från blå. Richardson satte sedan också 6-4 i tom kasse och Coyotes blev vinnare igen efter tre raka förluster.

ARI-COL: MacKinnon visslar dit ett handledsskott

Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Linus Ullmark höll nollan, och med hjälp av Rasmus Dahlin och Lawrence Pilut kunde därför Sabres vinna med 3-0 hemma i KeyBank Center
Dahlin gav Sabres ledningen i den första perioden när han i powerplay hittade rätt från höger i anfallszon. Målet var rookiens fjärde för säsongen, men första i Buffalo. I den tredje perioden levererade Pilut sin tredje passningspoäng för säsongen när Jeff Skinner gjorde 2-0. 3-0 satte sedan Conor Sheary.
Ullmark räddade 40 skott och höll sin andra nolla i NHL-karriären.

Toronto Maple Leafs - New York Rangers 5-3 (1-0, 0-1, 4-2)
Andreas Johnsson stod för ett mål och två assist och Mitchell Marner för två mål och en assist när Toronto tog sin tredje raka seger. Johnsson och Marner såg till att hemmalaget kunde gå ifrån i den tredje perioden. Svensken satte 2-1 efter 1:37 efter att Marners skott gått in via honom. Han låg sedan bakom Morgan Riellys 3-1 och Marners 4-2.
Efter att Kevin Hayes reducerat till 4-3 för Rangers satte till slut Marner 5-3 i tom kasse med 20 sekunder kvar att spela.
För Rangers, som vilade Henrik Lundqvist, var det fjärde förlusten på de fem senaste matcherna.

TOR-NYR: Johnsson noteras för mål i rätt läge

Ottawa Senators - Washington Capitals 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)
Pheonix Copley höll sin första nolla i NHL-karriären. Copley gjorde 35 räddningar och ledde Capitals till sin 14:e seger på sina sensate 17 matcher. För målvakten själv var det den fjärde raka.
Capitals gjorde två mål i vardera en av de först två perioderna. Brett Connolly, Matt Niskanen, Jakub Vrana och Michal Kempny nätade och Nicklas Bäckström hade en assist. Däremot blev Alex Ovechkin mållös för tredje matchen i rad och får därmed fortsätta vänta på säsongens 30:e mål.

OTT-WSH: Vrana utnyttjar läge på bästa sätt

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
Sidney Crosby låg bakom samtliga av Penguins tre mål i PNC Arena. Crosby spelade fram Kris Letang till 0-1 i den första perioden och serverade sedan Jake Guentzel två gånger om i den andra. De tre passningspoängen ger Crosby totalt 25 den här säsongen. På de senaste sex matcherna har lagkaptenen gjort nio poäng.
Matt Murray vaktade Penguins-kassen och räddade 39 skott för Penguins som kunde ta sin tredje raka seger. Nollan var hans andra den här säsongen och totalt åttonde i karriären.
Carolina har bara tagit två segrar och totalt fyra poäng på sina senaste tio matcher.
Minnesota Wild - Dallas Stars 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
Central Division-mötet var mållöst ända till den tredje perioden då Jamie Benn öppnade målskyttet med sitt 15:e mål för säsongen. Fullträffen kom redan efter 1:58 efter en styrning på Alexander Radulovs passning.
Jason Zucker kvitterade för Wild med 2:03 kvar att spela då han slog in en retur från Ben Bishop. Men det skulle bli förlust nummer fyra i rad för Wild.
I den efterföljande förlängningen avgjorde Alexander Radulov med bara tio sekunder kvar. John Klingberg fick fram pucken till ryssen som hittade en lucka från den högra tekningscirkeln. Det var Klingbergs första poäng sedan återkomsten från sin skada.
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 0-1 (0-0, 0-0 0-1)
Det blev bara ett mål i Rogers Arena. Det kom med 1:32 kvar att spela genom Mark Scheifele som satte ett direktskott på Jacob Markström efter väggspel med Dustin Byfuglien.
Markström räddade 22 puckar i matchen medan Laurent Brossoit i Jets-buren räddade 40 och höll sin första nolla i NHL. Brossoit stoppade bland annat en retur från Elias Pettersson i den första perioden och gjorde ett antal räddningar på Canucks-försök i den andra, då hemmalaget vann skotten med 17-7. Winnipeg har vunnit 11 av sina 13 senaste matcher.
Så gick snacket:
"Det är min första gång i Vegas, det är här magin händer" - Phillip Danault.
"Det känns bra faktiskt. Mina kedjekamrater hjälpte mig bra, men jag vill bara tacka våra tränare och läkare, de har gjort ett bra jobb" - Ilya Kovalchuk.
"Han lägger upp för en så många gånger per match att man blir besviken när man inte lyckas sätta dem. Det är kul att göra mål när han passar" - Guentzel om Crosby.
"Ja, de hade skott på mål men det var inga frilägen eller två mot en-lägen. Det är sådana lägen de är farliga på." - Linus Ullmark