1022kuch

Vegas Golden Knights fortsätter rada upp segrar under inledningen av den här säsongen. Mot St. Louis Blues kom lagets sjätte av sju möjliga sedan William Karlsson skjutit 3-2 i sudden.
Med 24 sekunder kvar att spela fick Karlsson pucken från Rielly Smith i en 2-mot-1-situation och dunkade in ett direktskott bakom Jake Allen.

Vegas hamnade dock i underläge i matchen sedan Oskar Sundqvist tagit köksvägen och bäddat för Magnus Pääjärvi som stötte in ledningsmålet. Hemmalaget kom däremot tillbaka i den andra, först genom Smith assisterad av bland annat Karlsson, och sedan Colin Miller.
Oscar Dansk fick hoppa in i Golden Knights när Malcolm Subban skadade sig i samband med en sidledsförflyttning. Dansk fick kapitulera redan på första skottet emot sig när Alex Pietrangelo lämnades ensam i slottet och dunkade in 2-2, men fick till slut jubla ikapp med Karlsson och sina lagkamrater.
Att Lightning har en av NHL:s vassaste duos har vi erfarit under inledningen av den här säsongen. När Tampa Bay Lightning besegrade Pittsburgh Penguins med hela 7-1 (3-0, 3-0, 1-1) hade radarparet Steven Stamkos och Nikita Kucherov ny show. Stamkos stod för fyra poäng (1+3) och Kucherov för tre (2+1) i storsegern mot Penguins.

Kucherov gjorde 1-0, spelade fram till Stamkos 2-0 och satte själv 6-0. Stamkos hade assist poäng på båda Kucherovs mål och på Mikhail Sergachevs 7-0-mål i den tredje perioden.
Victor Hedman noterades för två assist och Anton Strålman för ett mål.
Stamkos och Kucherov är den första duon att göra poäng i nio matcher i rad sedan Doug Weight and Pavol Demitra gjorde så för St. Louis Blues 2001-02.
Gästernas mål gjordes av Jake Guentzel med 1.42 kvar att spela. Penguins meddelade även att de värvat Riley Sheahan från Detroit Red Wings i utbyte mot Scott Wilson och ett tredjeval i nästa års draft.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
New York Rangers - Nashville Predators
New York Rangers bröt äntligen den trista trenden med fem raka förluster när man lyckades slå Nashville Predators på hemmaplan i Madison Square Garden med 4-2.
Det blev gott om svenska bidrag denna lördagseftermiddag i New York. Jesper Fast öppnade målskyttet för Rangers och Mattias Ekholm reducerade sedan Rangers ledning med sitt 2-1-mål. Filip Forsberg krediterades för Nashvilles reduceringspuck till 2-3, även om Viktor Arvidsson till en början såg ut att vara sist på pucken.

Till slut var det dock Henrik Lundqvist som blev den stora matchhjälten. Han räddade 23 av 25 skott och stod för flera vassa parader i slutminuterna, när Rangers äntligen tog en tvåpoängare för första gången sedan den 9 oktober. Jimmy Vesey gjorde sitt första mål för säsongen när han lyfte in 4-2 i tom bur med minuten kvar.
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers
Edmonton fick lite andrum i och med segern mot Chicago i fredags, men den trenden kunde man inte fortsätta att bygga vidare på i mötet med Philadelphia Flyers.
Claude Giroux gav Flyers ledningen i den första perioden, men Edmonton kvitterade genom Pat Maroon i den andra. En jämn och händelserik tillställning med två bra målvakter såg sedan ut att gå till förlängning, men med dryga två minuter kvar avgjorde Flyers. Måltjuven Wayne Simmonds höll sig framme och satte upp 2-1 i nättaket bakom Cam Talbot 17.45 in i den tredje perioden. Därmed har Edmonton bara vunnit två av sina första sju matcher.
Flyers-backen Shane Gostisbehere gjorde sin tionde assist för säsongen och delar därmed ledningen i backarnas poängliga med elva poäng. Han har gjort åtta poäng (1+7) på de senaste fyra matcherna.

Boston Bruins - Buffalo Sabres 4-5 (2-0, 2-2, 0-2, 0-1)
Ryan O'Reilly slutförde en mäktig upphämtning från Sabres som borta i TD Garden låg under med 4-1 efter halva matchen.
Efter två mål från David Pastrnak och två från Brad Marchand hade hemmalaget spelat till sig en 4-1-ledning efter 11.22 i mittperioden.
Då vaknade Sabres.
Jack Eichel bökade in 4-2 med 3.53 kvar och i den tredje perioden. Benoit Pouliot tog till vara på ett pucktapp mitt i slottet från Bruins-backen Torey Krug, och plötsligt var det 4-3.
Med 2.08 kvar att spela kvitterade sedan Evander Kane med sitt sjätte mål för säsongen. O'Reillys mål krävde videobedömning på en misstänkt målvaktsinterference men domarna friade och Sabres tog säsongens andra seger.
Robin Lehner, som vaktade Sabres mål, gjorde 27 räddningar.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6-3 (1-0, 2-0, 3-3)
Senators höll undan när Maple Leafs försökte hämta upp hemmalagets 3-0-ledning i den tredje perioden.
Nate Thompson, Ryan Dzingel och Derick Brassard nätade under matchens två första perioder men James van Riemsdyk styrde in Leafs första mål efter sex minuter i den tredje perioden och kvitteringsjakten var igång.
Bara 2.34 senare stod det 3-2 sedan Auston Matthews väggspelat med William Nylander och prickskjutit pucken mellan benen på Craig Anderson. Gästernas hopp sänktes bara sju sekunder senare när Mark Stone direkt på tekning fick pucken av Leafs-backen 22. William Nylander gav gästerna nytt hopp i powerplay med sitt 4-3-mål och 4-4 var nära när Mitchell Marner fick ett drömläge som Anderson räddade.
Istället punkterade Brassard och Stone matchen med sina andra mål för kvällen.
Erik Karlsson verkar ta igen för missade poäng under säsongsinledningen. Återigen stod han för tre passningspoäng och har sex stycken på sina hittills tre spelade matcher.

New York Islanders - San Jose Sharks 5-3 (0-0, 2-2, 3-1)
Trots att Logan Couture gjorde ett hat trick för San Jose Sharks lyckades gästerna inte vinna i Barclays Center. Hemmalaget var för starka och leddes av John Tavares som gjorde ett mål och spelade fram till två.
Målen började inte komma förrän i den andra periden. Sharks gjorde 0-1 efter 6.26 i powerplay genom en styrning. Anders Lee kvitterade till 1-1 och Josh Bailey gjorde 2-1 efter att iskallt ha tunnlat Joe Pavelski i sekvensen innan. Couture pricksköt sedan 2-2 efter 12.44.
Hemmalaget gjorde ett miniryck i slutperioden genom Andrew Ladd och Anders Lee innan Couture reducerade. Matchens sista mål prickade Tavares in i tom bur med minuten kvar att spela.

Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 4-6 (3-2, 1-2, 0-2)
En svängig tillställning i Nationwide Arena avgjordes först när Anze Kopitar gjorde sitt andra mål i matchen fram till 4-5 efter 17.46 i den tredje perioden. Det visade sig bli det avgörande målet vilket gör Kings det enda lag att fortfarande inte ha förlorat under ordinarie tid i ligan.
Dustin Brown, som hade tre assist i matchen, satte spiken i kistan med sitt 4-6-mål i tom kasse.
Jake Muzzin. Drew Doughty och Trevor Lewis blev också målskyttar för Kings. Jonathan Quick gjorde 32 räddningar.
Nick Foligno, Oliver Bjorkstrand, Matt Calvert och Sonny Milano blev målskyttar för Blue Jackets som nu förlorat två matcher i rad.

Washington Capitals - Florida Panthers 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
James Reimer gjorde hela 41 räddningar för Panthers i Capital One Arena. Samtidigt var Connor Brickley, Evgenii Dadonov och Vincent Trocheck kyliga i offensiv zon och gav gästerna en 0-3-ledning, varav Dadonovs och Trochecks kom i powerplay.
The Capitals är 1-3-0 på hemmaplan och har tagit minst fem utvisningar i fem av sina nio matcher.
Christian Djoos reducerade i slutet av den andra perioden med karriärens andra mål men närmare än så kom inte hemmalaget som fick se sig besegrat med 1-4 efter att Aleksander Barkov satt pucken i tom bur i slutet av den tredje perioden.
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4-2 (2-0, 2-1, 0-2)
Tvåmålsskytten Tyler Pitlick och Ben Bishop var två av orsakerna till att Dallas Stars kunde ta sin femte raka seger. Pitlick, som hade sällskap av Jamie Benn och Tyler Seguin i målprotokollet, gjorde 2-0 och 4-0 och då hade inte ens halva matchens spelats.
Men sedan vaknade Carolina och reducerade tre gånger om. Först genom Jeff Skinner som gjorde både 1-4 och 2-4 och sedan Jordan Staal. Carolina sköt 28 skott på de två sista perioderna och totalt 39 i matchen men Bishop stoppade dem som krävdes för seger.
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Det gick inte den här gången heller för Coyotes som föll för åttonde raka matchen den här säsongen.
De hade visserligen 2-2 inför den sista perioden men när Lance Bouma gjorde 2-3 efter 15.36 kunde Blackhawks hålla undan och till slut vinna med 2-4 efter Tommy Wingles mål i tom kasse med minuten kvar att spela.
Oliver-Ekman Larsson spelade fram Christian Fischer till 1-0 i den första perioden. Richard Panik kvitterade för gästerna som sedan tog ledningen genom Patrick Kane efter 11.32 av mittperioden.
Clayton Keller blev Coyotes andra målskytt i matchen med sitt sjätte mål för säsongen. Starten är den sämsta någonsin i Coyotes/Winnipeg Jets historia.
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
Med tre mål under den tredje periodens andra halva säkrade Wild segern i Scotiabank Saddledome. Ställningen var 2-1 när Ryan Suter pricksköt 2-2 efter 10.33 bakom Mike Smith. Spuregon hittade sedan luckan intill Smiths första stolpe dram till 2-3 efter 12.08. Daniel Winnik lyfte sedan in en backhand från mittzon i en tom hemmakasse med 1.03 kvar att spela.
Chris Stewart inledde målskyttet med sitt sjätte för säsongen i den andra perioden men Flames kom tillbaka två gånger om genom först Sean Monahan och sedan Kris Versteeg. Men det räckte alltså inte för Flames som åkte på säsongens fjärde förlust.
Så gick snacket:
"En viktig match för oss. Jag tyckte vi hade självförtroendet efter 2-0 senast och jag tyckte vi tog vara på det faktum att de spelade igår också. Jag är stolt över hur vi spelade genom hela matchen" - Steven Stamkos
"Han spelade utmärkt. Jag tycket vår insats som lag var ganska bra. Vi spelar borta, i en svårspelad arean och dessutom back-to-back. Det kunde gått hur som helst" - Peter DeBoer om Logan Couture och matchen.
"Det skulle komma. Vi hade några matcher där vi varit nära. Äntligen två poäng. Nu kan vi ta ett djupt andetag och gå efter två nya poäng på måndag" - Henrik Lundqvist.