PIT-ARI: Jarrys andra nolla för säsongen

Av nattens fem matcher innehöll endast en fler än tre mål totalt. Övriga fyra var täta, målsnåla drabbningar där vinnande lag alla noterades för två mål vardera.
Enda lag att hålla nollan omgången till ära var Pittsburgh Penguins som, tack vare Tristan Jarrys 33 räddningar mellan stolparna, kunde stänga ner tidigare Penguins-stjärnan Phil Kessel och hans Arizona Coyotes. Matchen slutade 2-0 till Penguins tack vare mål från Evgeni Malkin och Brandon Tanev.

Själv var Kessel - vars återkomst till Pittsburgh var hans första sedan bytesaffären till Arizona i juni - inte särskilt nöjd med den egna insatsen, men framhöll Coyotes sådan som lag:
- Jag hade chanser ikväll, en hel del faktiskt, säger han till NHL.com/sv. Det gick inte vägen den här gången men vi kämpar på. Jag gillar vårt lag och jag gillar hur vi spelade ikväll. Fortsätter vi spela så kommer vi vinna många matcher.
Kessel, som vann två Stanley Cups under sina fyra säsonger i Penguins, hedrades av klubben på jumbotronen under matchens gång.
- Det här är väldigt speciellt för mig, fortsätter han. Vi hade några fina år här. Jag har många fina minnen och bara bra saker att säga.
Nedan följer en summering av omgångens övriga fyra matcher:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
Två fullträffar i numerärt överläge i matchens första period räckte för Oilers för att ta hem mötet med Kings. Det, och en otrolig insats från målvakten Mikko Koskinen som motade 35 av 36 puckar för hemmalaget.
Leon Draisaitl öppnade målskyttet genom att göra sitt 19:e mål för säsongen 11.02 in i första perioden. Adrian Kempe befann sig i utvisningsbåset för Kings vid tillfället. Kings fick sedan ett mål bortdömt för offside några minuter senare sedan Oilers utnyttjat sin coach's challenge.
När Joakim Nygård tvingade Sean Walker till en hakning kort efter det bortdömda målet fick Oilers ytterligare en chans i powerplay - en chans de utnyttjade. Målskytt denna gång blev Alex Chiasson, framspelad av Draisaitl och Connor McDavid.
Michael Amadio reducerade för Kings 13.32 in på tredje perioden och gästerna tryckte på för en kvittering, men Koskinen och Oilers kunde hålla undan och vinna matchen.

EDM-LAK: Chiasson får passning av McDavid

New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 1-2 STR (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-2)
Corey Crawford noterades för sin 250:e vinst i NHL-karriären när han räddade 29 av 30 skott för Chicago Blackhawks i bortasegern mot New Jersey Devils. Taylor Hall öppnade målskyttet 13.31 in på första perioden när han slog till i numerärt överläge. Alex DeBrincat svarade dock med samma mynt och slog till med ett eget powerplaymål 9.35 in på andra perioden. Crawfords skickliga målvaktsspel matchades av Mackenzie Blackwood i Devils-kassen (28 räddningar på 29 skott) och matchen gick till såväl förlängning som straffar. Väl i straffläggningen stod Kirby Dach som matchvinnare när han satte sin straff i femte omgången.
Anaheim Ducks - Washington Capitals 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Jakub Vrana stod för ett mål och en assist när Washington höll undan och vann borta mot Anaheim. Capitals tog ledningen med 1-0 9.00 in på första perioden genom Travis Boyd och utökade den sedan till 2-0 5.10 in på andra perioden genom Evgeny Kuznetsov, framspelad av John Carlson och just Vrana. Men Ducks kom tillbaka. Ryan Getzlaf reducerade 17.03 in på mittperioden och Adam Henrique kvitterade sedan endast 45 sekunder in på slutakten. Mindre än en minut senare lyckades dock Jakub Vrana bryta en passning i Ducks försvarszon och kunde, genom att jaga efter sin egen retur, placera pucken i nät och sätta 3-2 - ett mål som kom att bli matchavgörande.

ANA-WSH: Boyd lirkar in pucken från svår vinkel

New York Rangers - Montreal Canadiens 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Ett sent mål från Nate Thompson (1.07 kvar av tredje perioden) avgjorde denna täta match till bortalaget Canadiens fördel. Dessförinnan hade Brendan Gallagher gett gästerna ledningen i första perioden och Brendan Smith kvitterat i andra. Segern var Montreals andra på de tre senaste matcherna.
SÅ GICK SNACKET:
"Jarry har spelat extremt bra. Vi försöker ta beslut sett till att vi vill nå framgång på kort sikt, men också att vi har ett större perspektiv i åtanke. Hans senaste starter har han varit riktigt bra, han har gjort sig förtjänt av de chanser han får." - Penguins tränare Mike Sullivan om sin succémålvakt Tristan Jarry.
"Tiden har passerat snabbt. Jag är lyckligt lottad som får spela för ett lag som Chicago och jag är stolt över att ha varit här i tio år, ännu längre om man räknar in tiden i farmarlaget. Det är en ära att representera den här organisationen." - Blackhawks Corey Crawford om att ha nått milstolpen 250 vinster.