TBL-TOR: Nylanders skott mellan benen går i nättaket

Hela 13 matcher spelades i NHL under tisdagen.
Efter måndagens trading deadline var det många nya ansikten som presenterades för fansen och flera av dem skrev också in sig i poängprotokollen. Samtidigt fortsätter jakten på slutspelsplatserna i ligan och många viktiga poäng stod på spel.

I Amalie Arena i Tampa gjorde John Tavares två mål då Toronto kom tillbaka efter den svidande förlusten senast mot Carolina och nöd-målvakten David Ayres och besegrade hemmastarka Tampa Bay med 4-3, (1-2, 1-2, 1-0).
- Det var skönt att kunna studsa tillbaka och spela som vi ska, säger Tavares till NHL.com/sv. Det såg kanske inte alltid så vackert ut men den här tiden på året är det bara poängen som betyder något.
I Leafs stod William Nylander för en assist och ett spektakulärt mål i powerplay då han med klubban mellan benen lyfte upp pucken i krysset.
- Jag kunde egentligen inte se någonting så jag fick gå på känsla, säger Nylander om målet. Man vet bara att pucken måste upp i taket om det ska bli mål.
Med segern behåller Toronto sitt grepp om tredjeplatsen i Atlantic Division, två poäng före jagande Florida Panthers som under natten bortabesegrade Arizona Coyotes med 2-1. Panthers och Maple Leafs möts i BBT Center i Sunrise på torsdag.
- Förutsättningarna inför den matchen är glasklara, säger Tavares. Alla matcher är viktiga så här års, men det är bara att titta i tabellen för att inte att det är enormt viktiga poäng som står på spel.
Förlusten var Lightnings första på hemmais på tolv matcher. Steven Stamkos utgick med en skada sent i den andra perioden.
Här är summeringen från nattens övriga matcher:
Boston Bruins - Calgary Flames: 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)
Mikael Backlund gjorde två mål och en assist och Sean Monahan gjorde två mål då Flames tog en fin borta-skalp i mot Boston Bruins.

BOS-CGY: Backlunds gör vackert solomål

Tuukka Rask förlorade för första gången under ordinarie speltid i TD Garden den här säsongen (14-1-6) och fick sin svit med poäng i hemmamatcher bruten på 20 matcher, en från klubbrekordet.
Erik Gustafsson gjorde sin första match i Flames och noterades för en assist
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks: 3-4 e. förl. (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
Canucks vände underlägen med 0-2 och 2-3 till seger med 4-3 borta mot Canadiens.
Tyler Toffoli satte det matchvinnande målet i förlängningen och har i och med det gjort fyra poäng (2+2) på två matcher med Vancouver sedan flytten från Los Angeles Kings. I skadade Jacob Markströms frånvaro vaktade Thatcher Demko Canucks-kassen och stod för 37 räddningar i matchen.
New York Islanders - New York Rangers: 3-4 e. förl. (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)
Mika Zibanejad blev matchvinnare för Rangers borta mot Islanders då han satte segerpucken 28 sekunder in i förlängningen.

NYI-NYR: Zibanejad dunkar in ett slagskott på övertid

Alexander Georgiev gjorde 42 räddningar för Rangers som vann för fjärde matchen i rad och är fyra poäng bakom Columbus Blue Jackets i kampen om den sista wild card-platsen i Eastern Conference.
I Islanders debuterade nyförvärvet Jean-Gabriel Pageau som noterades för ett mål i matchen. Brock Nelson kvitterade för hemmalaget med 17,9 sekunder kvar av den tredje perioden.
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks: 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)
Kevin Hayes gjorde två mål och en assist då Philadelphia besegrade San Jose hemma i Wells Fargo Center.
Segern var Flyers fjärde på raken och den sjunde på de tio senaste (7-3-0), vilket gjort att laget nu bara är en poäng bakom tvåan i Metropolitan Division, Pittsburgh Penguins.
I Sharks, som har förlorat fem raka matcher, var Logan Couture tillbaka i spel för första gången sedan han bröt fotleden den 7:e januari.
Washington Capitals - Winnipeg Jets: 4-3 e. str. (2-0, 1-1, 0-2, 0-0)
Alex Ovechkin gjorde ett mål och satte den avgörande straffen då Washington Capitals besegrade Winnipeg Jets hemma i Capital One Arena.

WSH-WPG: Ovechkin slår in pucken från nära håll

Caps hade ledningen i med 3-0 i slutet av den andra perioden innan Jets kom tillbaka in i matchen och kunde kvittera genom Mark Scheifele drygt tre minuter kvar av den tredje perioden.
I Washington debuterade Ilya Kovalchuk. Han spelade 14:39 i matchen och noterades för tre skott på mål.
Carolina Hurricanes - Dallas Stars: 1-4 (0-3, 1-1, 0-0)
Dallas Stars är i fin form och vann för sjunde gången på nio matcher (7-1-1) då Carolina Hurricanes besegrades med 4-1 borta i PNC Arena.
Roope Hintz stod för ett mål och tvåa målgivande passningar i Stars och målvakten Anton Khudobin stoppade 40 puckar.
I hemmalaget gjorde Alex Nedeljkovic säsongsdebut och stod för tolv räddningar. Anton Forsberg fanns med som backup-målvakt då både Petr Mrazek och James Reimer är skadade.
Detroit Red Wings - New Jersey Devils: 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
New Jersey Devils Cory Schneider vann sin första match för säsongen då han stod för 27 räddningar i matchen mot Detroit Red Wings.
Det var första gången sedan den 18:e januari som Schneider startade i mål för Devils som kallade tillbaka honom från Binghamton i AHL efter att ha bytt bort Louie Domingue till Vancouver Canucks i måndags.
Nashville Predators - Ottawa Senators: 3-2 (1-2, 2-0, 0-0)
Predators tog två viktiga poäng mot Senators och går upp på den sista wildcard-platsen i Western Conference, på samma poäng som Winnipeg Jets, fast med tre matcher mindre spelat.
Preds grundlade segern med två powerplaymål i den andra perioden genom Ryan Ellis och Viktor Arvidsson.

NSH-OTT: Arvidsson slår in en retur i powerplay

Nashville har spelat 5-1-1 på de sju senaste, Ottawa har förlorat fyra raka 0-3-1.
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets: 5-4 (2-1, 2-0, 1-3)
Mikko Koivu gjorde två mål för Minnesota Wild då Columbus Blue Jackets besegrades hemma i Xcel Energy Center.
Wild Har spelat 10-5-1 på sina 16 senaste matcher och ligger tre poäng ifrån den sista wild card-platsen i Western Conference.
Matiss Kivlenieks vaktade kassen för Columbus stod för 25 räddningar. Blue Jackets har spelat 1-4-5 på sina tio senaste matcher.
Arizona Coyotes - Florida Panthers: 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Sergei Bobrovsky stoppade 37 puckar då Florida Panthers besegrade Arizona Coyotes på bortais.
Frank Vatrano och Mike Hoffman gjorde målen för Florida efter att Arizona tagit ledningen i den första perioden i numerärt underläge genom Brad Richardson.
Erik Haula och Lucas Wallmark debuterade för Panthers efter trejden från Hurricanes i måndags.
I Coyotes var Darcy Kuemper tillbaka i målet efter 28 matchers frånvaro. Han gjorde 24 räddningar i matchen.
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks, 6-5 (1-2, 1-1, 4-2)
St. Louis drog det längsta strået i en målrik match mot Chicago i Enterprise Center.
Blackhawks hade ledningen med 3-1 i den andra perioden och 5-4 i mitten av tredje men Blues kom tillbaka genom två mål i den tredje perioden av Zach Sanford.
Segern var St. Louis femte raka.
Chicago har förlorat tio av de 13 senaste matcherna.
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers, 4-3 e. förl. (2-0, 0-1, 1-2, 1-0)
Sonny Milano hade en fin debut med Anaheim Ducks sedan flytten från Columbus Blue Jackets i måndags. Den 23-årige forwarden gjorde två mål i 4-3-segern mot Edmonton Oilers, bland annat det avgörande under förlängningen. Milano tryckte in seger-pucken i PP efter det att han själv jobbat fram utvisningen mot Connor McDavid. I och med segern fick Ducks stopp på en fyra matcher lång förlustsvit.

ANA-EDM:Milano slår in PP-mål på övertid

I Oilers gjorde nyförvärven Tyler Ennis och Andreas Athanasiou varsitt mål
SÅ GICK SNACKET:
"Det har varit mycket upp och ner under säsongen men med den här segern visar vi för oss själva och resten av ligan att vi är ett riktigt stabilt lag".
- Flames Mikael Backlund efter bortasegern mot Bruins
"Vi lyckades vinna matchen även om det inte var vackert hela tiden från vår sida. Vi jobbade på och höll oss till vår taktik. Det gjorde att vi fick med oss studsarna".