NYI-WSH: Ovi passerar Lemieux och tangerar Yzerman

Alexander Ovechkin fortsätter sin turné genom alla tiders skytteliga i NHL. Mot New York Islanders skrev han några nya rader i historieböckerna. Ovi inledde målskyttet med sitt 32:a mål för året när han, frispelad av Nicklas Bäckström, stänkte in 0-1 i en spelvändning. Målet var hans 690:e i karriären och där och då var han på delad tiondeplats i NHL's skytteliga genom tiderna med Mario Lemieux.

• Det är fantastiskt att se honom nå de här rekorden. Han har ett speciellt skott. Det bästa skott jag sett, berömde lagkamraten Jakub Vrana.
    Islanders vände dock på matchen med besked. Brock Nelson kvitterade och Casey Cizikas gav hemmalaget ledningen. En ledning som Jordan Eberle och Devon Toews utökade i den andra perioden. En tidig reducering i slutperioden från Carl Hagelin gav Capitals blodad tand - och det var bara början.
    Därefter tog "The Great 8" fart på vänsterkanten, bröt in och trollade in pucken till 4-3. Tom Wilson kvitterade till 4-4 med fem och en halv minut kvar att spela. Och med 2:30 kvar skickade Jakub Vrana in det matchvinnande målet.
    -Ingen vill förlora. Vi satte oss själva i den situationen med underläge 4-1. Alla var lite irriterade och det är en bra grej med den här gruppen: vi ger aldrig upp oavsett vad det står i matchen, sa Ovechkin efteråt.
    Ovechkin fullbordade sitt andra raka hattrick - och 26:e i karriären - när han grundlurade en Islandersspelare i mittzonen innan han från avstånd la in pucken i tom bur med knappa minuten kvar att spela. De tre målen tar ryssen upp på 692 totalt vilket räcker till nionde plats i NHL's skytteliga genom tiderna - en plats han delar med Steve Yzerman.
    Många pratar om hans jakt på Wayne Gretzkys 894 mål - flest i NHL. Utom han själv.
    - Det är några fantastiska spelare där. Det är något speciellt. Det är historia. Det är ganska coolt. Jag har fortfarande ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt och sen får vi se hur läget är, sa Ovechkin efter matchen.
    Med 692 mål har han två mål upp till Mark Messier på åttondeplats. Ovi kommer dock att vara avstängd från Capitals första match efter All Star-uppehållet då han valt att inte medverka i just All Star-matchen.
    Nedan följer en genomgång av lördagens övriga matcher:
    Minnesota Wild - Dallas Stars 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)
    Bakåt höll Alex Stalock fortet. Framåt gick det vilt till när Minnsota överglänste Stars. Jared Spurgeon inledde målskyttet, och Carson Soucy gjorde 2-0 i den första periodne. Jason Zucker, som även noterades för två assist i matchen, gjorde 3-0 i powerplay innan Ryan Donato och Mats Zuccarello nätade var sin gång i mittperioden. Zach Parise hängde 6-0 och Ryan Hartman petade in sjuan i slutakten. Hartman och Zuccarello noterades för en assist vardera i matchen också. Ryan Suter stod för två assist. Alla backar utom en i Wild noterades för minst en poäng. Segern var Minnesotas andra raka - Dallas förlorade för andra matchen i följd.

MIN-DAL:Zuccarello gör rent framför mål

Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 2-6 (0-3, 2-3, 0-0)
Jonathan Toews låg bakom det mesta när Chicago såg till att Toronto inkasserade den femte förlusten på de sex senaste matcherna (1-3-2). Drake Caggiula gav gästerna ledningen redan efter 21 sekunder. Toews utökade efter drygt fem minuters spel, innan Brandon Saad hängde trean, assisterad av Patrick Kane som därmed gjorde sin 999:e poäng i karriären. William Nylander reducerade för Leafs 25 sekunder in i mittperioden. Men Toews hängde Chicagos fjärde kort därefter. Han spelade sedan fram Dominik Kubalik innan Alex Kerfoot reducerade för Leafs. Toews assisterade Kubalik på nytt när denne satte 2-6 innan den andra pausen. Blackhawks tog därmed fjärde raka segern. Med sina två mål blev Dominik Kubalik den förste rookien i Blackhawks historia att göra mer än ett mål i tre matcher under en period på fyra spelade matcher någonsin.

TOR-CHI: Kubalik slår in sitt andra enastående mål

Colorado Avalanche - St Louis Blues 5-3 (1-1, 3-1, 1-1)
Avalanche tog andra raka segern och Blues inkasserade andra raka förlusten under lördagen. Nathan MacKinnon gav Avs ledningen i den första perioden men mål från David Perron innan paus och Oskar Sundqvist dryga minuten in i den andra perioden vände på steken för Blues. Tyson Jost, Cale Makar och Andre Burakovsky nätade därefter för hemmalaget. Alex Pietrangelo reducerade i inledningen av den tredje perioden innan Gabriel Landeskog spikade slutresultatet, med en assistpoäng till MacKinnon. MacKinnon har nu gjort 14 poäng (6+8) på de senaste nio matcherna. Burakovsky spräckte en 14 matcher lång måltorka. Blues David Perron har nu gjort nio poäng (5+4) på de senaste sju matcherna.
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 7-3 (3-0, 3-2, 1-1)
Oilers rivstartade och mål från Josh Archibald, Sam Gagner och Kailer Yamamoto gav hemmalaget en god ledning efter 20 minuter. Connor McDAvid och Joakim Ngård utökade innan gästerna spräckte nollan genom Taylor Hall och Christian Dvorak. McDavid utökade till 6-2 innan paus. Oliver Ekman-Larsson reducerade drygt halvvägs in i slutakten innan Riley Sheahan spikade 7-3-resultatet med knappt fyra minuter kvar. Sheahan stod under matchen för 1+3. Det här var andra gången som Arizona släpper in minst sju mål i en match den här säsongen. Leon Draisaitl noterades för två assist och har nu gjort poäng i åtta raka matcher. Det är tredje gången den här säsongen han har en poängsvit om minst åtta matcher.

EDM-ARI: McDavid nätar i PP med handledsskott

Ottawa Senators - Calgary Flames 5-2 (1-0, 2-0, 3-2)
Marcus Högberg stod för 40 räddningar I Senators-kassen när laget tog första segern på tio matcher. Brady Tkachuk inledde målskyttet i den första perioden. Mål från Chris Tierney och Connor Brown utökade ledningen. Colin White satte hemmalagets fjärde mål innan Mark Jankowski spräckte svenskens nolla med knappt sex minuter kvar att spela. Vladislav Namestnikov hängde femman innan Noah Hanifin reducerade på nytt. Flames föll för andra gången på tre matcher.
Montreal Canadiens - Vega Golden Knights 5-4 (3-0, 0-2, 1-2, 0-0, 1-0)
Nick Cousins gav Habs ledningen efter knappt sex minuters spel. Ilya Kovalchuk gjorde därefter sitt fjärde mål sedan ankomsten till Montreal och Joel Armia utökade ledningen. Men gästerna jobbade sig in i matchen genom mål från Jonathan Marchessault och Paul Stastny. Cousins utökade till 4-2 halvvägs in i slutperioden men mål från Max Pacioretty och Reilly Smith med mindre än två minuter respektive åtta sekunder kvar av matchen tog tillställningen till förlängning. Den blev mållös och Habs drog det längsta strået i straffläggningen. Det var tränaren Peter DeBoers första förlust som tränare för Golden Knights.
Detroit Red Wings - Florida Panthers 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
Detroit föll för fjärde matchen i rad (0-3-1) samtidigt som Florida bärgade fjärde raka segern. Evgenii Dadonov och Mark Pysyk gav gästerna ledningen i den första perioden. Dylan Larkin reducerade i mittperioden och mål från Alexander Barkov och Dennis Malgin i slutakten spikade segern för gästerna. Malgin bröt en 20 matcher lång måltorka - på sin 23-årsdag, för övrigt. Både Jonathan Huberdeau och Frank Vatrano noterades för två assist i matchen. Detroit hade sju möjligheter i powerplay utan att näta.
Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 4-1 (1-0, 2-0,1-1)
Två mål från Travis Konecny inledde målskyttet. Joel Farabee utökade innan Kings spräckte Brian Elliotts nolla i början av den tredje perioden. James van Riemsdyk spikade slutresultatet drygt åtta minuter in i slutakten. Van Riemsdyk noterades även för två assist i matchen. Det var Travis Konecnys andra tvåmålsmatch för säsongen. Dustin Brown har nu nätat mot alla lag i ligan - utom Kings, som han representerat under hela sin karriär.
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)
Elvis Merzlikins håller på att spela sig in i NHL på riktigt. Den 25-årige letten stoppade samtliga 41 skott från Devils och höll sin tredje nolla på fyra matcher. Framåt inledde Cam Atkinson målskyttet med dubbla fullträffar. Jakob Lilja, Nick Foligno och Alex Wennberg skrev också in sig i målprotokollet. Atkinson noterades för en assist på Wennbergs mål. Columbus har nu fyra raka segrar.

CBJ-NJD: Lilja följer upp framför mål

Nashville Predators - Buffalo Sabres 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Tre raka segrar blev inte fyra för Sabres. Sam Reinhart gav gästerna ledningen men mål från Ryan Johansen i mittperioden och Craig Smith i slutakten såg till att de två poängen stannade i Tennesse. Roman Josi noterades för en assist och har nu gjort sju mål och 15 assist på de senaste 16 matcherna. Preds har 3-3-0 som facit sedan nye tränaren John Hynes tog över.
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Loui Eriksson gjorde sitt femte mål för säsongen när han inledde målskyttet i den andra perioden. Tanner Pearson utökade i början av den tredje innan Sharks reducerade genom Barclay Goodrow. Närmare än så kom inte gästerna. Istället kunde Quinn Hughes göra 3-1 och J.T. Miller fastställde slutresultatet med drygt fyra och en halv minut kvar att spela.

VAN-SJS: Eriksson slår in en backhand från nära håll

SÅ GICK SNACKET:
"31 matcher återstår. Vi behöver det här uppehållet för att få igång några indvider." - Dave Tippett
"Det är en tuff förlust. De är ett väldigt bra lag. Jag tycker att vi gjorde en stabil match." - Craig Berube
"Jag har inget svar på det, annars hade vi ändrat på det. " - Brady Tkachuk om lagets bristande offensiv
"Vi höll oss inte till det vi måste göra för att bryta ner dom. Vi avvek från vår matchplan." - John Tavares
"Vi har spelat mot några riktigt bra lag och vi lär oss hur man blir ett riktigt bra lag." - Dustin Brown
"Jag hade tur på några av räddningar ikväll, speciellt den sista. Jag hade ingen reaktion kvar i armarna så jag var lite långsam." - Elvis Merzlikins
"Vi gillar inte att göra det lätt för oss." - Nick Cousins
"Vi behövde den typen av match. Det var en tät match. Vi vände ett underläge till seger och spelade bra defensivt." - Pekka Rinne