CHI-NSH: Pekka Rinne gör sitt första NHL-mål

Det händer inte särskilt ofta. Men i natt blev en målvakt målskytt i NHL. I Nashville Predators 5-2-seger mot Chicago Blackhawks gjorde nämligen Pekka Rinne ett av målen.

• Vi ledde med två mål och som tur var låg pucken platt på isen och jag kunde skjuta. Jag gillar att spela pucken, det är något jag alltid drömt om, säger Rinne om målet.
    Rinne är den 12:e målvakten i NHL:s historia att göra ett mål och den första sedan Mike Smith gjorde det för Phoenix Coyotes den 19 oktober 2013. Rinne gjorde 5-2-målet med 22 sekunder kvar att spela när Chicago hade tagit ut målvakten. Han sköt pucken från eget mål och såg den sakta glida in över mållinjen på andra sidan isen.
    - Jag förstår att det kanske bara händer en gång i livet så det gäller att njuta av det. Det var riktigt häftigt att se pucken gå in. Jag trodde den skulle gå vänster om jag ska vara ärlig, men den kom i mitten, säger Rinne.
Pekka_Rinne_Goal

Rinnes mål säkrade Predators första seger med nye huvudtränaren John Hynes vid rodret. Backen Roman Josi utökade sin poängsvit till 12 matcher med en assist när hans skott styrdes i mål av Viktor Arvidsson till 1-0. Predators gick sedan ifrån till både 2-0 och 3-0 innan Chicago reducerade till 3-1.
Alex DeBrincat tog Blackhawks närmare, men i den tredje perioden satte Nick Bonino 4-2 i tom kasse. Rinne fastställde sedan slutresultatet med målet som lär få mycket uppmärksamhet den närmsta tiden.
- Det är coolt. Jag har bara sett det en gång tidigare, under sommarhockey, det är häftigt att få se det i en NHL-match. Det är elit, säger Matt Duchene som gjorde Predators 3-0-mål.
Här är en summering från resten av nattens matcher:
Boston Bruins - Winnipeg Jets 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)
David Pastrnaks målform håller i sig. I natt gjorde tjecken ett hattrick, sitt tredje för säsongen, och nådde som förste spelare 35-målgränsen den här säsongen. Dessutom utökade han sin poängsvit till 12 matcher under vilken han stått för 19 poäng. Alla tre Pastrnak-mål innebar kvitteringar i matchen. Han satte 1-1 i den första, 2-2 i den andra och 4-4 i den tredje perioden. Jake DeBrusk avgjorde sedan matchen, bara 33 sekunder efter att Pastrnak fullbordat sitt hattrick.
Pastrnak ryckte med sitt hattrick ifrån Auston Matthews i skytteligatoppen. Boston är 6-1-5 på sina senaste 12 matcher.

BOS-WPG: Pastrnak noterar sitt sjunde hattrick i NHL

Florida Panthers - Vancouver Canucks 5-2 (3-1, 1-0, 1-1)
Noel Acciari fortsätter vara framgångsrik i Panthers. I natt gjorde forwarden två nya mål och hjälpte Panthers tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast. Acciari gjorde 1-0 och 5-1 och har nu gjort 17 mål den här säsongen, det är ett färre än vad han hade gjort under sin karriär inför den här säsongen.
Sergei Bobrovsky gjorde 30 räddningar för Panthers, Jonathan Huberdeau stod för två assist och är nu bara en poäng ifrån Olli Jokinen för flest i klubbens historia.
Brock Boeser gjorde båda Canucks mål. Förlusten var lagets andra raka.

Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Trots ledning med 2-0 lyckades Canadiens inte ta två poäng mot Edmonton. Gästerna från Alberta vände nämligen på tillställningen och Montreals förlustsvit (0-7-1) förlängdes till åtta matcher. Connor McDavid blev säsongens första spelare att nå 70 poäng när han assisterade till Ryan Nugent-Hopkins 2-2-mål i den tredje perioden. Alex Chiasson styrde in Oscar Klefboms skott till 3-2 innan Josh Archibald satte fyran i tom kasse.
Oilers har tagit poäng i sina fem senaste matcher (4-0-1).
New York Rangers - New Jersey Devils 6-3 (3-2, 2-1, 1-0)
Tony DeAngelo gjorde i natt fem poäng för Rangers i rivalmötet med Devils. Backen gjorde ett hattrick samt spelade fram till två mål, vilket tangerade klubbrekordet för antalet mål och poäng av en back i en och samma match. Bara Brian Leetch (två gånger) har gjort fem poäng innan.
DeAngelo gjorde 2-1 för Rangers i den första perioden samt 4-3 och 5-3 i den andra. Hans assist kom till Artemi Panarins 1-0 och Chris Kreiders 3-1. Panarin gjorde ytterligare en assist samt ett mål och Igor Shesterkin räddade 46 räddningar i sin andra raka start.

NYR-NJD: DeAngelo gör hattrick, två assist i vinst

Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
Andrei Vasilevskiy räddade samtliga 25 skott och ledde Tampa till sin nionde raka seger. Senast han eller Lightning höll nollan var den 16 februari mot Montreal Canadiens. Klubbens pågående segersvit är tangerad näst längsta i klubbens historia.
Nikita Kucherov gjorde två mål och tre spelare, Steven Stamkos, Cedric Paquette och Pat Maroon, stod för två assist vardera. Alex Killorn, och Mikhail Sergachev hittade också rätt för hemmalaget.
Stamkos assist var hans 400:e i Tampa-tröjan. Bara Martin St. Louis och Vinent Lecavalier har nått den milstolpen tidigare.
St. Louis Blues - Buffalo Sabres 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
Blues tog i natt sin sjunde raka hemmaseger. Det gjorde det mycket tack vare kedjan med Alexander Steen, Robert Thomas och Tyler Bozak. Alla tre gjorde vars tre poäng i matchen. Steen två mål och en assist, de andra två ett mål och två målgivande passningar. Steens båda mål kom i den tredje perioden och betydde 4-1 och 5-1. Fullträffarna var veteranens första två för säsongen. Hans assist var hans 300:e i Blues-tröjan. Med det blev han sjätte spelaren att nå den milstolpen i klubbens historia.
Sabres mål gjordes av Jack Eichel som nu gjort poäng i fem raka matcher. Det var första förlusten för Sabres på de senaste tre matcherna. Linus Ullmark räddade 26 puckar.
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Cam Talbot räddade 42 skott och visade Flames vägen till lagets fjärde raka seger. Talbot tog sin andra raka seger, han vaktade målet så sent som i tisdags i segern mot Chicago. Derek Ryan gav Flames ledningen på en styrning i den första perioden. Gästerna kvitterade genom Mats Zuccarello, men det var till slut hemmalaget som fick sista ordet genom Johnny Gaudreau.
Minnesota har 1-3-1 på sina fem senaste matcher.

CGY-MIN: Gaudreau går skridsko-klubba och nätar

Anaheim Ducks - Dallas Stars 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
En storspelande målvakt och ett effektivt powerplay ledde Stars till sin sjätte raka seger. Ben Bishop räddade 27 skott i matchen och hade en assist.
Två av Stars tre mål kom i numerärt överläge. Denis Gurianov satte 1-0 i PP i den första perioden och Alexander Radulov 2-0 i samma spelform i mittperioden. Det var på Radulovs mål som Bishop tillskrevs en passningspoäng. I den tredje perioden utökade Roope Hintz till 3-0.
Stars seger innebar Ducks fjärde förlust på de senaste sex matcherna (1-4-1).
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2-5 (0-4, 2-0, 0-1)
Kings avslutade den första perioden i T-Mobile Arena med att göra fyra raka mål. Under periodens sista 6:20 gjorde Alec Martinez, Ben Hutton, Tyler Toffoli och Adrian Kempe varsitt mål och punkterade matchen.
Reilly Smith och Max Pacioretty reducerade i mittperioden, men försprånget var för stort. I den tredje perioden gjorde Kempe sitt andra mål i matchen, hans tionde för säsongen.

VGK-LAK: Kings rivstartar i första perioden

San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Utan skadade lagkaptenen Logan Couture visade Sharks karaktär och vann hemma i SAP Center. Erik Karlsson drygade ut sin poängsvit till fyra matcher när han i den andra perioden bäddade för Joe Thornton som satte 2-0 i powerplay. Dessförinnan hade Kevin Labanc gett hemmalaget ledningen.
Sonny Milano reducerade för gästerna innan mittakten var över, men målet räckte inte. I den tredje punkterade Brent Burns tillställningen när han vispade in en retur efter 2:09. Sharks har vunnit tre av sina fem senaste matcher.