Nikita Kucherovs dominans bara fortsätter. Vi har nästan börjat ta det för givet, men det Tampa Bay Lightnings forward gör den här säsongen är allt annat än vanligt. I natt gjorde han ytterligare fyra poäng och klättrade därmed till höjder ligan inte skådat sedan 2007. Samtidigt passade lagkamraten Steven Stamkos på att tangera ett tungt klubbrekord.

Det mesta tycks gå rätt för Lightning den här säsongen, inte sant? Nåväl.
Nedan följer en summering av nattens NHL:
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 4-5 (2-0, 1-1, 1-4)
Segermaskinen Tampa Bay agerade trögstartad inledningsvis i bortamötet med Detroit. Men när du har två (eller fler) av de bästa spelarna på planeten just nu, har du råd att hamna efter. I underläge 3-0 satte varvade maskinen igång. Det började med Steven Stamkos reducering i powerplay 12:57 in på den andra perioden. Målet var Stamkos 383:e i karriären, vilket tangerar Vincent Lecavaliers rekord för mest mål i Lightnings klubbhistoria.
- När du är ett barn drömmer du om att spela i NHL, men du vågar nog inte drömma om att bli den bäste målskytten i ett lags historia, säger Stamkos till NHL.com/sv. Förhoppningsvis kan jag göra betydligt fler mål, men som det står just nu ser jag det som en ära att dela rekordet med en fantastisk kille som Lecavalier.
Tampas comeback fortsatte i tredje perioden, vilken man vann med totalt 4-1. Matchen gick alltså från 3-1 till Detroit, till 5-4 för Tampa. Kucherov, som plockade upp sin första poäng i matchen på Stamkos må i andra periodenl, stod för ytterligare två mål och en assist i tredje
- en insats som tog hans poängtotal upp på 115. Det är den högsta noteringen sedan Sidney Crosby stod för 120 poäng säsongen 2006-07.
- Vi blir inte längre förvånade av något han gör, säger Stamkos. Det är förmodligen den största komplimangen du kan få som spelare, att du förväntas kliva ut och göra otroliga saker match efter match.

DET-TBL: "Blixten" slår ner två gånger på 26 sekunder

Minnesota Wild - Dallas Stars 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Ett annat klubbrekord var aktuellt i mötet mellan Wild och Stars där bortalagets målvakt Ben Bishop satte nytt klubbrekord för störst antal minuter i rad utan insläppt mål. Det nya rekordet lyder på 230 minuter och 53 sekunder, och hade eventuellt kunnat bli ännu längre om inte Bishop tvingats lämna matchen skadad 6:33 in på matchens andra period. Anton Khudobin som byttes in gjorde det bra, men släppte ändå in ett mål på vägen mot en viktig 4-1-seger för Stars i kampen om slutspel. Resultatet gör att Stars klättrar upp på en tredjeplats i Central Division medan Minnesota Wild fortsatt befinner sig utanför slutspel.
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)
På tal om lag som går starkt i Western Conference riktar vi omedelbart strålkastarljuset mot Arizona Coyotes som hemma mot Anaheim Ducks tog sin andra raka seger och åttonde totalt de senaste tio matcherna. Anförda av Vinnie Hinostrozas hat trick monterade Coyotes helt ner Ducks försvar och stod för två mål per period. Vinsten gör att Coyotes slår vakt om sin plats ovanför slutspelsstrecket och nu har tre poäng ner till närmast jagande Minnesota Wild.

ARI-ANA: Ekman-Larssons handledsskott hittar in

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)
Det råder ingen tvekan om att Pittsburgh hittat slutspelsformen och nu börjat förbereda sig på vad som komma skall. Nattens imponerande överkörning borta mot Buffalo var lagets tredje raka vinst och visade på precis den kombination av spets - lagets trehövdade monster Sidney Crosby, Evgeni Malkin och Phil Kessel hade alla poäng - och bredd; målen gjorde av fem olika målskyttar. Trots god formkurva (7-1-2) står Penguins kvar på en tredjeplats i Metropolitan Division, detta då även Washington Capitals och New York Islanders fortsätter gå starkt.

BUF-PIT: Crosby spelar fram Kessel

New York Islanders - Montreal Canadiens 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
När man talar om trollen - i natt plockade Islanders upp sin andra raka seger, denna gång hemma i Nassau Coliseum mot Montreal Canadiens. Adam Pelech och Anders Lee nätade för Islanders som efter matchen hyllades av motståndarmålvakten Carey Price:
- Ikväll mötte vi ett lag som är redo för slutspel.
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)
Capitals är ett av lagen med bäst bredd i målskyttet den här säsongen. Det kan ibland bli en enkel analys att säga att "Ovechkin gör alla lagets mål", och visst gör han många, men sanningen är det att bakom storstjärnans 46 fullträffar har laget en hel uppsjö av 20-målsskyttar. I nattens seger mot Flyers gjorde Tom Wilson sitt 20:e mål för säsongen, medan Brett Connolly (två mål) nådde 19 och Kuznetsov slog till med sin 18:e fullträff. Om allt går som förväntat kommer Capitals ha totalt sju spelare på 20 mål eller mer: Ovechkin (46), T.J. Oshie (21), Jakub Vrana (21), Tom Wilson (20), Brett Connolly (19), Evgeny Kuznetsov (18) och Nicklas Bäckström (18).
Ovechkin gick mållös mot Flyers men bidrog med en assist. Segern gör att Capitals behåller greppet om förstaplatsen i Metropolitan Division.

PHI-WSH: Eller tar sin egen retur i första perioden

Ottawa Senators - St. Louis Blues 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Senators något oväntade hemmaseger mot Blues byggde till mångt och mycket på en imponerande målvaktsinsats. Anders Nilsson vaktade kassen för Ottawa och stod för en utmärkt insats då han motade alla 35 skott som kom hans väg. Framtidslöftet Erik Brännström debuterade för Ottawa och gick +1 över 17:20 i istid.
Los Angeles Kings - Nashville Predators 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
Colton Sissons, Craig Smith och Viktor Arvidsson stod alla för varsitt mål då Predators tog en planenlig seger borta mot Kings. Pekka Rinne levererade en stabil insats och tog 25 av de 26 skott Kings slängde mot honom. Endast Austin Wagner lyckades överlista finländaren.

LAK-NSH: Arvidsson ger Nashville ledningen

San Jose Sharks - Florida Panthers 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)
Sharks hade inför mötet med Panthers chansen att bli första lag i Western Conference att knipa en bekräftad slutspelsplats. Så blev inte fallet. Istället slog Panthers till med en överraskande 4-2-seger och greppade därmed det sista halmstrået i det egna slutspelsracet i Eastern Conference. Matchen bjöd dessutom på två milstolpar: Joe Thornton spelade i sin 1555:e match vilket tog honom förbi Jarome Iginla (1554) upp på en 13:e plats på listan över spelare med mest NHL-matcher genom alla tider, och Mike Hoffmans matchvinnande 3-2-mål var hans 32:a för säsongen - den bästa målnoteringen (delat med Ray Whitney, 1997-98) av en inför säsongen nytillkommen spelare i Florida Panthers.

SJS-FLA: Karlsson nätar, gör 100:e poängen i NHL

Winnipeg Jets - Boston Bruins 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)
Jets slog vakt om sin ledning i Central Division och matchade rivalen Nashvilles seger genom att besegra Boston Bruins med 4-3 hemma i MTS Centre. Mark Scheifele blev stor matchhjälte med sina tre poäng, ett mål och två assist.
SÅ GICK SNACKET:
"Vår målvakt var vår bäste spelare. Han är huvudanledningen till att vi vann idag och han stod för en spektakulär insats"
- Marc Crawford om Anders Nilssons insats i Senators-segern över Blues.
"Laget har spelat bra länge och de fortsatte på samma spår igen ikväll. Det här var en nolla för laget, en riktig lagseger"
- Penguins målvakt Casey DeSmith hyllade lagkamraterna.