price110216_169

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)
Det såg länge ut att bli Detroit-seger men Flyers vände och vann matchen på övertid.

Gästerna inledde annars bäst och hade 2-0 efter den första perioden efter en snabb dubbelsalva av Dylan Larkin (13:15) och Andreas Athanasiou (13:31).
Chris VandeVelde reducerade för hemmalaget med sitt första mål för säsongen efter 13:39 av den andra perioden och knappt fyra minuter in i den tredje kvitterade lagets ryske rookie Roman Lyubimov med sitt första NHL-mål någonsin när han snappade upp en retur framför mål. Henrik Zetterberg gav gästerna ledningen på nytt med sitt första mål för säsongen. Men Mark Streit kvitterade med 1:04 kvar.
Övertiden hann bli 1:41 gammal innan Jakub Voracek avgjorde med sitt sjätte mål för säsongen, framspelad av Claude Giroux.
Detroits Petr Mrazek räddade 36 av 40 skott och Philadelphias Michal Neuvirth räddade 22 av 25 skott.
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Målen säger en sak men det var gästerna som vann skotten med 42-22. Poängen gick dock till hemmalaget.
Efter en mållös första period gjorde Nathan Beaulieu 1-0 12:22 in i den andra, när han jobbade till sig returen på Brendan Gallaghers skott. Med 49 sekunder kvar av perioden utökade Torrey Mitchell ledningen.
Vancouver jagade en reducering i den tredje perioden men Carey Price stod pall och räddade samtliga 42 skott. Istället punkterade Alexander Radulov matchen med 1:55 kvar. Målet var öppet, då Canucks hade plockat Miller, men Radulov fick aldrig in pucken då han fick ett slag över armen när han störtade mot mål, men tilldömdes målet av domaren.
Noterbart är att lagen, tillsammans, hade åtta försök i powerplay men gick mållösa från samtliga.
Ryan Miller räddade 19 av 21 skott. Carey Price höll nollan för första gången den här säsongen och 37:e gången totalt.

Malkin_112

Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins (0-2, 0-1,)
Gästerna inledde målskyttet genom Evgeni Malkins sjätte mål för säsongen efter 7:41 av den första perioden. Matt Cullen dubblade ledningen efter 10:24 efter ett annorlunda klapp-klapp-spel som inleddes med en djupledspassning över större delen av mittzonen. Cam Fowler reducerade för hemmalaget i powerplay efter 15:49.
Endast ett mål föll i den andra perioden. Bryan Rust utökade gästernas ledning till 3-1 med 3:18 kvar av perioden.
Bara 1:27 in i den avslutande perioden följde Kris Letang med upp i ett anfall och styrde snyggt in Pittsburghs fjärde mål för kvällen efter samspel med Justin Schultz. Endast en dryg minut senare hade man kunnat utöka ledningen ytterligare men Scott Wilsons straffslag gick i stolpen. Patric Hörnqvist gjorde dock 5-1 till gästerna efter 7:14, vilket också blev slutresultatet.
Nattens utropstecken:
Det är svårt att förbise 42 räddningar och en hållen nolla. Carey Price stod för en riktigt bra insats i hemmasegern mot Canucks.
Nattens tre stjärnor:
Carey Price, Montreal Canadiens, 42 räddningar
Mark Streit, Philadelphia Flyers, 1 mål, 1 assist
Kris Letang, Pittsburgh Penguins, 1 mål, 1 assist
Så gick snacket:
"Gör man inga mål så vinner man inga matcher. Vår kedja måste börja göra mål." Vancouvers lagkapten Henrik Sedin efter 0-3 mot Canadiens.
"Alla var så klart besvikna på hur vi avslutade förra säsongen och vi ville göra en bra start på den här säsongen och visa att vi fortfarande är ett bra lag." Carey Price, vars Montreal nu har 9-0-1 på de inledande tio matcherna.
Vad är på gång:
Under natten mot fredag bjuds vi på hela tolv matcher över hela kontinenten. Allt börjar med fyra matcher vid midnatt, svensk tid, och det hela avslutas med två matcher som inleds 03:30 fredag morgon.