grabner1030

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 6-1 (0-0, 4-0, 2-1)
Rick Nash gjorde sitt fjärde mål för säsongen men att prickskytten Nash tycks ha vaknat till liv överskuggades av Michael Grabners insats.

Nash inledde målskyttet 4:45 in i den andra perioden. Grabner ökade på till 2-0 knappt två minuter senare. Jimmy Vesey (7:04) och J.T. Miller (19:10) såg till att Rangers hade en bekväm ledning inför den tredje perioden.
Där gjorde Grabner 5-0 och 6-0 innan Steven Stamkos reducerade och fastställde slutresultate; 6-1.
Antti Rääntä räddade 31 av 32 skott i Rangers-kassen. Ben Bishop gjorde 31 räddningar på 37 skott.

Crawford Panarin Anisimov

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Med ett mål per period vann Chicago Blackhawks nattens match mot Kings.
Matchen var knappt sju minuter gammal när lagkapten Jonathan Toews pricksköt 1-0 i powerplay, framspelad av backveteranen Brian Campbell och Nick Schmaltz. I den andra perioden gjorde Artemi Panarin sitt sjätte mål för säsongen.
Med 1:10 kvar av matchen gjorde Marian Hossa 3-0.
Chicagos Corey Crawford räddade 32 skott och höll sin första nolla för säsongen. Los Angeles' Peter Budaj räddade 26 skott.

Prince Islanders Toronto 103016

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 5-1 (2-0, 0-0, 3-1)
Islanders kopplade tidigt greppet mot unga Toronto Maple Leafs men det dröjde till den tredje perioden innan det rann iväg.
Hemmalaget spräckte nollan redan efter 1:01 då Travis Hamonic inledde målskyttet. Casey Cizikas utökade till 2-0 efter 7:22.
En mållös andraperiod ledde sedan till en målfest i den tredje när Jake Gardiner reducerade efter 50 sekunder, framspelad av William Nylander. Men mål från Shane Prince (5:08), Brock Nelson (7:47) och Josh Bailey (19:16) visade att Islanders var numret för stort den här kvällen.
Thomas Greiss räddade 33 skott i Islanders' bur. Jhonas Enroth noterades för 30 räddningar för bortalagets räkning.
Detroit Red Wings - Florida Panthers 2-5 (0-3, 1-2, 1-0)
Floridas dubbelsalva tidigt i matchen anlade tonen borta mot Detroit.
Colton Sceviour är inte känd för att vara någon stor målskytt men inatt bjöd han på några stycken. Tre, närmare bestämt. Sex minuter in i matchen gjorde han 1-0 i powerplay och bara 32 sekunder senare utökade han gästernas ledning. Nyförvärvet Jonathan Marchessault gjorde dessutom 3-0 efter 17:25.
Dylan Larkin reducerade för hemmalaget, också det i powerplay, efter 2:36 av den andra perioden. Men Vincent Trocheck gjorde 4-1 för Panthers tre och en halv minut senare innan Sceviours tredje mål för kvällen, femte totalt, efter 16:25 betydde 5-1 för Florida. Brendan Smith reducerade i den tredje perioden.
Resultatet speglade kanske inte matchbilden;
Floridas James Reimer räddade 34 av 36 skott medan Petr Mrazek hade en tung kväll med sex räddningar på 10 skott innan Jimmy Howard tog över och räddade 13 av 14 skott.

Sceviour-Wings 10-30

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3-4 (0-1, 3-2, 0-1)
Ett mål i numerärt underläge avgjorde mötet mellan Hurricanes och Flyers.
Philadelphia drog det längsta strået i den jämna matchen borta mot Carolina. Man inledde målskyttet genom Shayne Gostisbehere (17:57) i den första perioden innan vi bjöds på fem mål i den andra.
Justin Faulk (1:01) kvitterade för hemmalaget innan Radko Gudas gav Flyers ledningen på nytt (7:07). Jeff Skinner kvitterade efter 10:13 och Viktor Ståhlberg gav Carolina ledningen 1:45 minuter senare. Claude Giroux gjorde sitt andra mål för säsongen med 2:46 kvar av perioden vilket betydde 3-3.
I den tredje perioden avgjorde 26-årige Brandon Manning i numerärt underläge med 8:00 minuter spelade.
Cam Ward räddade 24 av 28 skott och Michal Neuvirt 26 av 29.

flyers_103016

Edmonton Oilers - Ottawa Senators 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Edmonton Oilers har haft bra form under säsongsinledningen och man var energiska även idag. Men i bortamålet stod Craig Anderson, och han vann.
Oilers sköt 37 skott medan gästande Senators fick iväg 22 skott mot mål. Men det räckte. Mike Hoffman gjorde sitt första mål för säsongen när han, efter 12:18 i den andra perioden, tryckte in 1-0 för gästerna från nära håll. Framspelningen av Tom Pyatt höll högsta klass. Pyatt hade pucken bakom mål och snurrade halvt bort två Oilersspelare och friställde Hoffman med en backhandpassning.
Bobby Ryan fastställde slutresultatet i tom bur med 33 sekunder kvar.
Craig Anderson räddade samtliga 37 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen och 35:e gången totalt i karriären. Cam Talbot tog 20 av 21 skott (sista målet i tom bur).

lehrnerokposo

Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Robin Lehner stod för en fin insats när hans Buffalo vann borta mot Winnipeg.
Nyförvärvet Kyle Okposo inledde målskyttet när han, framspelad av Zemgus Girgensons och John McCabe, gjorde 0-1 efter 10:51 av den första perioden. Brian Gionta utökade ledningen knappt två minuter senare.
Okposo gjorde Buffalos och matchens tredje mål (hans fjärde totalt) efter 13:59 av mittperioden. Nikolaj Ehlers reducerade med sitt andra mål för säsongen efter 4:49 av den tredje perioden.
Robin Lehner räddade 37 av 38 skott och Michael Hutchinson tog 12 av 15 skott innan Connor Hellebuyck ersatte. Han räddade samtliga 13 skott han fick emot sig.
Calgary Flames - Washington Capitals 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
Brett Connolly spräckte sin målnolla när Capitals tog två poäng borta mot Calgary.
Connolly blev först i målprotokollet efter 2:01 när han direktsköt från slottet på en passning från Jay Beagle. Marcus Johansson utökade gästernas ledning efter 7:14 med sitt fjärde mål för säsongen (Nicklas Bäckström med en assistpoäng) innan Mikael Backlund reducerade för Calgary med sitt första mål för säsongen.
Efter en mållös mittperiod inväntades Calgarys anstormning. Den var fruktlös och Washington avgjorde med 25 sekunder kvar genom Marcus Johanssons mål i tom bur. Målet var Johanssons femte för säsongen.
Braden Holtby räddade 21 av 22 skott i gästernas mål. Brian Elliott gjorde 26 räddningar för hemmalaget.

johansson

Nattens utropstecken:
Colton Sceviour. På 178 matcher hade han tidigare gjort 30 mål. I den 179:e matchen höjde han målskörden med 10 procent genom sitt första hattrick någonsin. Det, om något, är ett utropstecken.
Nattens tre stjärnor:
Michael Grabner 3+0
Colton Sceviour 3+0
Robin Lehner, 37 räddningar
Så gick snacket:
"Tidigare har vi gett bort pucken snarare än förlorat den. Så har det inte sett ut under helgen och det har gett oss två segrar." Robin Lehner till Sabres TV efter segern mot Jets
"Vi hamnade i ett tidigt underläge i den första perioden. I den andra kämpade vi mer men vi spelade inte smartare och det räcker inte." Detrotis tränare Jeff Blashill efter 2-5-förlusten hemma mot Florida Panthers
"Jag spelar med bra spelare och jag försöker bara skapa lägen för dom med min snabbhet." Michael Grabner, ödmjuk tremålsskytt i Rangers.
"Det var jätteroligt. Jag har inte gjort något hattrick på den här nivån tidigare." Colton Sceviour om sitt första NHL-hattrick.