GettyImages-630631028

Sidney Crosby fortsätter att göra mål. I natt gjorde lagkaptenen sitt 26:e mål för säsongen när Pittsburgh bärgade ytterligare en seger, men den här gången var det inte Crosby som hamnade i centrum. Det gjorde istället Marc-Andre Fleury, som inledde matchen på bänken. Matt Murray startade matchen men tvingades kliva av efter två perioders spel, under vilka han hade räddat 25 av 27 skott. Elias Lindholm öppnade målskyttet i den första perioden, Crosby kvitterade i den andra men Lee Stempniak gav Carolina ledningen på nytt. Men Fleury, som räddade hela 19 skott i den tredje perioden, bar sitt lag till seger. Trots att Carolina vann skotten med 46-26 vände Penguins matchen till seger genom mål av Chris Kunitz och Carl Hagelin.

St. Louis befäster sin tredjeplats i Central Division, och det kan de tacka Robby Fabbri för. 20-åringen gjorde nämligen sitt första hattrick i NHL i mötet med Flyers. Men Blues fick kämpa för segern. Fabbri gav visserligen laget ledningen med 2-1 med sekunder kvar av den första perioden. Flyers vände dock till 3-2 genom Nick Cousins och Brayden Schenn. Schenns mål kom efter 4:13 av den tredje perioden, men Blues stod för en imponerande avslutning på matchen. David Perron kvitterade 1:40 senare, Scottie Upshall gav Blues ledningen efter 7:13 innan Fabbri ökade på med ytterligare två mål, varav det sista i tom bur. Totalt har nu Robby Fabbri gjort elva mål och tolv assist på 35 matcher. Förra året gjorde han 37 poäng på 72 matcher.
Här följer en sammanfattning av nattens fem matcher:
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Det är inte alltid snyggt eller enkelt, men Pittsburgh hittar ett sätt att vinna. Nattens seger gör att mästarna nu har 24-8-5 och man är, om än möjligen temporärt, bäst i NHL - en poäng före Columbus Blue Jackets.

Penguins celebrate

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0)
Gästande Montreal jobbade till sig en 3-1-ledning inför den tredje perioden men mål från Victor Hedman (11:17) och Ondrej Palat (powerplay, 16:30) tog matchen till förlängning. Där avgjorde Tyler Johnson efter 1:36. Alexander Radulov gjorde sitt sjunde mål för Montreal, Shea Weber sitt nionde.

tj122816_169a

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2-3 (0-1, 0-1, 2-0 0-0, 0-1)
Auston Matthews gjorde sitt 17:e mål för säsongen och William Nylander sitt åttonde när Toronto jobbade till sig en 2-0-ledning. Den raderades dock av Jonathan Marschessault och Vincent Trocheck i den tredje perioden. Matchen gick till straffar, där Mitch Marner var ende spelare att göra mål. Frederik Andersen räddade 45 skott för Leafs, som tack vare segern klättrade förbi Florida och ligger på femte plats i Atlantic Division, två bakom Tampa Bay.

leafs122816_169

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Loui Eriksson och Henrik Sedin gjorde var sitt mål när Vancouver Canucks tog två blytunga poäng hemma mot Los Angeles Kings. Vancouver gjorde en bra första period och avslutade även matchen stabilt, även om Kings tilläts anfalla en del i tredje. Ryan Miller räddade 36 skott.

kopi122816_169

St Louis Blues - Philadelphia Flyers 6-3 (2-1, 0-1, 4-1)
Philadelhpia har kanske kommit ner lite på jorden efter en fin period tidigare under månaden. Nattens förlust var lagets andra raka och man har 1-3-1 på de senaste fem. Nu väntar ett nyår i Kalifornien; Flyers möter Sharks den 30/12 och Ducks på nyårsdagen.

fabs122816_169

Nattens utropstecken:
Robby Fabbri. Karriärens första hattrick är svårt att förbise.
20-åringen visar sig bli viktigare och viktigare för Blues.
Tre stjärnor:
Auston Matthews, Toronto Maple Leafs, 1 mål, 1 assist
Ondej Palat, Tampa Bay Lightning, 1 mål, 1 assist
Travis Konecny, Philadelphia Flyers, 0 mål, 2 assist
Så gick snacket
"Det är lite annorlunda att sitta på bänken och tvingas komma in men jag lyckades få igång kroppen." Marc-Andre Fleury om sitt inhopp
"Jag gjorde något hattrick under junior-tiden men det var mitt första i NHL." Robby Fabbri
"Matchen bjöd på många chanser. De spelar en sådan hockey, så jag sa åt grabbarna att 'Nu spelar vi!'" Mike Babcock efter segern mot Florida
Vad är på gång?
Under natten mot fredag spelas tolv matcher i ligan. Allt inleds 01:00 svensk tid och sista nedsläpp sker 03:00 när Arizona möter Rangers, Flames tar emot Ducks och Oilers gästas av L.A. Kings.