EDM-COL McDavid visade vägen för Oilers med sex poäng

Connor McDavid och Leon Draisaitl stod i natt för ännu en storslagen insats för sitt Edmonton Oilers. I Oilers 6-2-seger hemma mot Colorado Avalanche noterades McDavid för tre mål och tre assist medan Draisaitl stod för hela fem målgivande passningar.
- Det är kul att spela med Leon. Vi har spelat tillsammans länge nu, på kvällar som den här är det kul att lira ihop, säger McDavid till NHL.com/sv.

Är det några spelare Oilers kan räkna med kväll efter kväll är det firma McDavid/Draisaitl. McDavid hade i natt sin första sexpoängskväll i NHL. Draisaitl har nu gjort poäng i elva raka matcher och leder NHL:s poängliga på 41 poäng, fyra före McDavid.
Colorado tog ledningen genom Andre Burakovsky efter 1.20, men sedan var det Oilers för hela slanten. McDavid öppnade sitt poängkonto med att släppa pucken till Ryan Nugent-Hopkins som skickade in 1-1. Han satte själv 2-1 när han från högerkanten vandrade in i slottet och placerade in pucken i nät bakom svenske Adam Werner. McDavid och Draisaitl spelade sedan fram Zach Kassian till 3-1 och innan första perioden var över hade McDavid satt 4-1 i powerplay.
- Han flög därute i dag, han spelade på topp. Det var en bra kväll för oss alla, säger Draisaitl.
McDavid fullbordade sitt hattrick efter 8.32 av den andra perioden när han satte 5-1 från den högra cirkeln, även det målet kom i powerplay. Oscar Klefbom, som hade tre assist i matchen, stod för passningen. Hattricket var McDavids andra på tre matcher. Han gjorde hattrick så sent som i söndags i Oilers match mot Anaheim Ducks.
- Man har kvällar när allt känns bra, och ibland har man kvällarna när inget känns bra. Ja kväll kändes det bra. Det var skönt att få ett tidigt och bygga på det, säger McDavid till NHL.com/sv.
Efter McDavids tredje mål byttes Werner, som succédebuterade och höll nollan senast, ut till för Antoine Bibeau. Andre Burakovsky snyggade till siffrorna innan McDavid spelade fram Nugent-Hopkins för lagets fjärde powerplaymål. Ett mål som betydde 6-2.
Här är en djupare koll på nattens matcher:
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 9-3 (4-1, 4-0, 1-2)
Efter NHL Global Series i Stockholm var Lightning tillbaka Tampa i natt. Och det var ett suget hemmalag som kom till spel. Tampa gjorde nio mål, varav fem i powerplay, och tangerade tack vare det två klubbrekord. Senast laget gjorde nio mål i en match var den 8 november 2003. Senaste de gjorde fem powerplay-mål i en och samma match var den 19 mars 1995.
Tampa kom ut i en rasande fart och gjorde 4-0 på Rangers efter bara 6.42 av den första perioden. Nikita Kucherov, som gjorde ett mål och tre assist i matchen, var inblandad i Tampas tre första mål. Det var ryssens andra fyrapoängsmatch den här säsongen.
Rangers startande målvakt Aleksander Georgiev blev utbytt efter 4-0 till förmån för Henrik Lundqvist. Men målvaktsbytet hjälpte inte. Tampa gjorde ytterligare fyra mål i mitt perioden och till starten av tredje perioden var Georgiev tillbaka mellan stolparna efter att 'Henke' släpp fyra mål på 19 skott.
Förutom Kucherov stod Alex Killorns två mål och en assist samt Victor Hedmans tre målgivande passningar ut lite extra i hemmalaget den här kvällen.
Gästerna vann visserligen sista perioden efter två mål av Filip Chytil, men det här var en kväll de säkerligen gärna glömmer.

TBL-NYR Lightning blixtrar till med fyra mål i första

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)
Efter en stark tredje period i Honda Center kunde Sharks räkna in sin femte raka seger. Det är den längsta segersviten för Sharks den här säsongen.
Tomas Hertl nätade två gånger och tre spelare, Brent Burns, Evander Kane och Logan Couture, stod samtliga för varsitt mål och varsin assist. Burns och Kane gjorde sina mål i mitten av den tredje perioden vilket satte Sharks i en 4-2-ledning. Ducks kom tillbaka genom Max Jones, men i hemmalagets kvitteringsjakt överlistade Couture målvakten John Gibson fram till 5-3 på ett friläge.
Rickard Rakell och Jakob Silfverberg gjorde mål och assist för Ducks som inte vunnit på sina fem senaste matcher trots att de spelat alla fem på hemmais.

ANA-SJS Rakells handledsskott inleder målskyttet

Vancouver Canucks - Dallas Stars 2-4 (0-1, 2-2, 1-0)
Stars fortsätter gå starkt. I natt tog laget poäng för sjunde matchen i rad och har därmed ryckt upp sig ordentligt sedan de inledde säsongen 1-7-1. Mot Canucks Stod Tyler Seguin för ett mål och en assist, och tvåmålsskytten från onsdagens omgång, Joe Pavelski, noterades för två målgivande passningar.
Seguin gjorde det matchavgörande målet. Med 1.31 kvar att mittperioden kontrade Stars. Seguin släppte pucken till Pavelski, som i sin tur hittade Miro Heiskanen. Heiskanen vinklade sedan pucken vidare till Seguin vid den vänstra stolpen. I den tredje perioden punkterade Aleksander Radulov matchen i en två-mot-en-situation.
Canucks har förlorat fem av sina sex senaste. Elias Pettersson levererade en andra-assist i matchen.

WIN-DAL Seguin avslutar vackert anfall

Florida Panthers - Winnipeg Jets 3-4 (0-0, 1-1, 2-3)
Mark Scheifele gjorde ett mål samt två assist och Patrik Laine för tre målgivande passningar när Jets besegrade Panthers på bortaplan. Scheifeles mål kom med 5.08 kvar att spela och betydde 3-2. Laine fick tag på en retur och spelade fram till Scheifeles åttonde mål för säsongen.
Adam Lowry gjorde sedan 4-2 för Jets innan Vincent Trocheck snyggade till siffrorna med sitt andra mål för kvällen. Jets tog sin femte seger på sina sju senaste matcher och förstörde det som kunde blivit Florida-tränaren Joel Qunnevilles 900:e seger. Quenneville är en ifrån att bli andra tränare någonsin att nå så många segrar efter Scotty Bowman.

FLA-WPG Laine, Scheifele samarbetar för ledningsmål

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4-5 öt ( 1-2, 1-1, 2-1, 0-1)
Dougie Hamilton blev suddenhjälte för Hurricanes som i natt tog sin tionde raka seger mot Sabres. Hamilton avgjorde med ett direktskott 2.28 in i förlängningen med sitt nionde mål för säsongen.
Carolina spelade till sig en 3-1-ledning, men Sabres kom tillbaka och kvitterade till 3-3. Och de skulle få göra en upphämtning till. Med 4.54 kvar att spela gav Andrei Svechnikov Canes ledningen med 4-3, men Sabres lyckades kvittera. När 41 sekunder återstod styrde Johan Larsson in 4-4-pucken.
Men segern gick till gästerna och Sabres fick se sig besegrade för sjätte matchen i följd (0-4-2).

BUF-CAR Hamilton borrar in matchvinnaren

Minnesota Wild - Arizona Coyotes 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
Zach Parise stod för ett mål och en assist och Jordan Greenway avgjorde när Wild tog ännu nya poäng på hemmaplan. Wilds poängsvit hemma i Xcel Energy Center är nu fem matcher lång (4-0-1).
Greenway avgjorde tillställningen i den tredje perioden när Jonas Brodins skott från blå letade sig in via den 22-årige amerikanen. Det var tredje gången i matchen som Wild tog ledningen, men till skillnad från de tidigare två gångerna lyckades de hålla i den sista som kom efter 12.11 av sista tredjedelen.
Coyotes poängsvit över sex matcher på bortaplan bröts i och med nattens förlust. Oliver Ekman-Larsson stod för en assist i matchen.

ARI@MIN: Fiala scores in 1st period

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 3-2 öt ( 1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Kings vände och vann hemma mot Red Wings. Men det satt hårt inne för L.A. Kvitteringen till 2-2 kom med 1.48 kvar av den tredje perioden. Adrian Kempe högg då på en retur och petade in sitt andra mål för säsongen.
Svenskens mål tog matchen till sudden där det inte dröjde mer än 23 sekunder innan Alex Iafallo säkrade Kings andra raka seger.
Tyler Bertuzzi gjorde två mål för Red Wings. Han kvitterade till 1-1 och gav sedan gästerna ledningen med 2-1 efter 2.58 i den tredje perioden. Båda gångerna assisterades han av Anthony Mantha som nu gjort poäng i fem raka matcher. Red Wings förlust var deras första efter tre raka segrar

LAK-DET Bertuzzi lyfter in pucken via ribban

SÅ GICK SNACKET:
"Vi vet att vi har offensiv och vi vet att de spelar ett stabilt spel. De kommer straffa en om man ger dem chanser. Vi stod upp bra, visade bra karaktär och fortsatte kämpa för ledningen"
- Mark Scheifele, Jets.
"Titta på deras mål. Det är så små marginal för att göra fel. Vi gjorde för många i kväll. Vi förtjänade nog inte att vinna matchen"
- Alex Goligoski, Coyotes.
"Vi ville inte lätta på gasen i dag. Det är inte många gånger du tar ledningen stort så snabbt".