PetterssonCelebration

Elias Pettersson var tillbaka med besked i Vancouver Canucks. Rookien stod för ett mål och en assist i 3-2-segern mot Detroit Red Wings.

Efter fem matcher på skadelistan var Pettersson tillbaka i laguppställningen igen. Och han behövde bara drygt tio minuter innan han nätade i sin comeback. Pettersson styrde elegant in 1-0 för Canucks i den första perioden med sitt 23:e mål för säsongen.
- Underbart att vara tillbaka. Jag kände att jag tappade pucken några gånger, tog några felbeslut, men jag försökte spela enkelt, sade Pettersson efteråt.
Pettersson var sedan med i förarbetet till Bo Horvats 2-2-mål, även om assisten var av det mer turliga slaget. Bo Boeser sköt, träffade Pettersson innan pucken studsade vidare till Horvat som kunde skicka in den bakom Jonathan Bernier.

VAN-DET: Pettersson slår till med styrning

• Jag log. Det är kul hur det fungerar. Man har så många bra chanser som skulle blivit mål, och så blir den det, säger Horvat.
    Pettersson har efter nattens match 44 poäng på 39 matcher och leder poängligan för rookies. Han fick däremot se det match avgörande målet från bänken. Antoine Roussel gjorde det på en styrning med knappt fem minuter kvar att spela. Canucks har nu tagit poäng i fem raka matcher. Jacob Markström gjorde 35 räddningar för hemmalaget.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    Chicago Blackhawks - Washington Capitals 8-5 (3-1, 1-1, 4-3)
    Blackhawks stjärnor Jonathan Toews och Patrick Kane kan fortfarande. På i söndagens 8-5-seger mot Capitals gjorde duon fem poäng vardera.
    Toews gjorde ett hat trick samt två assist och Kane stod för två mål och tre assist. Sju av deras tio poäng kom i den galna tredje perioden som innehöll totalt sju mål. Kane gjorde 5-3 och Toews 6-3, men Capitals bet sig kvar genom mål från John Carlson och Matt Niskanen.
    Toews fullbordade sedan sitt hat trick till 7-5 med knappt fem minuter kvar att spela. Kanadensarens första mål betydde 3-1 och kom i den första perioden.
    Med sina fyra poäng har Kane nu 70 totalt den här säsongen, det ger honom en femteplats i poängligan. Han har gjort 20 poäng i en åtta matcher lång poängsvit.
    För Capitals var det femte förlusten i rad. Senaste de förlorade lika många i sträck var mellan den 26 oktober och 4 november 2014.

CHI-WSH: Toews står för karriärens sjätte hat trick

New York Islanders - Anaheim Ducks 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
Robin Lehner gjorde 19 räddningar, höll nollan och såg till att Islanders kunde ta sin femte raka seger. För Lehner var det säsongens 15:e seger och hans elfte på sina tolv senaste matcher.
Islanders har vunnit 15 av sina sina 18 senaste matcher och höll dessutom nollan i fredags mot Washington Capitals. De leder Metropolitan Division efter den senaste tidens formtopp.
Cal Clutterbuck gjorde två mål för hemmalaget i den första perioden och Leo Komarov fixade slutresultatet i den andra.
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Coyotes fortsätter sin fina form och tog i natt sin femte seger på de senaste sju matcherna. Mario Kempe, Clayton Keller, Vinnie Hinostroza och Lawson Crouse målade för gästerna som såg till att Leafs föll för fjärde gången på de senaste fem.
Hemmalagets Andreas Johnsson tvingades utgå med en hjärnskakning efter 3:52 av den andra perioden då han föll in i sargen. Han kommer inte vara tillgänglig när Leafs möter Capitals på onsdag.
William Nylander stod för en assist till Leafs 1-0-mål och bröt därmed sin åtta matcher långa måltorka.

TOR-ARI: Kempe överlistar Andersen

Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)
Lucas Wallmark och Nino Niederreiter blev båda tvåmålsskyttar för Hurricanes som vann för första gången på tre matcher. För Niederreiter, som byttes till Canes från Wild förra veckan, var det de två första målen i nya klubben. De kom mitt i den första perioden och drygade ut gästernas ledning till 0-3.
Wallmark gjorde 5-1 i powerplay i inledningen av mittperioden. Han punkterade sedan matchen i tom kasse med sitt sjätte mål för säsongen. Det var första gången han sköt två mål i en och samma NHL-match. Svensken stod dessutom för en passningspoäng i matchen.
Leon Draisaitl gjorde två mål och spelade fram till ett för Edmonton som förlorat två matcher i rad. Connor McDavid levererade två assistpoäng.

EDM-CAR: Wallmark lyfter in pucken i powerplay

Så gick snacket:
"Det var en rolig match. Lite slutspelsatmosfär. Det böljade fram och tillbaka, vi kunde inte göra ledningen tillräckligt stor kändes det som. Det var en bra seger för oss"