sv1016

Connor McDavid gjorde det Connor McDavid brukar göra. Det är kanske att förvänta sig stordåd av stjärnan lite väl ofta. Men efter nattens show känns det nästan rimligt.

Två fullträffar från Adam Lowry gav Winnipeg Jets en fin start innan McDavid försökte trampa igång sitt Oilers - nästan bokstavligen talat. I powerplay flög han fram längs kanten, fick pucken serverad från Leon Draisaitl, tog sig in och hängde en mäktig backhand. Men mål från Ben Chiarot i slutet av den första och Mark Scheifele i den andra perioden försatte Oilers i en prekär sits inför slutakten.
Då klev McDavid fram på nytt. Bara 18 sekunder in försökte han skjuta igenom en Jets-försvarare men pucken fastnade och studsade till Ty Rattie som fick in Edmontons andra fullträff för kvällen. Drygt två minuter senare höll sig McDavid framme när han på måltjuvsvis i powerplay prickade in sitt fjärde mål för säsongen och Oilers tredje för kvällen. Med knappt sex och en halv minut kvar av matcher serverade Ryan Nugent-Hopkins Jesse Puljujärvi till dennes första mål för året och kvitteringen var ett faktum. Vem Nugent-Hopkins fått pucken av dessförinnan? Connor McDavid förstås.

WPG-EDM: McDavid använder sin fart i powerplay

Fyra McDavid-poäng säkrade en Oilers-poäng. Ett Darnell Nurse-mål gav Oilers segern i förlängning.
Backen tog pucken från egen zon och såg nästan ut att leta passningsmöjligheter hela vägen fram till offensiv blålinje. Då växlade han tempo, bröt igenom och överlistade Hellebuyck i hemmamålet med ett läckert skott. 5-4 till Oilers som tog sin andra raka seger.
Med sina fyra poäng blev Connor McDavid historisk. Han noterades därmed för poäng på Oilers första nio mål för säsongen. Det tidigare rekordet var sju, satt av Adam Oates för Detroit Red Wings under säsongen 1986-87.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
William Karlsson gjorde sitt första mål för året när Golden Knights tog andra raka segern. Dessförinnan hade Jonathan Marchessault inlett målskyttet, assisterad av Karlsson, och Cody Eakin gjort 2-0. Vladimir Sobotka reducerade med 37 sekunder kvar av matchen. Marchessault spikade sedan slutresultatet, än en gång serverad av Karlsson.

VGK-BUF: Karlsson vinklar in Smiths skottpass

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Tyler Johnson gjorde sina tre första mål för säsongen när Tampa vann. Han kvitterade först den ledning Micheal Ferland gett gästerna i den första perioden. I den andra gjorde han 2-1. Martin Necas kvitterade sedan för Carolina. Yanni Gourde hängde 3-2 sju minuter in i den tredje innan Johnson gjorde sitt tredje för kvällen när han spikade slutresultatet i tom kasse.
New Jersey Devils - Dallas Stars 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Stekheta Devils fortsätter att leverera. Inatt kom lagets fjärde seger av fyra möjliga. Och för fjärde matchen i rad gjorde Kyle Palmieri Devils första mål, han står nu på sju fullträffar totalt. I mittperioden utökade Blake Coleman och nyförvärvet Jean-Sebastien Dea ledningen med ett mål vardera. Keith Kinkaid höll, med hjälp av sina lagkamrater, säsongens andra nolla.

NJD-DAL: Palmieri gör sitt sjunde för säsongen

New York Rangers - Colorado Avalanche 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)
Rangers tog säsongens andra seger när man vann efter straffar mot Avs. Chris Kreider och Kevin Hayes gjorde hemmalagets mål medan Gabriel Landeskog och Nathan MacKinnon nätade för Colorado. MacKinnon har nu gjort mål i sex raka matcher och han har sju mål för säsongen. Kevin Shattenkirk blev straffvinnare för Rangers. Henrik Lundqvist räddade 31 av 33 skott.
Semyon Varlamov stod för 41 räddningar.

NYR-COL: Lundqvist otroliga räddning på Nietos skott

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 6-5 (0-1, 5-2, 0-2, 0-0, 1-0)
Frank Vatrano inledde målskyttet för aftonen när han gav Panthers ledningen med drygt två minuter kvar av inledningsperioden. En bombmatta från Flyers i den andra perioden gjorde att segern såg säker ut för hemmalaget. Wayne Simmonds kvitterade etter 1:18 och 7:32 minuter senare hade Jordan Weal och Claude Giroux sett till att Flyers ledde med 3-1. Vatrano reducerade för gästerna men nya mål från Simmonds och Giroux gav 5-2 som blev 5-3 innan paus genom Aleksander Barkov. Evgenii Dadonov reducerade efter fem minuter i den tredje och Barkov kvitterade kort därefter. Matchen gick hela vägen till straffar där Weal blev matchvinnare.
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Arizonas kräftgång fortsätter. Trots att de tog ledningen i powerplay (Brendan Perlini) i den första perioden kunde de inte hålla stången. Ett mål i vardera period från Mikael Granlund och Eric Staal gjorde att poängen stannade i Minnesota. Efter 31 skott mot mål har nu Arizona skjutit 209 skott på mål på fem matcher men bara mäktat med fyra mål totalt.

PIT-VAN: Boeser avgör i förlängning

Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 2-3 (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)
Vancouver Canucks resa på östkusten fortsätter att skörda poäng. Efter segrar mot Tampa Bay och Florida blev det två nya poäng mot Pittsburgh under tisdagen. Jake Guentzel gav visserligen Pens ledningen i den första perioden men Ben Hutton och Brandon Sutter såg till att gästerna gick till första pausvila med ledningen på deras sida. I den tredje kvitterade Carl Hagelin och matchen avgjordes i förlängning. Brock Boeser blev matchvinnare när han läckert prickade in 3-2 över Casey DeSmiths högra axel.
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 5-4 (3-1, 1-0, 0-3, 0-1)
Jets (3-2-1) saknar rytmen i sitt spel, trots att de förbättrat sitt spel i numerärt underläge. I och med nattens förlust har Paul Maurices manskap förlorat varannan match under säsongen. Det som började bra med en 4-1-ledning blev bara en poäng sedan Connor McDavid tillintetgjort det mesta av Jets försvar när det betydde som mest.
SÅ GICK SNACKET:
"Det här visar att vi kan ta oss an vem som helst. Det här är ett lag som kommer att utmana om Stanley Cup. De gjorde det förra året och jag väntar mig att de ska göra det i år igen. VI kom till en tuff arena och hittade ett sätt att ta två poäng. Det känns bra men vi måste bygga momentum på det." - Connor McDavid om segern mot Jets.
"Vi måste vara bättre förberedda inför matcherna. Vi fick igång fötterna i den andra perioden och då gick det bra." - Wayne Simmonds, Philadephia Flyers

TBL-CAR: Johnsons fjärde hat trick i karriären

"Vi vet att vi kan hänga med mot Tampa Bay. Skillnaden är i marginalerna och när man förstör lite för sig själv, som vi gör idag, går det inte att komma tillbaka. Det är sånt som biter en mot så här bra lag. Det är den läxa vi lärt oss idag." - Carolinas tränare Rod Brind'Amour
"Vi måste spela som en enhet med alla fem spelarna. Vi är inte sammanlänkade. Vi kan inte hålla i offensiven eller ta pucken snabbt ut ur egen zon. Vi håller inte ihop." - Jim Montgomery, Dallas Stars