soderberg 0404

Nu är alla slutspelsplatser utom en helt färdigställda. I Western Conference blev Colorado Avalanche klara tack vare en fin vändning mot Winnipeg Jets. Jets hade tagit en tvåmålsledning i den första perioden men ett mål i mittperioden från Tyson Barrie och ett från Carl Söderberg i den tredje akten gav förlängning. Väl där fick Erik Johnson taket att lyfta i Pepsi Center när han i en spelvändning fick pucken från Nathan MacKinnon och distinkt placerade pucken förbi Connor Hellebuyck.

• Jag har varit här i nästan tio år. Jag älskar att spela för Avalanche och jag gör det med stolthet. Det här betyder mycket för mig. Det betyder mycket för fansen och det betyder mycket för all personal i klubben, sa segerskytten.
    Avs gör därmed sitt andra raka slutspel och tredje från och med våren 2010. I Eastern Conference säkrade Carolina Hurricanes deras första slutspelsplats på tio år. Detta säkrades genom en 3-1-seger mot New Jersey Devils. Och det var Devils som tog ledningen men mål från Warren Fogele, Justin Faulk och Nino Niederreiter vände på steken för att få Raleigh att jubla högre än man gjort på länge:

CAR-NJD: Niederreiter lyfter in pucken över Schneider

• Det var på tiden. Hela området har förtjänat det här. Det är alltid skönt att känna att man har nått det mål man satte upp. Vi är glada över att få vara med och dansa i år. Vi har gett allt vi har kunnat för det här genom hela laget, sa Justin Williams efteråt.
    Carolina Hurricanes gör därmed sitt fjärde slutspel från och med 2002. De tre senaste framträdandena har ett facit med final (2002), Stanley Cup-titel (2006) och Conference-final (2009).
    - Inget går upp emot slutspelshockey. Man kan säga vad man vill om vilken annan sport som helst. Det finns inget som liknar slutspelshockey, avslutade Williams.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    Florida Panthers - New York Islanders 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
    New York Islanders håller kvar vid andraplatsen i Metropolitan Division. Brock Nelson gav laget ledningen mot Panthers Men Jonathan Huberdeau kvitterade i mitten av den tredje perioden. Nelson blev sedan ende målskytt, på åtta försök fördelat mellan lagen, i straffläggningen. Två poäng skiljer Isles ner till Pittsburgh Penguins på tredje plats inför den sista omgången.
    Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
    Pittsburgh Penguins säkrade sin slutspelsplats i och med nattens seger. Red Wings tog ledningen när Matt Puempel styrde in Filip Hroneks skott i powerplay. Jake Guentzel kvitterade drygt tre minuter senare och med 18:18 spelat av den första perioden gav Phil Kessel Pens ledningen. Samme Kessel gjorde 3-1 i mittperioden och i den tredje assisterade han Sidney Crosby till 4-1.

PIT-DET: Kessel överlistar Howard - igen

Washington Capitals - Montreal Canadiens 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Caps säkrade segern i Metropolitan Division genom nattens vinst. Lars Eller öppnade målskyttet mot sin forna klubb med 1:24 kvar att spela av den första perioden. Shea Weber kvitterade med knappa minuten senare. Nic Dowd gjorde det matchvinnande målet i mittperioden.
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)
Victor Olofsson gjorde ett mål och en assist när hans Buffalo bröt en åtta matcher lång förlustsvit. Övriga målskyttar för hemmalaget var Kyle Okposo, Sam Reinhart, Jason Pominville och Jack Eichel, som även noterades för en assistpoäng. Anthony Duclair och Jean-Gabriel Pageau.

BUF-OTT: Olofsson drar till med tungt skott i PP

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
Tampa Bay tog sin 61:a seger för säsongen och kan därmed tangera NHL-rekordet på 62 segrar i grundseriens sista match. Steven Stamkos gjorde ett mål och en assist och Michail Sergachev stod för två assist. Alex Killorn och Nikita Kucherov gjorde övriga mål för gästerna. Leafs tog ledningen genom Mitch Marners 26:e mål för säsongen.

TOR-TBL: Stamkos överlistar Andersen - i boxplay

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Andy Greene gav Devils ledningen men sedan var det roliga slut för gästerna. Warren Foegele kvitterade innan ett mål i vardera återstående period från Justin Faulk och Nino Niederreiter säkrade Carolinas slutspelsplats.
St Louis Blues - Philadelphia Flyers 7-3 (5-3, 1-0, 1-0)
Åtta av matchens tio mål kom i den första perioden och sju av dessa kom på matchens första 9:41 minuter. Alexander Steen stod för två mål och en assist och Alex Pietrangelo noterades för tre assist. David Perron, Ivan Barbashev och Brayden Schenn gjorde ett mål och en assist vardera. Ryan O'Reilly och Pat Maroon nätade också för Blues. Oskar Lindblom, Claude Giroux och James van Riemsdyk gjorde mål för Flyers. Van Riemsdyk hade även en assist.

STL-PHI: Steen och Sundqvist i samarbete

Nashville Predators -Vancouver Canucks 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)
Quinn Hughes spelade fram både Markus Granlund och Tanner Pearson till var sitt mål i den första perioden. Mål från Colton Sissons och Nick Bonino såg ut att ta matchen till förlängning. Men med 21 sekunder kvar av matchen avgjorde Ryan Johansen tillställningen. Segern gör att Nashville tar över förstaplatsen i Central Division inför den sista omgången.
Minnesota Wild - Boston Bruins 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Joakim Nordström gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han sköt det matchvinnande 1-0-målet från nära håll den andra perioden. David Pastrnak och Zach Senyshyn fastställde slutresultatet sent i den tredje perioden. Senyshyns mål i tom bur var hans första mål i NHL. Jaroslav Halak hade lite hjälp av ribban vid ett tillfälle men motade även samtliga 28 skott han fick på sig och höll nollan för femte gången den här säsongen.

MIN-BOS: Acciari hittar Nordström

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)
Jets tog en tvåmålsledning i den första perioden genom fullträffar från Mark Scheifele och Nikolaj Ehlers. Men Tyson Barrie reducerade i mittperioden och Carl Söderberg kvitterade i den tredje för att ta matchen till förlängning. Väl där avgjorde Erik Johnson för Avs som därmed säkrade slutspelsplatsen.

COL-WPG: Söderberg utjämnar med styrning

Edmonton Oilers -San Jose Sharks 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
Leon Draisaitl gav Oilers ledningen efter drygt två minuters spel men redan efter halva perioden hade Sharks vänt. Marcus Sörensen kvitterade efter 8:52 och med 10:04 på klockan gav Brent Burns hajarna ledningen. Draisaitl kvitterade med sitt andra mål för kvällen och 49:e för säsongen i inledningen av mittperioden. I slutet av densamma gjorde Gustav Nyquist det matchvinnande 3-2-målet för Sharks, som därmed tog sin blott andra seger på de senaste elva matcherna.

EDM-SJS: Thornton spelar fram Sörensen

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Arizona Coyotes når inte slutspel i år heller. Det står klart sedan Colorado vunnit mot Winnipeg tidigare under natten. Men Yotes gjorde vad de kunde mot Vegas, som visserligen tog ledningen i matchen genom Mark Stone. Richard Panik kvitterade innan två mål från Derek Stepan gav gästerna en liten buffert. Conor Garland spikade slutresultatet.
SÅ GICK SNACKET:
" Det är svårt att nå slutspelet. Det finns många bra lag och det kommer att vara bra lag som inte når slutspelet." - Mike Sullivan, Pittsburgh Penguins
"Vi ska inte komma med ursäkter. Vi är proffs och måste vara förberedda inför back-to-back-matcher. Vi behöver fokusera lite mer på att hålla i pucken och spela med mer tålamod." - Brady Tkachuk, Ottawa Senators
"Vi kontrollerade pucken och spelade smartare. I matchen mot Montreal såg vi ut att vara ett steg bakom. Ikväll höll vi i pucken bättre och gav varandra understöd." - Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning.
"Vi hade hoppats att få kämpa om förstaplatsen in i det sista men vi har fortfarande något att spela för vilket är bra." - Barry Trotz, New York Islanders.