Ovi_Backy_416

Washington Capitals oförmåga att vara som bäst när det gäller är väldokumenterad. Laget har endast varit i en Stanley Cup final, och det var nu 20 år sedan. Efter att ha tappat båda hemmamatcherna mot Columbus Blue Jackets på övertid, så är man nu piskade att åka till Ohio och vinna minst en av matcherna i Nationwide Arena.

Så nu gäller det för Nicklas Bäckström och hans lagkamrater att försöka besegra både Columbus och sina egna slutspelsdemoner i match 3.
Capitals fick återigen en hel del gratischanser i match 2, då Blue Jackets drog på sig alldeles för många utvisningar. Hemmalaget tog ledningen redan efter 2:12 i den första perioden genom Jay Beagle. Alexander Ovechkin utökade till 2-0 i powerplay då klockan stod på 13:26. Blue Jackets reducerade till 2-1 tack vare ett mål av Cam Atkinson i slutet av perioden. Ovechkin gjorde 3-1, hans andra mål i matchen, i powerplay i inledningen av den andra perioden. Blue Jackets kämpade dock på och kvitterade efter mål av Josh Anderson och Atkinson.
Zach Werenski gav gästerna ledningen i slutet av perioden, och det såg länge ut som att Blue Jackets skulle knipa segern under ordinarie tid. Men T.J. Oshie skickade in 4-4 bakom Sergei Bobrovsky med strax under fyra minuter kvar av perioden. I övertid så blev Matt Calvert hjälte för Columbus med ett mål efter 12:22.

Bäckström var besviken efter slutsignalen att man tappade två tvåmålsledningar i matchen.
- Vi måste vara bättre disciplinerade, sa Bäckström till NHL.com. Speciellt när vi har ledningen två gånger om. Vi måste spela bättre och vi måste spela bra i 60 minuter. Dom är ett bra lag, och dom har visat i dessa två matcherna att dom inte ger upp. Det kommer vara en fight, och tyvärr så ligger vi under med 2-0 i matcher.
Under Bäckströms tid i Capitals så har man inte lyckats att ta sig längre än till andra rundan av slutspelet. Med spelare som Bäckström, Ovechkin och John Carlson, samt det faktum att man varit ett topplag i grundserien under en lång tid, gör att det känns som att man har en mental block. Bäckström stod för två assists i matchen, och är nu uppe på totalt 53 assists i slutspelet. Detta gör 30-åringen från Valbo till Capitals främste framspelare i slutspelet genom tiderna.
Relaterat material: [Calvert övertidshjälte för Blue Jackets\]
Efter att släppt in tre mål i den andra perioden så fick Philipp Grubauer tacka för sig, och in kom Braden Holtby. Grubauer fick förtroendet när man klev in i slutspelet efter att ha haft bra siffror under grundserien, trots att Holtby är det klart större namnet.
På tisdagen meddelade Capitals huvudtränare Barry Trotz att det blir Holtby som vaktar kassen i match 3
- Vårt beslut att starta Grubauer var på grund av hur han spelat på sistone och Holtby har varit ett sant proffs. Tittar man på vad han gjort i tidigare slutspel och allt det där är han är ett ganska bra alternativ för oss. Han har spelat många matcher här och känner sig bekväm, sa Trotz efter tisdagens dagens träning om valet att ställa Holtby.
Trotz tyckte att målvaktsspelet var en avgörande faktor i match 2, och gav beröm till Bobrovsky i motståndarmålet som stod för 54 räddningar.
- Du tittar på båda ändarna, och Bobrovsky var skillnaden för dom idag, sa Trotz efter slutsignalen i söndags.
Få de senaste nyheterna från Stanley Cup-slutspelet på Twitter från [@NHLsv]
Ska Capitals lyckas komma tillbaka i serien så krävs det att man drar ner på misstagen och inte släpper på gasen ifall man tar ledningen. Ett par onödiga utvisningar i de inledande två matcherna har visat sig vara extremt kostsamma för Washington. Man har visat att man kan vara riktigt effektiva i powerplay, men man slarvar bort det genom att inte vara tillräckligt disciplinerade. Columbus ska ha credd för sin förmåga att inte ge upp, men Capitals har skjutit sig själva i foten vid flera tillfällen under de två inledande matcherna i serien.

Nu gäller det att man inte dräller i det förflutna och tar ny satsning natten till onsdag. Ovechkin försökte vara positiv efter att man tappat ännu en match i övertid.
- Vi är i en tuff sits, sa Ovechkin till NHL.com. Men det kommer vara kul när vi studsar tillbaka och vi kommer att kvittera serien och komma tillbaka hem och spela match 5.
Andre Burakovsky kommer inte att medverka i match 3 eller match 4. Den svenske forwarden fick lämna isen med en upper-body skada efter drygt 15 minuter in i den första perioden efter en tackling av Boone Jenner. Trotz bekräftade via telefon på måndagen att Burakovsky kommer att bli borta en tid.
- Andre har en upper-body skada och kommer att missa lite tid, sa Trotz. Han kommer inte resa med oss till Columbus.
För Columbus del så är man i en främmande position då man för första gången håller en ledning i en slutspelsserie. Huvudtränaren John Tortorella var på gott humör när han träffade pressen efter matchen
- Det är kul, sa Tortorella till NHL.com. Jag tycker det är fantastiskt för vårat lag att gå igenom detta. Det är lättare för mig att säga detta då vi vunnit båda matcherna, men det är utmärkt erfarenhet för killarna.