MIN Wild 2-19

Minnesota Wild teki mahdottomasta totta muutamassa minuutissa. Maanantaina Vancouver Canucksia vastaan pelattu ottelu näytti jo ratkenneen, mutta toisin kävi.

Wild iski kolmannessa erässä uskomattomat seitsemän maalia. Tuloskin oli uskomaton, kotivoitto maalein 10-7.

– Pystyi aistimaan, ettemme antaisi periksi. Olimme niin sisällä pelissä. Olipa tilanne sitten 1-4 tai 2-5, asenteemme säilyi samana, Wildin päävalmentaja John Hynes sanoi häkellyttävien käänteiden jälkeen.

Peräti kolme pelaajaa teki ottelussa hattutempun. Aluksi kyseessä näytti olevan J.T. Millerin ilta, kun Canucks oli menossa menojaan. Miller viimeisteli illan kolmannen osumansa toisen erän loppupuolella viedessään vieraat 5-2 johtoon.

Kenelläkään tuskin kävi mielessäkään, mitä sen jälkeen vielä tapahtuisi. Kirill Kaprizov ja Joel Eriksson Ek nakuttivat molemmat kolme maalia ja kuusi pistettä mieheen johtaessaan Wildin loppukiriä, joka hakee vertaistaan jopa sadan vuoden mittakaavassa.

– Maalimääriä katsellessa luulisi, että tämä oli joku Kanadan juniorisarjan ottelu. Fanit olivat varmasti innoissaan, mutta valmentajat eivät ehkä niinkään, Eriksson Ek hymähti.

Minnesotan mieletön myötätuuli ajoittui kolmannen erän ensimmäiselle reilulle viidelle minuutille. Wild tuli erään tukalassa asemassa ja jopa vaihtoi maalivahtia, kun valmennus yritti vielä herätellä kotijoukkuetta antamaan jonkinlaisen näytöksen Xcel Energy Centerin reilulle 19 000 katsojalle.

Eriksson Ek aloitti osumalla 29 sekunnin jälkeen. Tästä kului alle minuutti ennen Kaprizovin 5-5 tasoitusmaalia. Sitten pelattiin vain 21 sekuntia ennen kuin helähti taas, ja asialla oli jälleen Eriksson Ek. Wild oli noussut 75 sekunnissa 3-5 tappioasemasta 6-5 johtoon.

Isännät mättivät kaikkiaan viisi maalia neljässä ja puolessa minuutissa. Näistä kolme syntyi ylivoimalla.

– En ole varmaan ikinä kokenut mitään tällaista. Oli kiva saada ylivoimamaaleja, mutta tärkeimmät osumat tehtiin sitten tasaviisikoin. Ylivoimamaalit ovat sellaisia, joita tavallaan odottaakin tulevan, mutta viidellä viittä vastaan todella käännetään pelin suunta, neljän pisteen ottelun pelannut Wild-hyökkääjä Matt Boldy sanoi.

Canucks ei lamaantunut tilanteessa totaalisesti, vaan kykeni vastaamaan. Kaksi kavennusmaalia pitivät vancouverilaisvieraat iskuetäisyydellä ratkaisuhetkien lähestyessä, mutta Wild laittoi kiekon lopussa vielä kahdesti tyhjään rysään ja sinetöi uskomattoman illan huimat loppulukemat.

– Voimme olla ihan tyytyväisiä pelaamiseemme täysin viisikoin. Minusta olimme jopa parempia. Tämä oli vähän outo ottelu. He saivat selvästi momentumin taakseen pyörittäessään ylivoimaa taitavilla pelaajillaan, Miller harmitteli.

Minnesotasta tuli NHL-historian neljänneksi nopeimmin kuusi maalia tehnyt joukkue. Toisen erän loppuhetkiltä alkaen sen osumat viidessä minuutissa ja 45 sekunnissa häviävät ainoastaan vuoden 1972 Pittsburgh Penguinsille, vuoden 1999 Washington Capitalsille ja ennätystä hallussaan pitävälle vuoden 1982 Montreal Canadiensille (4 minuuttia ja 24 sekuntia).

Myös Eriksson Ek ja Kaprizov tekivät historiaa. Aiemmin ainoastaan Marian Gaborik oli tehnyt kuusi pistettä yhdessä ottelussa Wildin pelaajana. Kaprizovin kolmannen erän kolme maalia jakavat myös hänen omissa nimissään olevan seuraennätyksen yhden erän maalimäärän suhteen.

Ottelu oli Wildille kaikkien aikojen tehokkain, sillä se ei ollut koskaan aiemmin tehnyt kymmentä maalia yhdessä illassa. Tämän kauden NHL:ssä samaan lukemaan oli ehkä yllättäenkin pystynyt jo kaksi joukkuetta – Pittsburgh ja Vancouver marraskuussa.

– Tämä peli oli täynnä nousuja ja laskuja. Minusta tilanne ei kertonut totuutta pelistä ensimmäisen ja toisen erän jälkeen. Olimme monia kertoja niskan päällä pelissä, mutta emme kuitenkaan tulostaululla, joten oli tärkeää hyödyntää ylivoimat ja saada tilannetta kavennettua. Sen jälkeen halusimme hyökätä siten kuin olemme puhuneet. Olimme hyviä kiekollisena ja painostimme hyökkäysalueella, Hynes summasi.

Minnesota jatkoi tuloksen myötä pisteputkeaan kuuden ottelun mittaiseksi. Kyse on sen kauden vahvimmasta jaksosta, ja ilman voittoa on jääty vain yhdessä ottelussa. Tulos on omiaan lisäämään uskoa ennen kolmen vierasottelun putkea, jonka aikana vastaan tulee Läntisen konferenssin kärkeä.

Wild kisaa edelleen pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on pelaamatta 28 ottelua. Se on nyt Central-divisioonassa viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan Nashville Predatorsin kanssa. Kärkikolmikko on jo kaukana karussa, mutta konferenssin toinen villi kortti on vain kahden pisteen päässä.