Vegas Golden Knightsin tarina sai taas yhden hienon luvun lisää, kun laajennusjoukkue kaatoi San Jose Sharksin kuudennessa ottelussa maalein 3-0 ja porhalsi Läntisen konferenssin finaaleihin otteluvoitoin 4-2. Vegasin kirkkaimpana tähtenä tuikki jälleen maalivahti Marc-Andre Fleury, joka piti maalinsa puhtaana jo neljännen kerran tämän kevään playoffeissa.

Avauserä oli kaikin puolin hyvin tasaista ja tarkkaa pelaamista. Kotijoukkue Sharks pääsi erän aikana kahdesti ylivoimalle, mutta kiekkoa ei saatu Fleuryn selän taakse. Laukaukset menivät ensimmäisessä erässä niukasti Golden Knightsille lukemin 12-11.
Vieraat menivät toisessa erässä 1-0 johtoon, kun Jonathan Marchessault pääsi tuikkaamaan avausosuman. Erinomaisen esityön maaliin teki Reilly Smith, joka riisti kiekon Sharks-puolustaja Marc-Edouard Vlasicilta ja syötti sen vapaaksi jätetylle Marchessaultille.
- Reilly (Smith) ja William (Karlsson) tekivät hyvän työn karvauspelissä, jonka ansiosta minulle aukesi maalipaikka. Pelasimme muutenkin ketjuna vahvan ottelun emmekä antaneet vastustajalle liikaa tilaa, Marchessault kertasi.
Maali vapautti Golden Knightsin pelaamista, joka oli ollut hieman hermostunutta ennen johto-osumaa. Jatkoa seurasi erän loppuvaiheilla, kun Nate Schmidtin (1+1) tarkka rannelaukaus hyökkäyssiniseltä yllätti San Josen maalia vartioineen Martin Jonesin. Syöttäjiksi Schmidtin maaliin merkittiin Erik Haula ja David Perron.
Päätöserässä isännät loivat tilanteita ja hakivat kavennusosumaa, mutta viimeinen silaus jäi yrityksistä puuttumaan.
- Hän (Fleury) pelasi jälleen fantastisesti ja teki muutamia tärkeitä torjuntoja. Emme vain löytäneet keinoja hänen ohittamiseensa, Sharks-hyökkääjä Logan Couture kehui vastustajan maalivahtia.
Vegas pelasi viisikkona erittäin kurinalaisesti eikä sortunut ratkaisevilla hetkillä virheisiin. Cody Eakinin loppuhetkien osuma tyhjään maaliin löi sinetin kamppailulle ja lähetti Sharksin kesälomille.
- Onhan tämä aika mieletöntä, kun tarkemmin ajattelee. Meidän ei pitäisi monien papereissa olla näin pitkällä, mutta tosiasia on se, että olemme täällä voittaaksemme, Golden Knightsin puolustaja Brayden McNabb kommentoi.
Fleuryn nollapeli vaati lopulta 28 torjuntaa, kun Jones venyi toisessa kenttäpäädyssä kiekkojen tielle 30 kertaa. Joonas Donskoi pelasi reilut 17 minuuttia ja laukoi peräti viisi kertaa Vegasin maalia kohti, mikä oli eniten kaikista Sharksin pelaajista.
- Hieno voitto meiltä. Sarjan katkaiseminen ei todellakaan ole niitä helpoimpia toimenpiteitä. Mutta vielä on saavutettavaa, Fleury kertoi.
Golden Knightsin uskomaton taival jatkuu lännen konferenssifinaaleissa, joissa se kohtaa joko Nashville Predatorsin tai Winnipeg Jetsin.