Buffalo Sabres

Perjantain NHL-kierroksella tahkottiin seitsemän ottelua. Buffalo Sabres hävisi niukasti MassMutual East -divisioonan kärkeen nousseelle Washington Capitalsille. Buffalon suomalaisille ottelu oli kuitenkin hieman riemukkaampi, sillä Henri Jokiharju viimeisteli maalin, Rasmus Ristolainen keräsi kaksi syöttöpistettä ja syksyllä Ilveksen Liiga-joukkueessa tehokkaasti esiintynyt Arttu Ruotsalainen pääsi tekemään NHL-debyyttinsä. Kaapo Kähkönen joutui antautumaan Minnesota Wildin maalilla yhdeksän kertaa St. Louisissa.

Arizona Coyotesin Phil Kessel pelasi 885. peräkkäisen NHL-ottelunsa ja keräsi kolme syöttöpistettä. Hänen marraskuusta 2009 saakka jatkunut peräkkäisten pelien putkensa on nyt NHL-historian viidenneksi pisin.

BUF-WSH: Jokiharju laukoo Sabresin avausmaalin

Kierroksen helmi
Buffalo Sabres - Washington Capitals 3-4
Sabresin tuloskunto on ollut pirteämpi sitten aprillipäivän, kun joukkue päätti yli kuukauden mittaisen tappioputkensa. Perjantain NHL-kierroksella buffalolaiset joutuivat kuitenkin jälleen taipumaan, kun Capitals oli vahvempi.
Capitals sai otteluun mainion alun, kun Brenden Dillon ja Alex Ovechkin iskivät maalin mieheen. Venäläispyssy nousi NHL-uransa 727. osumalla neljän maalin päähän Marcel Dionnesta, joka pitää hallussaan kaikkien aikojen maalipörssin viidettä sijaa. Ovetshkin on tehnyt NHL:ssä nyt 457 maalia tasakentällisin, joten hän ohitti kaikkien aikojen tilastossa Brett Hullin ja nousi kuudenneksi.

BUF-WSH: Ovetshkin osuu onnenkantamoisella

Erätauolle lähdettiin kuitenkin Capitalsin 2-1 johdossa, kun avauserän loppupuolella Sabresin puolustaja Henri Jokiharju osui maalitolppien väliin. Jokiharju sai pakkipariltaan Rasmus Dahlinilta syötön vapaaseen tilaan viivan tuntumassa, josta suomalaispuolustaja nousi B-pisteen kaarelle ja laukoi kauden kolmannen maalinsa.
Toisessa ja kolmannessa erässä kummatkin joukkueet iskivät yhden maalin. Capitalsin osumista vastasivat Justin Schultz ja Jakub Vrana, ja Sabresin maaleista puolestaan Casey Mittelstadt ja Tage Thompson. Sabresin toisen ja kolmannen maalin alusti Rasmus Ristolainen.
Sabresin riveissä nähtiin myös suomalaisdebytantti, kun Arttu Ruotsalainen pääsi tekemään ensimmäiset luistimenpiirtonsa taalajäihin. Ruotsalainen sai peliaikaa 15.52, laukoi kerran, taklasi kahdesti ja sai plus-miinuslukeman -1.
Kaksi edellistä peliään hävinnyt Capitals käänsi odotetusti kurssinsa Sabresin kustannuksella. Washingtonilaiset ovat nyt MassMutual East -divisioonan kärjessä tasapisteissä New York Islandersin kanssa. Perjantaina niin ikään voiton ottanut Pittsburgh Penguins hengittelee kaksikon niskaan kahden pisteen päässä, joten divisioonan kärkikamppailusta tulee runkosarjan lopulla mielenkiintoinen.

BUF-WSH: Vrana laukoo kiekon suoraan syötöstä maaliin

Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Henri Jokiharju, Buffalo Sabres (1+0=1)
Jokiharju tykitti Sabresille ottelun ensimmäisen maalin. Suomalaispuolustaja on päässyt pisteille kahdessa peräkkäisessä pelissä.
2. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres (0+2=2)
Jälleen reilut 20 minuuttia Sabresin puolustuksessa huhkinut Ristolainen keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä.
3. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche (1+0=1)
Rantanen naulasi perjantai-illan vierasottelun Anaheimissa tyhjiin tehdyllä maalillaan. Hän johtaa suomalaisten keskinäistä maalipörssiä 23 osumallaan ylivoimaisesti ja on edelleen myös NHL:n kolmanneksi kovin maalintekijä.
Kierroksen kolme tähteä
1. Ryan O'Reilly, St. Louis Blues (3+1=4)
O'Reilly iski hattutempun, kun Minnesota Wild jäi tylysti St. Louisin jyrän alle 9-1 lukemin. Hattutemppu oli kanadalaissentterin NHL-uran toinen.
2. Jonas Johansson, Colorado Avalanche (28 torjuntaa, 100 %)
Maaliskuun lopussa katastrofiseura Buffalo Sabresista Avalancheen kuudennen kierroksen varausta vastaan siirtynyt Johansson osoitti, että pystyy tarvittaessa paikkaamaan Coloradon ykkösvahtia Philipp Grubaueria. Ruotsalaismaalivahti merkkautti NHL-uransa ensimmäisen nollapelin 17. ottelussaan.
3. Bryan Rust, Pittsburgh Penguins (2+1=3)
Rust hääri Penguinsin tehomiehenä, kun pittsburghilaiset hakivat vierasvoiton New Jerseystä. Yhdysvaltalaishyökkääjä iski kaksi maalia ottelun päätöserässä.

STL-MIN: O'Reilly iskee kolmesti murskavoitossa

Kierroksen kommentti
- Tämä ei ollut hauska kokemus, ja suoritus oli todella nolo. Tunsin, että petin joukkueeni. Ilta oli luonnollisesti rankka, Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen huokaisi päästettyään St. Louisissa yhdeksän osumaa.
Kierroksen muut tulokset
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 4-6
Devils ja Penguins järjestivät maalikarkelot, jotka ovat käyneet tutuiksi joukkueiden edellisten neljän pelin aikana. Devilsin neljässä viime ottelussa on tehty vähintään kahdeksan maalia ja Penguinsin peleissä puolestaan vähintään seitsemän maalia. Penguinsin Bryan Rust sinetöi ottelun vasta viimeisillä minuutilla tyhjään maaliin ja oli tehoillaan 2+1 myös joukkueensa kovin pistenikkari. New Jerseyn tehomiehenä puuhaili kaksi maalia iskenyt Miles Wood (2+0). Devilsin Janne Kuokkanen sai syötön Jack Hughesin viimeistelemään 2-2 tasoitusmaaliin toisessa erässä, mutta Sami Vatanen jäi pisteittä.

NJD-PIT: Crosby laukoo Guentzelin syötöstä

New York Islanders - New York Rangers 1-4
Rangers vei New Yorkin paikalliskamppailun nimiinsä. Rangers nappasi johtopaikan toisen erän puolivälin tietämillä Alexis Lafrenieren ja Colin Blackwellin maaleilla. Vaikka Islanders onnistui kaventamaan Andy Greenen osuman myötä vielä toisessa erässä, naulasi Rangers vierasvoiton viimeisellä kymmenminuuttisella K'Andre Millerin ja Mika Zibanejadin maaleilla. Rangersin Kaapo Kakko sai syötön Lafrenieren tekemään ottelun avausmaaliin. Islandersin Leo Komarov jäi pisteittä.

NYI-NYR: Lafreniere viimeistelee Kakon esityöstä

St. Louis Blues - Minnesota Wild 9-1
Wildin maalivahti Kaapo Kähkösellä ei ollut hymy herkässä taiston tauottua, sillä Blues pommitti kiekon yhdeksän kertaa suomalaismaalivahdin selän taakse. Kähköselle kertyi 29 torjuntaa, ja torjuntaprosentti oli 76,3. Tappio oli suurinumeroisin Wildin historiassa, ja samalla Kähkösestä tuli eniten yhdessä ottelussa maaleja päästänyt Minnesotan maalivahti. Bluesin kokoonpanoon mahtui kahdeksan vähintään kaksi tehopistettä kerännyttä pelaajaa. Tehokkain oli Ryan O'Reilly, joka viimeisteli hattutempun ja alusti yhden maalin. Bluesin Ville Husso availi ottelussa luukkua.
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 0-2
Avalanche oli laittanut puolustuspäänsä kuntoon hävittyään keskiviikkona vieraspelissä Minnesota Wildille 8-3. Ducks ei onnistunut ohittamaan Coloradon maalivahti Jonas Johanssonia kertaakaan, joten ruotsalainen kirjautti NHL-uransa ensimmäisen nollapelin 28 torjunnalla. Voittomaaliksi jäi Valeri Nitshushkinin toisen erän lopulla viimeistelemä 1-0 osuma. Voiton varmisti tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla Mikko Rantanen. Avalanchen Joonas Donskoi ja Ducksin Jani Hakanpää jäivät pisteittä.
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 7-4
Vegas johti vielä ennen toisen erän viimeistä peliminuuttia 5-0, mutta Coyotes ei ollut vielä luovuttanut. Ottelun reilut 20 viimeistä peliminuuttia vei nimiinsä Arizona maalein 4-2, mutta lopulta vieraat eivät kuitenkaan päässeet enää kahta maalia lähemmäs vegasilaisia. Arizonan Phil Kessel pelasi 885. peräkkäisen NHL-pelinsä ja sai nimiinsä liigan historian viidenneksi pisimmän teräsmiesputken. Kessel juhlisti 3. marraskuuta 2009 alkanutta peliputkeaan alustamalla Coyotesin neljästä maalista kolme. Voittonsa myötä Golden Knights jatkaa Honda West -divisioonan kakkospaikalla ja teki kaksi pistettä lisää eroa kolmantena olevaan Wildiin.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 5-2
Sharks ratkaisi pelin käytännössä avauserän loppupuolella. Alex Iafallo vei Kingsin johtoon jo kolmannella peliminuutilla, mutta Kevin Labancin, Patrick Marleaun ja Rudolfs Balcersin maaleilla Sharks johti ensimmäisellä erätauolla 3-1. Sharks kaunisteli ottelun loppulukemia viimeisellä kolmella minuutilla.