nsh parssinen 1-26

Nashville Predatorsin tulokashyökkääjä Juuso Pärssinen vietti kahden syöttöpisteen iltaa torstaina, kun Predators kaatoi New Jersey Devilsin lukemin 6-4.
Predators otti kolmannen peräkkäisen voiton ja katkaisi kotihallissaan Devilsin kahdeksan ottelun mittaisen pisteputken. Pärssisen kahden avauserässä merkkauttaman syöttöpisteen lisäksi suomalaiset olivat muutenkin mukana voiton rakentamisessa, sillä Mikael Granlund iski 3-3 tasoituksen toisessa erässä ja Juuse Saros pysäytti kiekon 35 kertaa.

Cody Glassin 1-1 ylivoimamaalin sekä Cole Smithin 2-2 tasoituksen alustanut Pärssinen on nyt kirjauttanut 34 otteluun tehot 5+16=21. Ylivoimatilanteissa pisteistä on syntynyt kolmannes eli seitsemän. Pärssinen pelaa loistavaa debyyttikautta NHL:ssä, sillä Predatorsin historiassa vain kolme tulokasta on saavuttanut 20 pisteen rajapyykin nopeammin kuin hän: Craig Smith (25 pelattua ottelua), Aleksandr Radulov (29) ja Filip Forsberg (32).

• Tärkeä voitto tänään. Koko viikko on mennyt meiltä hyvin. Kohdattiin kolme kovaa joukkuetta ja saatiin kuusi pistettä. Todella iso juttu meille, Pärssinen.
    Torstain ottelu oli tasan kahden pelatun erän jälkeen, mutta Pärssinen uskoi siinä tilanteessa, että he pystyvät kääntämään sen edukseen. Predators ei suostunut antamaan periksi missään vaiheessa vaan nousi kolme kertaa takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta ohi.
    - Pelasimme hyvin. Silloin on helppo luottaa siihen, että kiekko pomppii itselle ja saadaan paikkoja. Niin kävi tänään, ja otettiin voitto, Pärssinen summasi.
    Predators saanut hyökkäyspeliinsä lisää vauhtia
    Predatorsin päävalmentaja John Hynes kertoi, että viikon alussa hän oli puhunut pelaajien kanssa tasaisesti pelaamisesta, ja hän sai haluamansa. Predators pelasi koko viikon tasaisen varmasti ja hinasi voitoilla itseään lähemmäs pudotuspeliviivaa.
    - Tänään hallitsimme peliä lähes koko ottelun ajan, vaikka emme hallinneetkaan tulostaulua kaiken aikaa. Kunnia oikeasta asenteesta kuuluu johtaville pelaajillemme. Hyökkäyspelaamisemme on parantunut merkittävästi, hän ruoti.
    Hynes selitti, että viimeisen kuuden viikon aikana he ovat keskittyneet erityisesti tiettyihin asioihin, ja sen johdosta joukkue pelaa nyt aikaisempaa nopeampaa peliä. Omalta alueelta lähdetään liikkeelle rivakammin kuin kauden ensimmäisinä kuukausina.
    - Tammikuu oli aika haastava meille, oli ylä- ja alamäkiä. Pieni tauko ja tilaisuus ladata akkuja tekee hyvää kavereille. He palaavat tauolta varmasti innostuneina, hän vastasi kysymykseen, tuleeko All-Star-tauko pahaan aikaan nyt kun joukkue on saanut pelinsä kulkemaan.
    Hynes myönsi, etteivät he tällä hetkellä ole sijoittuneet sarjataulukossa toivomallaan tavalla, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Hänestä on parempi pelata hyvin runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla kuin ensimmäisellä, ja juuri niin Predatorsin kausi on sujunut.

Granlund tyytyväinen joukkueen pelaamiseen
Granlund oli Pärssisen ja Hynesin tavoin hyvillään siitä, että Predators pelasi hyvän viikon ja otti kolme tärkeää voittoa kovista joukkueista (Los Angeles Kings, Winnipeg Jets ja Devils).
- Emme ole vain sinnitelleet otteluissa vaan pelanneet hyvää jääkiekkoa. "Juicen" (Saros) ei ole tarvinnut tehdä 60 torjuntaa joka ilta. Se on erittäin rohkaisevaa, Granlund totesi.
Predators lähti voiton jälkeen All-Star-tauolle ja pelaa seuraavan kerran 7. helmikuuta, kun Vegas Golden Knights saapuu vieraaksi Nashvilleen. Granlund tiesi, kuinka heidän kannattaa viettää runsaan viikon mittainen vapaa.
- Nyt levätään, mutta pidetään kuitenkin mielessä tämä ottelun jälkeinen tunne, kuinka teimme töitä ja pelasimme. Unohdetaan jääkiekko hetkeksi ja palataan kaukaloon täynnä energiaa, hän suunnitteli.
Nashville (24-18-6, 54 pistettä) on vain pisteen päässä Läntisen konferenssin pudotuspelien viimeisestä villi kortti -paikasta, josta tällä hetkellä pitää kiinni Colorado Avalanche. Kantrikaupungissa on edessä mielenkiintoinen kevät, kun Predators taistelee paikasta pudotuspeleissä.

NSH-NJD: Forsberg viimeistelee komeasti läpiajosta