McDavidHats

Maanantain NHL-kierroksella pelattiin neljä ottelua. Edmonton Oilers kuritti kapteeninsa Connor McDavidin (4+1) johdolla Tampa Bay Lightningia. Myös Iiro Pakarinen avasi ottelussa kauden maalitilinsä. Toronto Maple Leafs puolestaan pyöritti Anaheim Ducksia Auston Matthewsin ja William Nylanderin johdolla. Leo Komarov teki ottelussa maalin ja Kasperi Kapanen saalisti syöttöpisteen.

Nashville Predatorsin Kevin Fiala puolestaan iski kaksi osumaa Islandersin verkkoon. Predators näytti jälleen voimansa nousemalla taka-ajoasemasta voittoon. Neljästä päästetystä maalista huolimatta Pekka Rinne oli jälleen isossa roolissa.
Dallas Stars puolestaan otti niukan 2-1-kotivoiton New York Rangersia vastaan. Esa Lindell ja Julius Honka pääsivät pisteille.
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 6-2
Oilersin kapteeni Connor McDavid oli hurjassa iskussa ja kirjautti tehot 4+1=5. NHL-uransa ensimmäisen neljän maalin ottelun pelannut McDavid avasi isäntien maalikarkelot ensimmäisessä erässä. Leon Draisaitl ja Iiro Pakarinen pääsivät myös tuulettamaan maalia. Vieraiden maaleista ottelussa vastasi ensimmäisessä erässä Alex Killorn ja kolmannessa Yanni Gourde. Cam Talbotille merkittiin Oilersin maalilla 32 torjuntaa. Edmontonin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 7-4
Toronton nuoret tähdet Auston Matthews (2+1) ja William Nylander (2+1) nousivat ratkaisijoiksi, kun Maple Leafs kuritti ankkalaumaa. Ducksin tehokkain oli Corey Perry, joka merkkautti syöttöpisteen joukkueensa jokaiseen maaliin. Myös ruotsalaishyökkääjä Rickard Rakell (2+1) oli mainiolla pelipäällä.
Matthews siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä. Esityön maaliin tekivät Zach Hyman ja Nylander. Toisessa erässä molemmat joukkueet iskivät kolme kertaa. Ryan Getzlaf iski vieraiden avausmaalin Rakellin ja Perryn syötöstä. Rakell iski illan ensimmäisensä, ja myös Ducksin Ondrej Kase onnistui maalinteossa. Maple Leafsin maaleista toisessa erässä vastasivat Nylander, Mitch Marner sekä Leo Komarov. Toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4-3-johdossa. Toronton maalivahti Fredrik Andersen jätti kaukalon toisessa erässä, kun Perryn luistin kolahti hänen päähänsä.
Rakell tasoitti ottelun heti kolmannen erän alkuminuuteilla, mutta Nylander, Matthews ja Hyman iskivät Maple Leafsille voittoon tarvittavat maalit. Matthewsin osuman syöttänyt Kasperi Kapanen sai tililleen NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteen.

Dallas Stars - New York Rangers 2-1
Starsin suomalaispuolustajat Julius Honka ja Esa Lindell tekivät esityön ottelun voittomaaliksi jääneeseen Martin Hanzalin 2-1-osumaan kolmannen erän alussa. Avausmaalista vastasi vierasjoukkue, kun David Desharnais osui Vinni Lettierin ja J.T. Millerin syötöstä. Toisessa erässä Tyler Seguin toi isännät tasoihin Jason Spezzan ja Alexander Radulovin esityöstä.
Dallasin maalivahti Kari Lehtonen oli tällä kertaa luukkumiehenä, ja virkaveli Ben Bishop nappasi ottelussa 31 torjuntaa. Lindell urakoi ottelussa reilut 25 minuuttia, ja Honka puolestaan sai peliaikaa reilut yhdeksän minuuttia.

New York Islanders - Nashville Predators 4-5 ja.
Puolustaja Roman Josi nousi Predatorsin sankariksi laukomalla joukkueelleen 5-4-voittomaalin jatkoajan lopulla. Myös Kevin Fiala (2+0) ja Nick Bonino (0+2) olivat näkyvässä roolissa. Josin maalin syöttänyt Bonino saavutti NHL-urallaan 200 tehopisteen merkkipaalun.
Nashvillen maalilla pelannut Pekka Rinne (24 torjuntaa) joutui antautumaan ottelussa neljästi, kun Islandersin John Tavares, Ryan Pulock, Casey Cizikas ja Nick Leddy pääsivät tekemään tuhojaan. Kotijoukkue johti ottelua toisen erän lopulla 4-2, mutta Calle Järnkrok kavensi vielä 3-4:ään ja kolmannessa erässä Ryan Johansen toi Predatorsin tasoihin ajassa 59.17.
Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Vaikka Predators ottikin jatkoaikavoiton, päävalmentaja Peter Laviolette odotti omiltaan enemmän.
- Teimme muutamia virheitä, ja vastustaja pääsi iskemään vapaasti maalin edestä, joten totta kai olisimme voineet pelata paremmin, mutta onneksi Rinne otti useita tärkeitä torjuntoja 3-4-tilanteessa ja piti meidät pelissä mukana. Toisen erän lopussa saatu kavennusmaali oli meille erittäin tärkeä. Se antoi oikeasti uskoa kolmanteen erään, sillä oli realistisempaa päästä ottelussa tasoihin maalin kuin kahden maalin takaa, Laviolette kommentoi ottelua NHL.comille.
Anaheim Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle ei ollut tyytyväinen näkemäänsä.
- Neljä tehtyä maalia täytyy riittää ottelun voittoon. Hyvin yksinkertaista. Jätimme maalivahtimme yksin muutaman kerran tänään, Carlyle jyrisi NHL.comille.
Auston Matthews puolestaan antoi tunnustusta Fredrik Andersenin korvanneelle Curtis McElhinneylle.
- Luotimme Curtisiin. Hän oli iso apu meille tänään ja teki tärkeitä torjuntoja. Totta kai se vaikuttaa koko joukkueeseen, kun tärkeä lenkki (Andersen) tippuu pelistä kesken pois. Mutta silloin kaikki haluavat nostaa omaa pelaamistaan ja auttaa toisiaan. Curtis pelasi tänään todella hyvin, Matthews sanoi.