WSH-CBJ: Atkinson ohjaa Nyquistin laukauksen maaliin

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo ja Colorado Avalanchen hyökkääjä Joonas Donskoi olivat maanantain kierroksen suomalaisnimet.

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2-5
Joonas Korpisalo johdatti sinitakit arvokkaaseen vierasvoittoon kärkijoukkue Capitalsista. Hän torjui kiekon 37 kertaa ja oli pommituksen kohteena etenkin toisessa ja kolmannessa erässä. Toisessa erässä Capitals hätyytteli suomalaisveskaria 15 ja kolmannessa 18 laukauksella. Washingtonin Aleksandr Ovetshkin (1+1) kavensi kolmannen erän avausminuutilla tilanteeksi 1-2. Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Nicklas Bäckström (1+1) puolestaan kuroi etumatkaa 2-4:ään pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Blue Jacketsin kahden pisteen mies oli Cam Atkinson, joka vastasi ottelun ensimmäisestä ja viimeisestä osumasta.
Colorado Avalanche - Calgary Flames 4-5 ja.
Avalanchen voittoputki jäi kuuden ottelun mittaiseksi, kun Flames ratkaisi pelin Sean Monahanin jatkoaikamaalilla. Colorado pääsi varsinaisella peliajalla kahdesti maalin johtoon, mutta liekkipaidat eivät luovuttaneet. Kolmannen erän alussa Flames löi taululle lukemat 4-2, mutta Nathan MacKinnon (1+1) ja Joonas Donskoi (1+1) nostivat Avalanchen vielä tasoihin. Coloradon Mikko Rantanen jäi pisteittä. Donskoin viiden viime ottelun saldo on komea 4+5=9.

COL-CGY: Donskoi iskee nätin maalin

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 1-5
Lightningin ankeat esitykset kotikaukalossa jatkuivat, kun joukkue kärsi neljännen tappion viiden viimeisimmän kotiottelunsa aikana. Semjon Varlamov oli kelpo vireessä Islandersin maalilla ja torjui 31 laukausta. Brock Nelsonin kolmannessa erässä tekemät 3-1 ja 4-1 maalit ratkaisivat pelin lopullisesti vierasjoukkueelle. Myös Josh Bailey (1+1) ja Anders Lee (1+1) viettivät kahden tehopisteen iltaa. Leo Komarov ei ollut Islandersin kokoonpanossa.
Ottawa Senators - Boston Bruins 5-2
Heikosti viime aikoina pelannut Senators yllätti Bruinsin, kun Anthony Duclair summasi pisteet 2+1 ja Anders Nilsson torjui 38 laukausta. Duclair viimeisteli avauserässä 2-0 maalin, pohjusti toisessa erässä Chris Tierneyn 3-1 osuman ja iski loppulukemat sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 23 laukausta. Senatorsille voitto oli vasta toinen kahdeksan viime ottelun aikana.

OTT-BOS: Duclair viimeistelee hyvästä paikasta

Islandersin päävalmentaja Barry Trotz oli mielissään voitosta.
- Todella hyvä voitto joukkueena. Tarvitsimme ison maalin ja saimme sen. Erikoistilannepelaaminen oli suuressa roolissa ja maalivahtipeli hyvää. Taisteluasenteemme oli oikealla tasolla läpi kokoonpanon ja pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan, Trotz sanoi.
¬- Tässä hallissa pelaamisessa on aina haasteensa. Saimme alivoimamaalin ja ylivoimamaalin. Ne ovat asioita, joita tarvitsee. Tappajanvaistomme olivat kohdallaan, Trotz jatkoi.
Cam Atkinson äityi kehumaan maalivahti Joonas Korpisaloa.
- Joonas pitää meidät mukana pelissä. Kun tällaisia joukkueita on vastassa, tarvitsemme häneltä sitä, että hän on yksi parhaista pelaajistamme, jollei jopa paras, Atkinson jutteli.