Laine

Tiistain NHL-kierroksen ohjelmassa oli yhdeksän ottelua. Winnipeg Jets kaatoi Patrik Laineen hattutempulla New York Rangersin Madison Square Gardenissa, Joonas Korpisalo tylsytti Vegas Golden Knightsin hyökkäykset - ainoastaan Erik Haula onnistui yllättämään maanmiehensä. Pekka Rinne oli jälleen muurina Nashville Predatorsin maalilla ja pelasi NHL-uransa 50. nollapelin. Myös Minnesota Wildin suomalaiset Mikko Koivu ja Mikael Granlund sekä Floridan Panthersin Aleksander Barkov olivat mainiolla pelipäällä.

New York Rangers - Winnipeg Jets 0-3
Patrik Laine oli ottelun ehdoton tähti iskemällä joukkueensa kaikki kolme maalia. Jetsin suomalaistykki viimeisteli samalla tämän kauden ensimmäisen - ja NHL-uransa neljännen - hattutemppunsa. Laine on nyt iskenyt tällä kaudella 38 maalia, mikä on hänen uusi yhden kauden maaliennätyksensä, sillä viime kaudella maaleja syntyi 36. Samalla hän nousi NHL:n maalipörssin toiselle sijalle. Jets-maalilla torjuntavuorossa ollut Steve Mason nappasi nollapelissä 31 torjuntaa.

Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights 4-1
Pierre-Luc Dubois (1+2), Artemi Panarin (1+2) ja 37 torjuntaa kiekkosateessa napannut maalivahti Joonas Korpisalo olivat Blue Jacketsin voiton takuumiehiä. Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula tasoitti ottelun 1-1:een kauden 24. maalillaan toisessa erässä, mutta se oli lopulta laiha lohtu ritaripaidoille sinitakkien jyrätessä selvään voittoon. Columbuksen muut maalintekijät olivat Zach Werenski ja Ian Cole.

Nashville Predators - Dallas Stars 2-0
Ryan Hartman ja Nick Bonino iskivät kolmannessa erässä Predatorsille voittoon tarvittavat kaksi maalia. Pekka Rinne oli ohittamaton Nashvillen maalilla. Rinteeltä vaadittiin illan ottelussa 26 torjuntaa NHL-uran 50. nollapeliin. Kentän toisessa päässä Dallasin maalilla torjuntavuorossa ollut Kari Lehtonen torjui 32 kertaa. Starsin suomalaispuolustaja Julius Honka sai peliaikaa kymmenen minuuttia.

Boston Bruins - Detroit Red Wings 6-5 ja.
Brad Marchand (3+2), Tory Krug (2+2) ja David Pastrnak (0+3) olivat Boston Bruinsin tehomiehiä maalikarkeloissa Detroit Red Wingsiä vastaan. Marchand nousi lopulta jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi. Red Wingsin Anthony Mantha (2+2) pelasi myös vahvan ottelun. Bruinsin maalilla torjuntavuorossa oli Anton Hudobin, jolle merkittiin ottelussa 30 torjuntaa.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5-4 ja
Brayden Point nousi jatkoajalla kotijoukkueen sankariksi iskemällä ottelun 5-4-voittomaalin. Myös Yanni Gourde (2+1), J.T. Miller (1+1), Anton Strålman (0+2) ja peräti 45 torjuntaa napannut maalivahti Andrei Vasilevski olivat Tampa Bayn voiton takuumiehiä. Nick Bjugstadin hattutemppu, Vincent Trocheckin maali sekä Aleksander Barkovin kolme maalisyöttöä eivät riittäneet Floridalle voittoon saakka, mutta joukkue kampesi kolmannessa erässä kahden maalin takaa vielä 4-4-tasatilanteeseen.

Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 6-2
Minnesota Wild jyräsi vakuuttavaan voittoon Carolina Hurricanesista. Kotijoukkue ratkaisi ottelun toisen erän neljällä maalilla, kun Nino Niederreiter, Zach Parise, Daniel Winnik ja illan toisen maalinsa viimeistellyt Eric Staal veivät Wildin jo selvään 5-0-johtoon. Matt Cullen iski kolmannessa erässä kuudennen maalin. Wildin Mikko Koivu merkkautti kaksi ja Mikael Granlund yhden syöttöpisteen. Carolinan Phillip Di Giuseppe ja Derek Ryan iskivät kolmannessa erässä joukkueensa maalit.
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 6-4
Travis Zajac (2+1), Blake Coleman (1+1) ja Brian Boyle (1+1) olivat hyvällä pelipäällä. Will Butcher, Kyle Palmieri, Sami Vatanen ja huimaa pisteputkeaan jatkanut Taylor Hall säestivät Devilsin peliä kaikki kahdella syöttöpisteellä. Canadiens nousi 1-6-tappiotilanteesta Jacob de la Rosen (2+0) ja Byron Froesen maaleilla kahden maalin päähän. Canadiensin Artturi Lehkonen jäi ottelussa ilman tehopisteitä ja suomalaisvahti Antti Niemi oli sivussa alavartalovamman vuoksi.

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 2-1 ja.
Jonathan Toews (1+1) nousi ratkaisijaksi heti jatkoajan ensimmäisillä sekunneilla. Voittomaali syntyi ajassa 60.09, ja syöttäjiksi merkittiin Patrick Kane ja Duncan Keith. Nathan MacKinnon iski Coloradon ainokaisen Tyson Barrien ja Gabriel Landeskogin syötöstä. Eric Gustafsson viimeisteli Chicagon avausmaalin ensimmäisessä erässä.
Anaheim Ducks - Washington Capitals 4-0
Anaheim Ducks oli tyly isäntä, kun se nuiji Washington Capitalsin Adam Henriquen, Hampus Lindholmin, Rickard Rakellin ja Nick Ritchien maaleilla puhtaasti 4-0. Maalivahti John Gibson torjui Ducksin maalilla kaikki 36 laukausta.

Vasta pelipäivän aamuna torjuntavuorostaan kuullut Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo oli ottelun jälkeen tyytyväinen.
- Kun tulin aamulla hallille, niin Tortorella tuli kertomaan minulle, että pelaan tänään, Korpisalo taustoitti Fox Sportsin haastattelussa ottelun jälkeen.
Korpisalo nautti pelaamisesta kiekkosateessa.
- Mikä taistelu! Oli kiva olla jäällä tänään, ja joukkue pelasi hyvin. Laukauksia tuli heti ensimmäisessä erässä hyvin, ja sain siitä itseluottamusta, myhäili suomalaisvahti tyytyväisenä.