saros

Nashville Predators varmisti Juuse Saroksen torjunnoilla seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjavoiton lyömällä Washington Capitalsin. New Jersey Devils ja Columbus Blue Jackets puolestaan nappasivat playoff-paikan Itäisessä konferenssissa.
Sedinin veljekset jättivät Canucks-faneille tunteikkaat jäähyväiset jatkoaikavoitossa Arizona Coyotesista. Floridan maalivahti Roberto Luongo puolestaan sai tuhat NHL-ottelua täyteen.

Washington Capitals - Nashville Predators 3-4
Predators osoitti jälleen laatunsa ja varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan parhaan joukkueen Presidents´ Trophy -voiton, ketäs muutakaan kuin Washington Capitalsia vastaan, joka on hallinnut kyseistä palkintoa kahtena edellisenä vuonna.
Vieraiden torjuntavuorossa ollut Juuse Saros (29 torjuntaa) piti joukkuettaan hyvin pystyssä. Ratkaisevan osuman päätöserässä iski hyökkääjä Ryan Johansen (1+1). Predatorsin tehomiehiin kuului myös kaksi osumaa iskenyt Craig Smith. Miikka Salomäki pelasi kamppailussa reilut 11 ja puoli minuuttia. Eeli Tolvanen ei ollut pelaavassa kokoonpanossa.
Aleksandr Ovetshkin iski isäntien avausosuman ja otti vahvan kiinnityksen maalipörssin voittoon. Jevgeni Kuznetsov (2+1) oli Capitalsin tehokkain pelaaja.

New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2-1
Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että idän heittopussijoukkueisiin lukeutuva Devils varmistaisi playoff-paikan runkosarjan loppuhetkillä? Tuskin kukaan.
Kotijoukkue ei häkeltynyt Maple Leafsin johtoasemasta avauserän jälkeen, vaan tuli toiseen erään raikkaalla jalalla ja korjasi lopulta voiton Pavel Zachan ja Miles Woodin maaleilla. Molempiin osumiin syötön tarjoili Pat Maroon.
Sami Vatanen pelasi isäntien alakerrassa jälleen isoja minuutteja. Hän laukoi Maple Leafsin maalia kohti kolme kertaa, mutta ilman tehomerkintöjä. Vieraiden Kasperi Kapasen jääaika jäi karvan verran alle kymmenen minuutin. Leo Komarovin jääaika oli 11.35, ja hän kirjautti yhden laukauksen Devilsin maalia kohti

New York Islanders - New York Rangers 2-1
Kauden viimeinenkin New Yorkin paikalliskamppailu päättyi Islandersille tasaisen väännön jälkeen. Rangers ei pystynyt tällä kaudella kaatamaan saarelaisia kertaakaan.
Islandersin sankari oli 34 torjuntaa kerännyt Jaroslav Halak. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Thomas Hickey ja Anthony Beauvillier.
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-3
Flyersilla on jo toinen jalka playoff-paikan puolella, sillä joukkue nappasi Claude Giroux´n ja Jakub Voracekin avustuksella niukan voiton Hurricanesista. Flyers-kapteeni Giroux iski päätöserässä 3-2 johto-osuman tarkalla laukauksella, kun taas tshekkihyökkääjä Voracek neljä minuuttia myöhemmin 4-3 maalin.
Valtteri Filppulan jääaika jäi karvan verran alle 16 minuuttiin, kun taas Jori Lehterä pelasi vajaat 10 minuuttia ja sai kolme laukausta Hurricanesin maalia kohti.
Sebastian Aho onnistui vierailta maalinteossa. Hän iski avauserässä joukkueensa toisen osuman, johon toiseksi syöttäjäksi merkittiin Teuvo Teräväinen.

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4-5 ja.
Sekä Blue Jacketsin että Penguinsin otteissa alkoi olla jo playoff-pelaamisen meininkiä. Joukkueet nimittäin saattavat kohdata toisensa heti pudotuspelien avauskierroksella.
Kotijoukkue Blue Jackets varmisti pisteellään paikkansa kahdeksan joukossa. Varsinaisen peliajan tehokkaimpiin lukeutuivat kaksi syöttöpistettä keränneet Artemi Panarin sekä Pierre-Luc Dubois.
Penguinsin leirissä kamppailun tehomiehiin kuuluivat Patric Hörnqvist (1+1) sekä jatkoajalla ottelun ratkaissut Phil Kessel (2+1). Olli Määtälle kertyi jääaikaa 18 ja puoli minuuttia, mutta tehopisteille mies ei päässyt peräti kuudesta Blue Jacketsin maalia kohti ammutusta laukauksesta huolimatta.

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3-4
Antti Niemi torjui isäntien maalilla 23 kertaa ja Artturi Lehkonen iski osuman, kun Canadiens kukisti Red Wingsin. Samalla katkesi joukkueen kolmen ottelun tappioputki.
Tappio oli puolestaan toinen peräkkäinen Red Wingsille, jonka tehokkain oli kamppailussa Dylan Larkin (1+1).
Florida Panthers - Boston Bruins 3-2
Roberto Luongo säteili kamppailun suurena sankarina, sillä kokenut kanadalaisvahti sai tuhat ottelua täyteen. Hänen lisäkseen vain Martin Brodeur sekä Patrick Roy ovat yltäneet vastaavaan ottelumäärään.
Luongo venyi kiekkojen tielle yhteensä 26 kertaa. Toisessa päässä pelanneelle Tuukka Raskille kertyi 32 torjuntaa.
Aleksander Barkov vei avauserässä Panthersin johtoon uransa sadannella liigamaalillaan, mutta joutui päätöserässä jättämään kamppailun kesken jäätyään Bruins-hyökkääjä Colby Caven taklauksen alle.
Bruins käy runkosarjan viimeisissä peleissä vielä kovaa taistoa Atlantic-divisioonan voitosta Tampa Bay Lightningin kanssa. Tappio Panthersille pudotti Bruce Cassidyn luotsaaman ryhmän divisioonan toiselle sijalle.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 2-1
Jets varmisti voitollaan toisen sijan Central-divisioonassa. Kotijoukkue ei juuri maaleilla mässäillyt, vaan teki juuri sen tarvittavan.
Jetsin maaleista vastasivat Blake Wheeler ja Paul Stastny. Flamesilta onnistui Spencer Foo, joka iski uransa ensimmäisen liigamaalin. Kotijoukkueen Joel Armia pelasi reilu 14 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä. Nollille jäi myös Patrik Laine. Maalipörssissä ero Aleksandr Ovetshkiniin kasvoi kolmeen osumaan venäläisen onnistuttua omassa ottelussaan.
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 4-3
Oilers taisteli urhoollisesti loppuun asti ja väänsi vahvalla päätöserän esityksellään Golden Knightsin kanveesiin.
Oilersin suurin sankari ei monia yllättänyt. Pistepörssiä selvästi johtava Connor McDavid keräsi kolme syöttöä ja dominoi liikkeillään.
Jesse Puljujärven jääaika oli 14.45 ja suomalaislaituri sai kaksi laukausta Golden Knightsin maalia kohti. Vieraiden Erik Haula pelasi reilu 16 minuuttia, mutta jäi myös ilman tehomerkintöjä.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 4-3 ja.
Sedinin veljekset Henrik ja Daniel jättivät ikimuistoiset sekä tunteikkaat jäähyväiset Rogers Arenan yleisölle ja luonnollisesti myös kaikille Canucks-faneille.
Kaksosten viimeinen kotiottelu sai täydellisen lopun. Daniel Sedin iski varsinaisella peliajalla veljensä syötöstä osuman ja sama kaava toistui myös jatkoajalla.

Los Angeles Kings - Minnesota Wild 5-4 ja.
Kotijoukkueen Dustin Brown oli täysin pitelemätön Wildin puolustukselle Kingsin korjatessa voiton jatkoajalla. Brown iski neljä osumaa mukaan lukien jatkoajalla syntynyt ratkaisumaali.
Wildin suomalaisduo Mikko Koivu ja Mikael Granlund hoiti leiviskänsä vähintäänkin kunniakkaasti. Koivu keräsi peräti kolme syöttöpistettä ja Granlund kaksi.
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4-2
Sharks tuotti playoffeihin hamuavalle Avalanchelle kirvelevän tappion. Isäntien maaleista vastasivat puolustaja Justin Braun, Logan Couture, Tomas Hertl sekä Joonas Donskoi.
Mikko Rantanen onnistui iskemään vieraiden toisen osuman. Coloradon tappio antoi St. Louis Bluesille vielä sauman nousta Avalanchen ohi lännen viimeiselle villi kortti -paikalle
Maalipörssiä johtava Aleksandr Ovetshkin linjasi selkeästi ajatuksiaan playoffien kynnyksellä.
- Keskittymiseni ei ole tällä hetkellä siinä, että rikonko 50 maalin rajan vai en. Kaikki huomio on kohta alkavissa playoffseissa, ja se on joukkueen kannalta tärkeintä, Ovetshkin totesi kamppailun jälkeen.
Tuhat ottelua täyteen saanut Roberto Luongo kiitteli joukkueensa tunnetilaa ja vahvaa suorittamista
- Pelasimme ehjän 60-minuuttisen, jossa emme antaneet ottelun luisua käsistämme. Olen ylpeä joukkueen suorittamisesta, mikä teki myös omasta työskentelystäni helpompaa, Luongo kertasi.