NJD-COL: Kolmen maalin Rantanen Avalanchen sankari

NHL:ssä kamppailtiin lauantaina 12 ottelussa. Kierroksen kohokohtiin lukeutuivat Mikko Rantasen hattutemppu, Artturi Lehkosen kaksi osumaa sekä Henri Jokiharjun arvokas maali. Harmillisempi uutinen kuultiin Arizonassa, missä Antti Raanta joutui jättämään ottelun kesken.

New Jersey Devils - Colorado Avalanche 2-5
Mikko Rantanen oli pysäyttämätön Devilsin vieraana, kun Avalanche haki pisteet Prudential Centeristä. Rantanen saalisti täyden hatullisen eli kolme maalia ja laittoi lopun Devilsin voittoputkelle. Rantasen lisäksi Avalanchelta osuivat Ian Cole sekä Pierre-Edouard Bellemare. Kolmen ottelun pisteputkeen päässeellä Rantasella on nyt koossa tältä kaudelta 15 maalia.
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 2-3 ja.
Artturi Lehkonen oli Montrealin hahmo jatkoaikatappiossa. Lehkonen teki Canadiensin molemmat osumat, kasvatti kauden maalimääränsä seitsemään ja auttoi joukkueensa jatkoajalle jäähyjen rikkomassa ottelussa. Penguinsilta osuivat varsinaisella peliajalla Zach Aston-Reese sekä Bryan Rust. Jatkoajalla sankarin viittaan tarrasi pingviineistä Brandon Tanev, joka kaappasi lisäpisteen vieraille.

Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-2
Henri Jokiharju pääsi pöllyttämään verkkoa, kun Sabres otti jännittävien loppuhetkien jälkeen kotivoiton Panthersista. Jokiharju vastasi ottelun avausmaalista, jolla Buffalo astui kuskin paikalle. Toisessa erässä johtoa kasvattivat Conor Sheary ja Sam Reinhart. Panthers vaihtoi Sergei Bobrovskin pois maaliltaan ja sai aikaan kirin, mutta kaksi maalia kolmannen erän jälkipuoliskolla tulivat liian myöhään.
Boston Bruins - Edmonton Oilers 1-4
TD Gardenissa lähes 18 000 katsojaa näki kotijoukkueen johdon kääntyvän tylyksi tappioksi. Vielä David Pastrnakin ylivoimamaalin aikaan näytti hyvältä, mutta toisen erän puolivälissä pelin virtaus kääntyi. Edmonton teki neljä seuraavaa maalia, eikä Bruinsilta löytynyt mitään vastauksia. Viime aikoina tuskailleelle Oilersille voitto oli arvokas, Bostonille tappio sen sijaan oli jo kolmas putkeen.

BOS-EDM: McDavid osuu Kassianin näppärästä syötöstä

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2-3
Zach Werenski jatkoi hyviä otteitaan kahdella maalilla, mutta ei kyennyt auttamaan Blue Jacketsia voittoon Sharksista. Werenski pystyi kuittaamaan Barclay Goodrow'n avausmaalin, mutta pian tasoituksen jälkeen Evander Kane iski San Josen uudelleen edelle. Kevin Labanc viimeisteli voittomaalin kolmannessa erässä.
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 3-2 ja.
Ylivoimapeli oli keskiössä Xcel Energy Centerissä, missä Minnesota kaatoi Winnipegin jatkoajalla. Wild meni johtoon jo toisella peliminuutilla, mutta Mark Scheifelen sekä Blake Wheelerin ylivoimamaalit olivat kääntää ottelun Jetsin eduksi. Vain viisi minuuttia ennen loppua Luke Kunin kuitenkin tasoitti avausmaalin tehneen Marcus Folignon esityöstä. Jatkoajalla kahden tehopisteen Wheeler seurasi jäähyaitiosta, kun Eric Staal täräytti isännille voittomaalin.

MIN-WPG: Staalin ylivoimamaali ratkaisee

Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 5-4 ja.
St. Louis Bluesin ensimmäisen erän tykitys ei riittänyt voittoon Las Vegasissa. Blues teki avauserässä kolme maalia kymmenessä minuutissa, mutta oli vuorostaan ottavana osapuolena ottelun jälkipuoliskolla. Golden Knights alkoi kääntää 0-3 tilannetta ajassa 33.10 Ryan Reavesin iskiessä kavennuksen ja nousi lopulta jopa 4-3 johtoon, mutta Blues tuli vielä tasoihin ylivoimalla. Ratkaisu saatiin lopulta jatkoajalla, kun Chandler Stephenson laukoi voittomaalin.

OTT-TBL: Johnson jatkaa Hedmanin syötön maaliin

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3-5
Lightning sai urakoida Senatorsin vieraana, mutta kolmas erä toi helpotuksen. Päätöserään lähdettiin Ottawan 3-2 johdosta viiden maalin kakkoserän jälkeen. Tampa pystyi kuitenkin kasaamaan rivinsä tärkeimmällä hetkellä, ja Brayden Pointin tasoitus käynnisti voittotaistelun alusta. Puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tyler Johson siirsi vieraat johtoon, ja Alex Killorn pääsi sinetöimään loppulukemat tyhjään maaliin.
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 3-0
Maple Leafs oli Scotiabank Arenassa tyly isäntä. Michael Hutchinson torjui 33 kertaa matkalla nollapeliin, ja Toronto teki tarvittavat maalit toisessa erässä. Ensimmäisenä osui Kasperi Kapasen syötöstä Pierre Engvall, sitten pari minuuttia myöhemmin Auston Matthews.

TOR-NYI: Kapanen petaa paikan, Engvall iskee

Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 6-2
Arizona oli jäätävän tehokas alusta alkaen ja meni ensimmäisen erän aikana jo 3-0 johtoon pakottaen Flyersin vaihtamaan maalivahtia varhain. Se ei tukkinut vuotoja, vaan kolmanteen erään tultaessa kojoottien etumatka oli jo neljä maalia. Päätöserässä isännät osuivat vielä kahdesti, mutta Flyers sai vihdoin kuparisen rikki ja pääsi edes vähän kaunistelemaan lukemia. Myös Coyotes joutui vaihtamaan maalivahtia kolmanteen erään Antti Raannan loukkaantumisen vuoksi. Raanta piti sitä ennen maalinsa puhtaana kahden erän ajan.
Vancouver Canucks - New York Rangers 2-1
Jatkoaika näytti vääjäämättömältä Rogers Arenassa, mutta Tyler Myers olikin toista mieltä. Antoine Rousselin ja Pavel Butshnevitshin ensimmäisen erän maalit pysyivät sinnikkäästi taululla illan ainoina osumina aivan kolmannen erän loppuhetkille asti. Juuri ennen ottelun venymistä ylitöiksi Myers kuitenkin laittoi kiekon Aleksandar Georgijevin selän taakse ja sinetöi Canucksin vähämaalisen voiton, joka olikin sille jo seitsemäs peräkkäin.

VAN-NYR: Myers osuu viime hetkillä

Los Angeles Kings - Nashville Predators 1-4
Kaksi tehojaksoa siivittivät Nashvillen täyteen pistesaaliseen Staples Centerissä. Ensimmäisen erän jälkipuoliskolla Roman Josi alusti ensin Rocco Grimaldin ja sitten Ryan Johansenin osumat, joilla Predators pääsi johtoon. Alex Iafallo kavensi toisessa erässä ylivoimalla, mutta kolmannessa Nashville iski kahdesti peräjälkeen. Jakov Trenin palautti kahden maalin johdon, minuuttia myöhemmin Craig Smith löi viimeisen niitin. Pekka Rinne kirjautti Predatorsin maalilla 22 torjuntaa.

LAK-NSH: Johansenin rannelaukaus tuplaa johdon

Buffalossa oli kaivattu uusia vastuunkantajia Jeff Skinnerin ja Victor Olofssonin loukkaantumisten myötä. Henri Jokiharjun maali oli siis paitsi harvinainen - oululaisen kauden kolmas - niin myös todella toivottu.
- Olemme painottaneet viime päivinä, että tarvitsemme pisteitä puolustajiltamme. Oli hienoa, että Henri pystyi heti vastaamaan huutoon. Se on yksi osa-alue, jota pystymme parantamaan saadaksemme hyökkäämiseen lisää tulitukea, kiitteli Sabresin päävalmentaja Ralph Krueger.