koskinen1

NHL:ssä pelattiin tiistaina kymmenen ottelun kierros. Mikko Koskinen urakoi Edmonton Oilersin maalilla ja torjui maukkaan voiton Dallas Starsista. Joel Armia rohmusi alivoimalla tehot 1+1 ja paalutti Montreal Canadiensin voittolukemia. Antti Suomela teki NHL-kauden ensimmäisen maalinsa, kun San Jose Sharks peittosi Toronto Maple Leafsin.

Dallas Stars - Edmonton Oilers 1-2 ja.
Mikko Koskinen joutui lännen huippuottelussa Starsin kiekkosateeseen ja torjui 42 kertaa. Ne riittivät pohjustamaan voiton Oilersille, joka jahtaa Pacific-divisioonan kärkeä. Ryan Nugent-Hopkins teki ottelun avausmaalin toisessa erässä. Starsin John Klingberg tasoitti päätöserässä, mutta Koskinen ei ollut enää sen jälkeen yllätettävissä. Alex Chiasson viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. Starsin suomalaiset Roope Hintz, Esa Lindell ja Miro Heiskanen jäivät pisteittä.

DAL-EDM: Chiasson ratkaisee ylivoimalla

New York Islanders - Montreal Canadiens 2-6
Canadiens jatkoi pakkovoittojen ottamista ja nuiji Islandersin. Brendan Gallagher oli iskussa avauserän loppupuolella, kun hän teki avausmaalin ja syötti vielä Jeff Petryn 2-0 osuman. Kahteen tehopisteeseen ylsivät myös Phillip Danault (0+2) ja Joel Armia (1+1). Viimeksi mainittu paketoi pelin, kun hän pohjusti alivoimalla Paul Byronin 4-0 maalin ja teki itse loppulukemat niin ikään alivoimalla. Artturi Lehkonen nappasi syöttöpisteen Canadiensin 5-1 maaliin. Islandersin Leo Komarov jäi pisteittä.
New York Rangers - St. Louis Blues 1-3
Blues karisti jälleen takaa-ajajia kauemmas. Mika Zibanejad vei Rangersin johtoon, mutta sen jälkeen Colton Parayko tasoitti. Brayden Schenn teki Bluesin johtomaalin kolmannen erän puolivälissä, ja Jaden Schwartz viimeisteli loppulukemat kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lännen kärkijoukkue Bluesille voitto oli jo kahdeksas peräkkäin. Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 7-3
Penguinsin niskassa painoi kuusi peräkkäistä tappiota, mutta joukkue karisti taakkaa jo avauserässä John Marinon, Conor Shearyn ja Bryan Rustin täysosumilla. Rust herkutteli lopulta hattutempun, kun hän teki 3-1 maalinsa lisäksi myös ottelun kaksi viimeistä maalia. Evgeni Malkin rohmusi neljä syöttöpistettä.

PIT-OTT: Rust johdattaa Penguinsin voittoon

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 1-2
Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 20 laukausta ja pohjusti joukkueensa voiton. Bruins paalutti johtoaan Atlantic-divisioonassa. Brad Marchand teki avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Jake DeBruskin toisessa erässä tekemä 2-0 osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Mitchell Stephensin kavennus nosti Tampan toiveita, mutta Lightning ei pystynyt yllättämään Raskia enää uudestaan.
Minnesota Wild - Nashville Predators 3-1
Wild jatkoi sätkimistään eikä suostu luopumaan pudotuspelitavoitteestaan. Äärimmäisen arvokas voitto Predatorsista nosti joukkueen villi kortti -paikkojen tuntumaan ja Predatorsin ohi. Luke Kunin ja Kevin Fiala tekivät Wildin avauserän maalit, ja Zach Parise osui päätöserässä. Craig Smithin viimeistelemä kavennus nosti Predatorsin toiveita, mutta ei poikinut kiriä. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 30 laukausta. Predatorsin Mikael Granlund ja Wildin Mikko Koivu jäivät pisteittä.
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 3-1
Kyle Connor jatkoi tehokasta virettään ja iski pisteet 2+1. Hän teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ja pohjusti vielä Tucker Poolmanin 2-0 maalin. Toisessa erässä Connor viimeisteli Jetsin kolmannen täysosuman, eikä Sabresin Rasmus Ristolaisen kavennus juuri horjuttanut kotijoukkuetta. Yhden ottelun huilin jälkeen kaukaloon palannut Jetsin Patrik Laine ja Sabresin Henri Jokiharju jäivät pisteittä.
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 6-2
Blackhawksilla on vielä pieni sauma pudotuspeleihin, joten Ducksista irronnut voitto oli odotettu. Chicagon tehohetki osui toisen erän loppuun, jolloin Dylan Strome, Alex Nylander ja Patrick Kane kasvattivat johdon alle kolmessa minuutissa 3-1:stä 5-1:een. Strome oli ottelun tehomies pistein 2+1. Blackhawksin Olli Maatta jäi kiikaritehoille.

CHI-ANA: Kane laukoo kiekon maaliin

Vegas Golden Knights - New Jersey Devils 3-0
Robin Lehner torjui 27 laukausta ja venyi nollapeliin Golden Knightsin maalilla. William Karlssonin ja Max Paciorettyn tehomylly jauhoi ensin toisen erän avausminuutilla 1-0 maalin Paciorettylle, ja kolmannen erän avausminuutilla Pacioretty oli pohjustamassa vuorostaan Karlssonin 2-0 täysosumaa.
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 5-2
Antti Suomela oli kelpo pelipäällä, kun hän viimeisteli Sharksin 2-1 maalin toisessa erässä ja nappasi vielä syöttöpisteen Stefan Noesenin 3-2 maaliin. Maali oli Suomelalle NHL-kauden ensimmäinen. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

SJS-TOR: Suomela yllättää Campbellin

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan oli tyytyväinen, kun joukkue katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa.
- Teimme paljon asioita yhdessä. Kaverit tekivät maaleja ja olivat kiekossa. He saivat aikaan jokusen laadukkaan maalintekopaikan ja tekivät niistä maaleja. Täytyy antaa tunnustusta pelaajille, Sullivan kommentoi.
Islandersin päävalmentaja Barry Trotz oli kummissaan rumasta tappiosta.
- En löydä sanoja, en todellakaan. En odottanut tätä. Meillä oli melko ytimekäs palaveri ja melko ytimekäs harjoitus (maanantaina) sen tiimoilta, että meidän täytyy nostaa hieman taistelutasoamme, Trotz tuumi.