matthews primary 1002

Toronto Maple Leafs kukisti Ottawa Senatorsin Auston Matthewsin tehokkaan toisen erän ansiosta. Mestaruusviirin kotihallinsa kattoon hilanneen St. Louis Bluesin ilta alkoi hienosti, mutta Washington Capitals käänsi pelin itselleen.

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 5-3
Maple Leafsin Auston Matthews pääsi maalin makuun kauden avausottelussa jo neljäntenä syksynä peräkkäin. Matthews teki ennen toisen erän puoliväliä 3-2 johtomaalin ja tuplasi johdon ylivoimalla erän lopulla. Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -1. Kapanen kokeili kerran Craig Andersonin (37 torjuntaa) kestävyyttä, mutta Senators-maalivahti torjui laukauksen. Maple Leafsin Frederik Andersen pysäytti 23 laukausta.
Ennen ottelua Maple Leafs tiedotti John Tavaresin nimeämisestä kapteeniksi. Tavares toimi kapteenina jo New York Islandersissa pelatessaan. Maple Leafsilla ei ollut ollut vakituista kapteenia sen jälkeen kun Dion Phaneuf siirtyi pois seurasta vuonna 2016.

TOR-OTT: Matthews iskee Marnerin sokkosyötöstä

St. Louis Blues - Washington Capitals 2-3 ja.
Viime kauden mestari Blues nosti seuran historian ensimmäisen mestaruusviirin hallin kattoon ennen ottelua. Nuottipaidat tarjosivat kotiyleisölle herkkua jo tämän kauden avausminuutilla, kun Sammy Blais iski isännät johtoon. Juhlatunnelma kohosi, kun Alex Pietrangelo tuplasi johdon alle kymmenen minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen oli toissa kauden mestarin vuoro tuulettaa.
Aleksandr Ovetshkin toi Capitalsin maalin päähän vielä avauserässä, ja Dmitri Orlov tasoitti toisessa. Jatkoajalla Jakub Vrana ratkaisi pelin Capitalsille ja himmensi Bluesin areenan valot. Jordan Binnington urakoi Bluesin maalilla 31 ja Braden Holtby Capitalsin maalilla 20 torjuntaa. Bluesin Ryan O'Reilly nappasi syöttöpisteet joukkueensa molempiin maaleihin ja saavutti NHL-urallaan 500 tehopisteen rajan.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-2
Leon Draisaitl oli Oilersin tehomies, kun öljymiehet kaatoivat Canucksin. Saksalaishyökkääjä iski ensimmäisessä erässä ottelun avausmaalin, syötti Zack Kassianin 2-2 tasoituksen kolmannessa erässä ja vielä Connor McDavidin 3-2 voittomaalin kolmannen erän lopulla. Mike Smith torjui Oilersin maalilla 31 kertaa, ja Mikko Koskinen joutui odottamaan vielä torjuntavuoroaan. Oilersin Markus Granlund jäi pisteittä entistä seuraansa vastaan.

EDM-VAN: McDavid käyttää nopeuttaan ja tekee maalin

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 4-1
Reilly Smith (2+0), Mark Stone (1+1) ja William Karlsson (0+2) heiluivat Golden Knightsin tehomiehinä, kun ritarit nuijivat viime kevään pudotuspelivastustajansa Sharksin. Marc-Andre Fleury venyi Vegasin maalilla kiekon tielle 21 kertaa. San Josen Martin Jonesille kertyi 31 torjuntaa. Sharksin tähtipuolustaja Erik Karlsson oli sivussa pelaavasta kokoonpanosta henkilökohtaisten syiden vuoksi.
Auston Matthews liittyi Dit Clapperin (1927-31), Dave Andreychukin (1982-86) ja Sergei Fedorovin (1990-94) joukkoon, kun hän onnistui tekemään maalin neljännessä kauden avausottelussa peräkkäin uransa alusta lähtien.
- Minä todella yritän tehdä maalin joka pelissä, joten enpä tiedä, mitä sanoa ennätyksestä. Nylander syötti todella uskomattomasti ensimmäisen maalini, ja sitten Marnerilla oli silmät takaraivossaan ylivoimalla. Se oli hämmästyttävä syöttö, ja yritin vain saada kiekon liikkeelle mahdollisimman nopeasti, Matthews kertoi.
Capitalsin ratkaisija Jakub Vrana jakoi ratkaisusta kiitosta koko ketjulle.
- Meillä oli hyvä vauhti päällä ja odotimme, että saamme hyvän laukaisupaikan. Sitten pääsin ampumaan. Tämä oli hieno suoritus koko kolmikoltamme. Vastustaja sai hyvän alun otteluun ja pari maalia, mutta uskoimme, että pystymme nousemaan, Vrana tuumi Capitalsin Twitterissä jakamalla videolla.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]