STL-CHI: Blues tulee tasoihin 12 sekunnissa

Lauantain NHL-kierrokselta ei kuhinaa puuttunut. Jo hyvissä ajoin lauantain alkuillan puolella käynnistynyt kierros tarjoili 14 kamppailua pitkälle sunnuntain aamuun asti.

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4-3
Blues sai täyteen 20 voittoa mielettömän nousun jälkeen. Kun Patrick Kane viimeisteli Blackhawksin 3-0 maalin kolmannen erän alkuvaiheessa, ensimmäiset Bluesin kannattajat olivat jo valmiita lähtemään kotiin. Kärsivällisyys palkittiin, sillä Tyler Bozak palautti kahdella osumallaan isännät vielä voittotaistoon. Kun Jacob De La Rose teki tasoituksen vain 12 sekuntia Bozakin jälkimmäisen maalin jälkeen, kaikki oli auki. Bluesin kiri huipentui ajassa 57.34 Justin Faulkin viimeistelemään voittomaaliin.
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 4-3 ja.
Anthony Duclair oli Senatorsin supersankari, kun Blue Jackets kaatui jatkoajalla. Hän iski kolme joukkueensa osumista, mukaan lukien jatkoaikaratkaisun ylivoimalla. Senatorsin toinen maalintekijä oli Connor Brown. Sinitakkien maalille toiseen erään 1-2 tilanteessa vaihdettu Joonas Korpisalo vaihdettiin antautui kahdesti. Senatorsin maalivahti Anders Nilsson onnistui loistavasti ja torjui 38 laukausta.

OTT-CBJ: Duclairin hattutemppu huipentuu jatkoajalla

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 0-4
Flamesin seitsemän ottelun voittoputki koki tylyn lopun. James Reimer torjui 32 kertaa ja Hurricanesin ykkösviisikko teki kolme maalia matkalla vierasvoittoon. Hurricanes iski kerran tasakentin, kerran ylivoimalla, kerran alivoimalla ja kerran tyhjään maaliin. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho kirjauttivat syöttöpisteen mieheen.
New York Islanders - Buffalo Sabres 3-2 ja.
Sabresin ylivoimapeli poiki yhden pisteen Long Islandin -matkalta. Victor Olofsson ja Jack Eichel iskivät Sabresille ylivoimamaalit, mutta vieraat taipuivat lopulta jatkoajalla. Islandersin osumista vastasivat varsinaisella peliajalla Michael Dal Colle sekä Jordan Eberle. Jatkoajalla voiton viimeisteli Anthony Beauvillier.

NYI-BUF: Beauvillier iskee ratkaisun läpiajosta

Anaheim Ducks - New York Rangers 4-3 vl.
Rangersin salama-alku riitti vain yhteen pisteeseen Kaliforniassa. Mika Zibanejad osui jo kymmenen sekunnin kohdalla ja Artemi Panarin ajassa 3.59, mutta Ducks kiri tasoihin. Zibanejad palautti vierasjohdon kolmannessa erässä, jonka viimeistä edellisellä minuutilla ylivoimalla onnistunut Hampus Lindholm kuitenkin venytti ratkaisun yliajalle. Ducksin voiton takuumies oli voittolaukauskilpailussa Jakob Silfverberg. Ottelu oli ruotsalaisten näytöstä, sillä kuudesta pelitilannemaalista neljä oli sinikeltaista käsialaa.
Nashville Predators - Dallas Stars 1-4
Tennesseessä kaikki maalit säästettiin toiseen erään. Austin Watson osui Predatorsille, mutta sitten alkoi vieraiden vyöry. Stars teki neljä maalia noin 12 minuutin sisällä, mukana Roope Hintzin iskemä voittomaali.

NSH-DAL: Hintz lyö kiekon maaliin Rinteen längistä

Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 1-4
Torontolla ei ollut hädän päivää kanadalaisten keskinäisessä väännössä. Alex Kerfootin ja Ilja Mihejevin maalit pitivät Maple Leafsin johtoasemassa lähes alusta loppuun, eikä Oilers saanut omaa maalitiliään auki ennen kolmatta erää. Frederik Gauthier ja Mitch Marner lopettivat kotijoukkueen pyristelyt heti alkuunsa.
Florida Panthers - Boston Bruins 2-4
Panthersin ykköspakkiparin tehot pitivät kotijoukkueen Bruinsin kyydissä, mutta eivät riittäneet voittoon. Keith Yandle kirjautti pisteet 1+1 ja Aaron Ekblad 0+2 kotitappiossa Bostonille. David Pastrnak oli jälleen huippuvireessä ja teki Bruinsille kaksi maalia. Hattutemppu jäi lopulta epäonnistuneen rangaistuslaukauksen päähän.

FLA-BOS: Pastrnak iskee Marchandin hienosta syötöstä

Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 4-1
James van Riemsdykin toisen minuutin maali jäi laihaksi lohduksi Flyersille. Wild vastasi nopeasti Zach Parisen ja Eric Staalin osumilla ja marssi voittoon. Staal iski illan aikana lopulta kahdestikin.
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1-2
Vähämaalinen vääntö oli lähellä tuoda Detroitille jopa nollapelin. Tyler Bertuzzi iski aivan alussa, minkä jälkeen osumia ei nähty yli 44 peliminuuttiin. Mike Green tuplasi vierasjohdon ylivoimalla kolmannessa erässä Valtteri Filppulan alustuksesta. Jonathan Bernierin maali pysyi koskemattomana viimeiselle minuutille asti ennen kuin Tomas Tatar pilasi täydellisen illan kavennuksella, johon Joel Armia kirjautti syöttöpisteen.

MTL-DET: Bernier torjuu Kulakin ja Suzukin yritykset

Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 5-4 vl.
Penguins sai paahtaa täyden iltapuhteen Kingsin kaatamiseksi. Vieraat osuivat avauserässä kahdesti, mutta Bryan Rustin maalit nostivat Penguinsin tasoihin. Pingviinit tekivät lopulta neljäkin maalia peräjälkeen ja näyttivät marssivan suoraan voittoon, kun Jack Johnson iski 4-2 osuman ajassa 51.58. Kings ei kuitenkaan luovuttanut helpolla, vaan kipusi vielä tasalukemiin. Rust veivasi ratkaisun isäntien eduksi voittolaukauskilpailussa.
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2-5
Kahden tasokkaan joukkueen vääntö kääntyi ennakkosuosikin eduksi kolmannessa erässä. Nicklas Bäckströmin ja Brayden Pointin maalien myötä päätöserään lähdettiin 1-1 tilanteesta, mutta siinä vaiheessa Capitals laittoi jalkaa kunnolla kaasulle. Washington teki kolmannessa erässä neljä maalia Tampan yhtä vastaan ja varmisti voiton, kun sen jokainen hyökkäysketju iski vähintään kertaalleen.

TBL-WSH: Oshie kiepauttaa maalin takaa

Arizona Coyotes - New Jersey Devils 1-2
Tasaväkisessä taistossa voittomaali syntyi vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Jesper Boqvist avasi maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta Alex Goligoski kuittasi tilanteen nopeasti ylivoimalla. Devilsin vierasvoiton ratkaisi Kyle Palmieri.
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 4-2
Sharksin neljän ottelun tappioputki katkesi tärkeässä Pacific-divisioonan sisäisessä väännössä. Tomas Hertl ja Timo Meier järjestelivät 2-0 johdon, jota Jake Virtasen kolmannen erän kavennus mutkisti. Evander Kane laittoi kiekon tyhjään maaliin puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta Bo Horvat teki kamppailusta vielä maalin pelin. Sitä lähemmä Canucks ei kuitenkaan missään kohtaa päässyt. Logan Couture viimeisteli loppulukemat.

SJS-VAN: Meier täräyttää suoraan syötöstä

Columbus kauppasi Anthony Duclairin Ottawaan helmikuussa ja sai lauantaina kokea ex-pelaajansa täyden potentiaalin. Kaupan jälkeen Duclair on tehnyt 54 otteluun 26 maalia.
- Saan jokaisessa vaihdossa tilaisuuden näyttää taitoni. Joskus vaihto ei ole hyvä tai teen huonon ratkaisun, mutta pääsen heti takaisin näyttämään, että se ei toistu. Joskus aiemmin saatoin tehdä virheen ja jumittua sen jälkeen vaihtopenkille. Olen nyt onnellinen jatkuvista tilaisuuksista, Duclair sanoi hattutemppunsa jälkeen.