KotkaniemiPrime

Lauantain NHL-kierroksella nähtiin useampia suomalaisonnistujia. Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi vietti kahden tehopisteen iltaa. Dallas Stars pelasi ilman John Klinbergiä, joten Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Julius Honka saivat ison vastuun joukkueen alakerrassa. Heiskanen pyöritti ykkösylivoimaa ja kellotti peliajakseen 29.26.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen oli jälleen isossa roolissa iskien kaksi syöttöpistettä. Puolustaja on nyt takonut viimeiseen viiteen otteluun viisi tehopistettä. Myös Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikkoa Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen vietti kahden pisteen iltaa.
Montreal Canadiens-Vegas Golden Knights 5-4
Canadiensin tulokashyökkääjä Jesperi Kotkaniemi oli vahvassa vedossa, sillä hän iski lauantain kierroksella tehot 1+1 ja sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Artturi Lehkonen alusti Kotkaniemen maalin. Kotijoukkue oli vielä kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua maalin takaa-ajoasemassa, mutta Andrew Shaw ja Tomas Tatar onnistuivat tuomaan Montrealin tasoihin ja lopulta ohi. Shaw iski ottelussa kaksi osumaa. Vegasin William Karlsson kasvatti pistetiliään yhdellä maalilla ja kahdella syöttöpisteellä.

Buffalo Sabres-Vancouver Canucks 4-3 rl.
Buffalo teki hienon nousun, kun kotijoukkue kipusi viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana 3-1 tappioasemasta tasoihin venyttäen ottelun jatkoajalle. Kavennuksen iski Jeff Skinner ja tasoituksen Sam Reinhart. Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen molempiin maaleihin. Ratkaisu nähtiin rangaistuslaukauskilpailussa, jossa sankariksi nousi isäntien Casey Mittelstadt. Vancouverin Markus Granlund sai jälleen yhden syöttöpisteen, joten suomalaishyökkääjä on nyt takonut viimeiseen kuuteen otteluun tehot 2+4=6.
Philadelphia Flyers-Chicago Blackhawks 4-0
Uuden päävalmentajansa Jeremy Collitonin alaisuudessa pelaavan Chicagon kelkka ei ota kääntyäkseen. Joukkue koki lauantaina jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa, kun Flyers voitti ottelun 4-0. Kotijoukkueen sankari oli Sean Couturier tehoillaan 2+1. Myös Claude Giroux oli vahvasti esillä tehoillaan 1+2. Flyers-vahti Brian Elliott tarvitsi nollapeliinsä 33 torjuntaa.
Henri Jokiharju pelasi Chicagon puolustuksessa 18.50 ja Jori Lehterä 9.58 Flyersin hyökkäyksessä.

Dallas Stars-Nashville Predators 4-5 ja.
Nashville nousi ottelussa tasoihin vain 43 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Dallasin Esa Lindell istui jäähyllä ja Roman Josi iski varsinaisen peliajan viimeisen osuman. Jatkoajalla ratkaisun latoi Mattias Ekholm, jonka maalin myötä Predators on tällä kaudella edelleen ilman vierastappiota. Juuse Saros torjui 20 kertaa ja johdatti joukkueensa viidenteen peräkkäiseen voittoon. Dallasin Julius Honka keräsi yhden syöttöpisteen.
Nashvillen hyökkääjä Miikka Salomäki pelasi 9.16 minuuttia ja Dallasin puolustajista Miro Heiskanen 29.26 ja Esa Lindell 26.42.

DAL-NSH: Honka tekee upean esityön

Florida Panthers-New York Islanders 4-2
Aleksander Barkov (1+0) johdatti heikosti kautensa aloittaneen Panthersin jo kolmanteen peräkkäiseen voittoon. Hän iski päätöserässä voittomaalin, ja hän sai valinnan ottelun ykköstähdeksi. Barkovin ohella isossa roolissa oli Panthers-vahti Roberto Luongo 29 torjunnallaan.
Islandersin hyökkäyksessä Leo Komarov pelasi 11.51 ja Valtteri Filppula 14.48. Panthersin hyökkääjä Juho Lammikko pelasi 9.24. Islandersin Mathew Barzal ja Ryan Pulock pelasivat sadannen NHL-ottelunsa.

Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 5-1
Ilman Tuukka Raskia pelannut Bruins nappasi komean voiton Torontosta. Isäntien suurin sankari oli tehot 3+1 tehnyt David Pastrnak. Myös Patrice Bergeron (1+2) oli vahvassa vedossa. Kanadalaishyökkääjä nousi NHL:n pistepörssin jaetulle ykkössijalle 24 tehopisteellään. Saman verran pisteitä on latonut vain Coloradon Mikko Rantanen.
Bruinsin maalilla pelasi Jaroslav Halak, joka torjui peräti 40 kertaa. Maple Leafsin Kasperi Kapanen pelasi 13.16 minuuttia ilman tehopisteitä.

BOS-TOR: Pastrnak iskee kolmannensa ylivoimalla

Tampa Bay Lightning-Ottawa Senators 4-6
Tampa Bayn neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun Bobby Ryan (1+2) ja Matt Duchene (1+2) johdattivat Ottawan voittoon. Vieraat ratkaisivat pelin päätöserän upeilla otteillaan ja veivät sen nimiinsä 4-0. Isäntien tehokkain oli tulokashyökkääjä Mathieu Joseph tehoillaan 2+1.
Pittsburgh Penguins-Arizona Coyotes 4-0
Penguins katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla ilman Antti Raantaa pelanneen Coyotesin. Kotijoukkueen tehomiehinä häärivät Sidney Crosby (1+1), Derek Simon (1+1) ja Jake Guentzel (0+2). Penguinsin suurin sankari oli kuitenkin maalivahti Casey DeSmith, joka piti nollan pysäyttäen kiekon 39 kertaa. Penguinsin puolustajista Olli Määttä tilastoi yhden syöttöpisteen ja Juuso Riikola pelasi ilman tehomerkintöjä.

PIT-ARI: Crosbyn millintarkka rystylaukaus

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 4-5 vl.
Eriskummallisen ottelun toisessa erässä taottiin peräti kuusi maalia, minkä jälkeen päätöserässä ei nähty osuman osumaa. Ratkaisuksi jäi tehot 1+1 tehneen Jimmy Veseyn maali voittolaukauskilpailussa. Columbuksen maalilla pelannut Joonas Korpisalo joutui torjuntatöihin vain 15 kertaa. Columbus-puolustaja Markus Nutivaara kellotti jälleen lähes 20 minuutin peliajan ja keräsi yhden syöttöpisteen. Hän on iskenyt kauden 16 ottelussa jo kahdeksan tehopistettä. Columbus-hyökkääjä Markus Hänninen pelasi 8.23 minuuttia.
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 3-4 vl.
Detroit alkaa pikkuhiljaa herätä, sillä joukkue kasvatti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi. Hyökkäyspäässä peliä johti Anthony Mantha kahdella osumallaan. Alakerrassa Carolinaa kiusasi Jonathan Bernier, joka pysäytti kiekon peräti 49 kertaa. Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saalistivat tehot 0+2 mieheen. Rangaistuslaukauksilla ratkaisun iski Frans Nielsen.

german media wall 1110

Los Angeles Kings-Calgary Flames 0-1
Tällä viikolla Kingsin peräsimeen hypännyt Willie Desjardins kärsi ensimmäisen tappionsa losangeleslaisten riveissä. Ottelun ainokaisen iski avauserässä osunut Travis Hamonic. Flames-vahti David Rittich torjui nollan pysäyttäen kiekon 21 kertaa. Juuso Välimäki pelasi Flamesin puolustuksessa 15.24 minuuttia.
Omin sanoin:
Chicagon tuore päävalmentaja Jeremy Colliton ei saanut vielä ensimmäistä voittoa uudessa seurassaan.
- Jos olisimme tehneet maalin jossain välissä, olisimme saaneet energiaa ja pystyneet taistelemaan voitosta. Turhauttavaa. Mutta samaan aikaan meillä on ongelmat tiedossa, ja pystymme korjaamaan ne. Meidän täytyy vain kiirehtiä, Colliton saneli ottelun jälkeen.
Pittsburghin voiton takuumiehenä hääri maalivahti Casey DeSmith, joka nollasi Arizonan 39 torjunnallaan.
- Tämä oli koko joukkueen nollapeli ja voitto. Kaikki meistä tarvitsivat tätä. Tämä oli ikään kuin näyte muille meidän taidoista. Niin kauan kuin pelaan hyvin ja omalla tasollani sekä saan hyviä tuloksia, itseluottamukseni kasvaa. Itseluottamus on jokaiselle pelaajalle tärkeää, ja minulla sitä sattuu olemaan tällä, DeSmith kommentoi.
Aleksander Barkov iski Floridalle yhden maalin ja johdatti joukkueen kolmanteen peräkkäiseen voittoon.
-Kaikki alkoi Suomessa. Pelasimme kaksi tosi hyvää ottelua Suomessa ja voitimme niistä jälkimmäisen. Se palautti itseluottamuksemme ja opimme, kuinka otteluja voitetaan. Ja totta kai Luongo on ollut uskomaton ja antanut meille aina mahdollisuuden voittaa, Barkov totesi ottelun jälkeen.