Laine_WPG_up_close

Patrik Lainetta ei nähdä tositoimissa ainakaan kahdessa seuraavassa Winnipeg Jetsin ottelussa, sillä suomalaishyökkääjä parantelee vasemmassa jalassaan olevaa ruhjetta.
Laine, 19, loukkaantui tiistaina Los Angeles Kingsiä vastaan pelatun ottelun toisen erän alkupuolella, kun hän blokkasi Kings-pakki Alec Martinezin laukauksen. Jets voitti ottelun lopulta jatkoajalla 2-1.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi torstaina, että Laineella on jalassaan ruhje, eikä luita ole murtunut. Suomalaishyökkääjää ei kuitenkaan nähdä Jetsin kokoonpanossa torstaina Anaheim Ducksia vastaan pelattavassa vierasottelussa eikä myöskään kotikaukalossa sunnuntaina, jolloin Nashville Predators piipahtaa visiitillä Winnipegissä.
Laine on kerännyt tällä kaudella pelaamissaan 73 ottelussa 43+25=68 tehopistettä, ja hän on NHL:n maalipörssissä kakkosena Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin (44) jälkeen.
Laine teki alle 20-vuotiaiden pelaajien NHL-ennätyksen tehtailtuaan pisteitä 15 peräkkäisessä ottelussa (18+8=26). Historiallinen pisteputki meni kuitenkin poikki tiistaina, kun Laine ehti pelata vain 5.59 minuuttia ennen loukkaantumistaan.
Jets (44-19-10) on tällä hetkellä Central-divisioonassa toisena, kahdeksan pistettä Predatorsia jäljessä ja kahdeksan pistettä Minnesota Wildia edellä.