20170103_in

Patrik Laine saalisti kolme tehopistettä, kun Winnipeg Jets kaatoi Tampa Bay Lightningin. Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets voitti jälleen, ja voittoputken pituus on nyt 16 ottelua. Fanit äänestivät Sidney Crosbyn, Connor McDavidin, P.K. Subbanin ja Carey Pricen divisiooniensa kapteeneiksi tähdistöotteluun.

Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 4-6
Syksyllä tulokkaiden pistepörssiä hallinnut Winnipegin Patrik Laine joutui vuodenvaihteessa päästämään Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin ohitseen. Tiistain NHL-kierroksella Laine paukutti pisteet 1+2=3 ja otti Matthewsin eron kiinni. Kumpikin on nyt kerännyt pisteet 20+14=34.
Laine syötti joukkueensa 1-0 ja 5-2-maalit sekä viimeisteli itse 6-4-loppulukemat. Winnipegin toinen suomalaishyökkääjä Joel Armia jäi Tampa Bayn Valtteri Filppulan tavoin pisteittä.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 3-1
Columbus otti jo 16. peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Edmontonin. Voittoputki on NHL:n historian toiseksi pisin. Pittsburgh Penguins otti 17 peräkkäistä voittoa kaudella 1992-1993. Tuon ennätyksen sivuamiseen Columbuksella on matkaa vain yksi voitto.
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 6-5 ja.
Leo Komarov iski toisessa erässä Torontolle 4-2-johtomaalin, ja tuossa vaiheessa kaikki näytti hyvältä. Päätöserässä Capitals punnersi kuitenkin tasoihin ja kuittasi vielä Toronton 5-4-johtoasemankin venyttäen ottelun jatkoajalle. Aleksander Ovetshkin nousi ratkaisijaksi viimeistellessään kauden 18. maalinsa jatkoajalla.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1-3
Sebastian Aho teki päätöserässä Carolinan ainoan maalin, ja Teuvo Teräväinen nappasi tähän osumaan syöttöpisteen. Kavennus 1-2:een jäi laihaksi lohduksi, kun Kyle Palmieri (1+2) niittasi muutama minuutti myöhemmin loppulukemat tyhjään maaliin.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1-2 ja.
Los Angelesin Jeff Carter tasoitti kolmannen erän alkupuolella 1-1:een, ja tämän maalin myötä ottelu eteni jatkoajalle. Tanner Pearson iski voittomaalin jo jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. San Josen Joonas Donskoi jäi ottelussa pisteittä, mutta hän teki hienosti maskia Logan Couturen iskiessä Sharksin ainoan maalin.
New York Rangers - Buffalo Sabres 1-4
Rasmus Ristolaisen (+1) Buffalo haki maukkaan vierasvoiton New Yorkista. Sabres karkasi jo toisen erän alkuun mennessä kolmen maalin karkumatkalle Zemgus Girgensonsin, Evander Kanen ja Justin Baileyn maaleilla. Nick Holden kavensi toisessa erässä, mutta päätöserässä Jack Eichel lisäsi johtoaseman jälleen kolmeen maaliin.
Nashville Predators - Montreal Canadiens 1-2 ja.
Montrealin Shea Weber iski päätöserässä 1-1-tasoituksen, ja ottelu venyi jatkoajalle. Max Pacioretty nousi Canadiensin sankariksi, kun hän teki jatkoajalla voittomaalin. Montreal jatkaa divisioonansa kärjessä ja Itäisen konferenssin kärkitaistelussa.

Omin sanoin:
Columbus on heikon viime kauden jälkeen yltänyt kovaan vireeseen. Peräti 16 ottelun voittoputkessa kiitävä Columbus on ansaitusti Itäisen konferenssin kärjessä.
- Olen ylpeä joukkueesta. He ansaitsivat sen, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella tiivisti NHL.comin Craig Marzille.
Poimintoja keskiviikon otteluista:
Keskiviikkoiltana NHL:ssä pelataan kuusi ottelua. Patrik Laineen Winnipeg Jets vierailee Floridassa, Artturi Lehkosen Montreal kohtaa suomalaisjoukkue Dallas Starsin, ja Mikko Rantasen Colorado Avanlanche pelaa Jyrki Jokipakan Calgary Flamesia vastaan.
Fanit äänestivät kapteenit:
NHL:n vuotuinen All Stars -tapahtuma järjestetään tammikuun lopussa Los Angelesissa. Tiistaina julkaistiin fanien äänestämät neljän eri divisioonan kapteenit. Edmonton Oilersin hyökkääjä Connor McDavid kipparoi Pacific-divisioonan tähdistöjoukkuetta, Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Sidney Crosby on Metropolitan-divisioonan kapteeni, Nashville Predatorsin puolustaja P.K. Subban puolestaan Central-divisioonan ja Montreal Canadiensin maalivahti Carey Price Atlantic-divisioonan.