Mike_Bossy_smile_2568x1444

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 24.1.
Tätä päivämäärää Hall of Fame -hyökkääjä Mike Bossy ei unohda koskaan.
1981: Bossy sivusi Maurice Richardin ennätystä saavuttamalla 50 maalin rajapyykin 50 ottelussa. Bossy osui kahdesti kolmannessa erässä, kun New York Islanders voitti Quebec Nordiquesin Nassau Coliseumissa 7-4.

Bossylla oli Islandersin kauden 50. peliin saapuessaan koossa 48 osumaa, eikä lisää näyttänyt tulevan, sillä Bossy tahkosi maaleitta yli 55 minuuttia. Mutta sitten Islanders pääsi ylivoimalle, ja Bossy pyssytti kauden 49. maalinsa, kun ottelua oli jäljellä 4.10. Coliseumin yleisö villiintyi, kun Bossy pääsi ennätystilastossa Richardin rinnalle laukomalla kiekon vielä kertaalleen Ron Grahamen taakse 1.29 ennen ottelun päätössummeria.
1986: Viisi vuotta myöhemmin Bossy teki maalin ja syötti kolme, kun Islanders voitti Washington Capitalsin Marylandin Landoverissa lukemin 7-5. Bossysta tuli NHL-historian 20. pelaaja, joka on yltänyt urallaan 1 000 tehopisteeseen. Hän saavutti merkkipaalun 656. runkosarjaottelussaan eli nopeammin kuin kukaan aiemmin NHL:n historiassa (tuolloin) Wayne Gretzkyä lukuun ottamatta.
MUITA MERKKIPAALUJA
1937: Howie Morenz iski NHL-uransa 271. ja viimeisen maalin, kun Montreal Canadiens voitti Chicago Blackhawksin Chicago Stadiumissa 4-1. Neljä päivää myöhemmin Morenz sai vakavan jalkavamman Forumissa Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa ja joutui lopettamaan peliuransa.
1960: Chicagon Glenn Hall sivusi NHL-maalivahtien peräkkäisten pelien ennätystä torjuessaan 328. ottelunsa, jonka Canadiens lopulta voitti 3-2. Hall nousi tilastossa Montrealin Georges Vezinan rinnalle.
1988: Hartford Whalersin puolustaja Neil Sheehystä tuli ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on käyttänyt pelinumeroa 0. Sheehylle merkittiin pöytäkirjoihin seitsemän rangaistusminuuttia, kun Whalers voitti Detroit Red Wingsin Civic Centerissä jatkoajalla 2-1.
2001: Mario Lemieux laukoi maalin ottelun jokaisessa erässä ja kirjautti NHL-uransa 40. hattutempun, kun Pittsburgh Penguins voitti Canadiensin Mellon Arenassa lukemin 3-1. Lemieux nousi samalla toiseksi kaikkien aikojen hattutempputilastossa ohi Mike Bossyn. Lemieux laukoi ottelussa kolme kertaa ja teki jokaisella vedollaan maalin.
2007: NHL:n tähdistöottelu pelattiin ensimmäistä kertaa Dallasissa. Loppuunmyydyn American Airlines Centerin yleisö sai seurata, kun Läntisen konferenssin joukkue voitti Itäisen konferenssin kokoonpanon maalein 12-9. Tehot 1+4 kerännyt idän hyökkääjä Danny Briere valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Voittajien maalilla torjui kotikaupungissaan Dallas Starsin maalivahti Marty Turco.
2014: Nashville Predatorsin Eric Nystromilla oli NHL-uransa huikein ilta. Edellisissä 19 ottelussaan vain yhden maalin tehnyt Nystrom pyssytti nyt peräti neljä osumaa entisen joukkueensa Calgary Flamesin verkkoon Scotiabank Saddledomessa. Flames tuli kuitenkin pelin lopussa vielä tasoihin Mikael Backlundin sekä David Jonesin maaleilla ja vei lopulta voiton, kun Sean Monahan veivasi ratkaisumaalin voittolaukauskilpailussa.