barkov 9-26

NHL:n harjoitusottelut jatkuivat maanantaina seitsemällä miettelöllä. Suomalaisista esillä olivat etenkin Florida Panthersin Aleksander Barkov sekä Nashville Predatorsin Juuso Pärssinen ja Kevin Lankinen.

Nashville Predators - Florida Panthers 3-4 ja.
Predatorsin ja Panthersin päivän ensimmäinen ottelu oli suomalaisten näytös, jossa sankariksi nousi vierasjoukkueen kapteeni Aleksander Barkov tekemällä ratkaisumaalin jatkoajalla. Barkov alusti myös ottelun avausmaalin, jonka viimeisteli Eetu Luostarinen.
Barkovin ohella Luostarisen osumaan syötön keräsi puolustaja Santtu Kinnunen, joka aloittelee ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Lähes 18 minuuttia pelannut Kinnunen sai ottelussa myös toisen syöttöpisteen, kun hän oli tekemässä esityötä Ryan Lombergin maaliin.
Predatorsin riveistäkin löytyi suomalaisonnistuja, kun täksi kaudeksi TPS:stä rapakon taakse hypännyt Juuso Pärssinen tehtaili tehot 1+1. Sentteri sai peliaikaa lähes 19 minuuttia.
Floridalta maalinteossa onnistui myös Kai Schwindt. Nashvillelta verkkoa heiluttivat Pärssisen lisäksi Roland McKeown ja Ryan Johansen.

Nashville Predators - Florida Panthers 4-0
Predators ja Panthers pelasivat maanantaina myös toisen koitoksen. Tällä kertaa pelaajat vaihtuivat, ja se näkyi lopputuloksessa, kun Nashville paineli selvään voittoon.
Tässäkin ottelussa nähtiin vahvaa suomalaistekemistä, sillä Predatorsin maalilla debytoinut Kevin Lankinen (13 torjuntaa) pelasi puolet ottelusta ja piti nollan. Toisen puoliskon pelasi Jaroslav Askarov (12 torjuntaa).
Filip Forsberg teki voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman avauserässä. Viimeisten 12 minuutin aikana verkkoa heiluttivat vielä Cody Glass, Colton Sissons ja Tanner Jeannot. Täksi kaudeksi ison veden taakse siirtynyt Markus Nurmi sai syöttöpisteen Sissonsin maaliin.
Panthersin paidassa pelasivat Anton Lundell ja Anton Levtchi. Toista NHL-kauttaan aloittavan Lundellin plus-miinuslukema jäi kaksi pykälää pakkaselle. Levtchi sai debyytissään jääaikaa 11 ja puoli minuuttia, ja viime kauden Tappara-tähti sai näytön paikan myös ylivoimassa.
Montreal Canadiens - New Jersey Devils 1-2
Devils onnistui kaatamaan Canadiensin vähämaalisessa väännössä. Ottelun avausmaalin teki ensimmäisessä erässä isäntien Cole Caufield. Tomas Tatar toi vieraat tasoihin toisessa erässä, ja ratkaisevan osuman latoi Graeme Clarke ajassa 54.03.
Askissa viiletti myös pari suomalaista, kun hyökkääjä Aarne Talvitie ja puolustaja Topias Vilen pukivat Devilsin nutun ylleen. Molemmat suomalaiset pelasivat ottelussa reilut 17 minuuttia, ja Vilen operoi alivoimapelin lisäksi myös ylivoimassa.
Montrealin riveissä nähtiin mielenkiintoinen debytantti, kun viime kesän ykkösvaraus, TPS:ää viime vuodet edustanut slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky oli mukana kokoonpanossa. Romuluinen suurlupaus pelasi heti suuressa roolissa, mutta jäi pisteittä.
New York Rangers - New York Islanders 4-1

NYR-NYI: Salon rannelaukaus painuu maaliin

Viiden maalin ottelun viimeinen rysä oli suomalaiskäsialaa, kun Islandersin puolustaja Robin Salo kiskaisi kiekon viivalta Dylan Garandin selän taakse ajassa 36.10. Viime kaudella 21 NHL-ottelua pelannut Salo sai maanantaina Islandersin puolustajista toiseksi eniten ylivoima-aikaa.
Islandersin ilta alkoi surkeasti, kun Rangers repi jo avauserässä ratkaisevan tuntuisen eron siirtyessään 3-0 johtoon. Kaikki maalit syntyivät reilussa yhdeksässä minuutissa. Ensiksi osui Jimmy Vesey ylivoimalla, sitten Chris Kreider tasakentin ja kolmantena K'Andre Miller alivoimalla.
Kaapo Kakko alusti Rangersin illan viimeisen osuman ottelun puolivälin paikkeilla. Maalista vastasi Zac Jones.

NYR-NYI: Kakko nousee alueelle ja antaa hyvän syötön

Dallas Stars - St. Louis Blues 0-4
Starsin harjoitusottelut alkoivat uneliaasti, kun Blues pyyhkäisi texasilaisten yli selvin lukemin. Bluesin voittomaalista vastasi Logan Brown ajassa 13.13. Avauserässä maaliverkkoa heilutti myös Josh Leivo, joka onnistui toistamiseen toisella 20-minuuttisella. Viimeisen kerran punalampun sytytti William Bitten.
Bluesin puolustaja Niko Mikkola sai syöttöpisteen Leivon toiseen osumaan. Mikkola pelasi St. Louisin pakeista toiseksi eniten (20.40), taklasi kolmesti ja blokkasi neljä kutia.
Bluesin maalilla nollan pitivät Thomas Greiss (10 torjuntaa) ja Colten Ellis (23 torjuntaa).
Dallasin suomalaisten otteista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Roope Hintz jäi kahden osuman verran pakkaselle ja Esa Lindell yhden. Jani Hakanpää ylsi sentään nollaan.
Seattle Kraken - Edmonton Oilers 3-0
Maalittoman avauserän jälkeen Kraken onnistui ottamaan johtoaseman toisen erän alussa, eikä kotijoukkue enää päästänyt Oilersia rinnalleen. Suurlupaus Matty Beniers, 19, teki voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman ajassa 22.12. Seattlelta osuivat Beniersin ohella Ryan Donato ja Morgan Geekie.
Beniersin maalin syötti puolustaja Peetro Seppälä, joka on aloittamassa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Seppälä riisti kiekon keskialueella, nosti pelivälineen jalalla hyökkäysalueelle ja löysi laidassa vapaana olleen Beniersin.
Seattlen paidassa nähtiin kokenut Joonas Donskoi ja Seppälän ohella myös toinen suomalaistulokas, SaiPasta Krakeniin ponnistanut Ville Petman. Sekä Donskoi että Petman jäivät pisteittä.
Oilersin takalinjoilla puolustanut Markus Niemeläinen pelasi vajaat 18 minuuttia ja kirjautti plus-miinuslukeman -1.
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 1-2 ja.
Molemmat osuivat varsinaisella peliajalla kertaalleen, ja ratkaisua haettiin jatkoilta, jossa Kings käänsi voiton itselleen. Ratkaisevan rysän niittasi Adrian Kempe Kevin Fialan syötöstä.
Fiala vastasi puolestaan Kingsin varsinaisen peliajan ainokaisesta ajassa 34.07. Vegasin ainoan ja ottelun ensimmäisen maalin teki Jack Eichel.

VGK-LAK: Eichel ampuu yläpesään ja avaa maalihanat

Kingsissä suomalaisista nähtiin Rasmus Kupari ja Samuel Helenius, mutta molemmat hyökkääjät jäivät pisteittä. Kupari sai näytön paikan ylivoimakentällisissä ja pelasi yhteensä yli 16 minuuttia. Heleniuksen jääaika oli 11.31.
Vegasin ryhmässä viiletti Leijonien pitkäaikainen hyökkääjätähti, KHL:stä rapakon taakse siirtynyt Sakari Manninen, joka pelasi 15 ja puoli minuuttia ilman tehopisteitä. Manninen sai heti mukavasti vastuuta, kun ylivoima-aikaa tuli yli kolme minuuttia ja myös alivoima-aikaa minuutin verran.