Boston Bruins venyttää ratkaisun seiskapeliin

Toronto Maple Leafsin ja Boston Bruinsin välisestä sarjasta tuli juuri niin tasainen kuin odotettiinkin. Jälleen kerran nämä joukkueet ratkovat paremmuuden seitsemännessä ottelussa, joka pelataan tiistaina Bostonissa.

Torontolla oli sunnuntaina sauma lähettää Boston kesälomille, kun se johti sarjaa otteluvoitoin 3-2. Bruins piti kuitenkin pintansa ja kaatoi vaahteralehtipaidat maalein 4-2.
- Meidän joukkueessa on paljon luonnetta, ja me olemme näyttäneet sitä läpi kauden. Meidän täytyy antaa itsellemme tunnustusta tästä ottelusta, mutta se on jo ohi. Nyt täytyy alkaa valmistautua seuraavaan otteluun, painotti Bruinsin Brad Marchand, joka iski ottelussa tehot 2+1.

TOR-BOS: Marchand laukoo tulisesti ylivoimalla

Ottelun maalinteon aloitti kotijoukkueen Morgan Rielly, joka tykitti pelivälineen maaliin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen esiin nousi vieraiden Marchand. Romuluinen hyökkääjä nosti ensin Bruinsin tasoihin ylivoimaosumallaan, minkä jälkeen hän alusti Torey Krugin osuman, ja Bruins pääsi ensimmäiselle tauolle 2-1 johdossa.
Jake DeBrusk lisäsi Bruinsin johtoa toisessa erässä, mutta kotijoukkue pisti pelin jännäksi viimeisellä 20-minuuttisella. Jake Gardiner tarjoili erinomaisen passin Auston Matthewsille, joka ampui kiekon Tuukka Raskin selän taakse pelikellon pysähtyessä aikaan 44.15.
Toronto haki vimmatusti 3-3 tasoitusta, mutta Rask ja Boston kestivät. Marchand latoi kiekon vielä tyhjään rysään Toronton pelatessa ilman maalivahtia, ja siihen päättyi kotijoukkueen pyristely.
- Mielestäni aloitimme pelin hyvin, mutta he käyttivät ylivoimamahdollisuutensa hyväkseen, ja me emme käyttäneet. Yhtäkkiä he johtivat 2-1 ja saivat momentumin itselleen, Matthews kertasi avauserän tapahtumia.
- Me saimme päätöserässä painetta aikaiseksi. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme onnistuneet tarpeeksi hyvin.
Rask torjui Bruins-maalilla 22 kertaa. Toronton maalivahti Frederik Andersen oli huomattavasti työllistetympi, kun hänelle kirjattiin 37 torjuntaa.
Marchandin lisäksi useamman tehopisteen iltaa vietti Bruinsin David Pastrnak, joka saalisti kaksi syöttöpistettä.
[Lue ottelusarjan BOS-TOR kaikki jutut täältä]
Toronton Kasperi Kapanen jäi ilman tehopisteitä. Laituri tilastoi ottelussa yli 17 minuutin jääajan, viisi taklausta ja kolme laukausta maalia päin.
Bruins ja Maple Leafs kohtaavat siis tiistaina kolmannen kerran peräkkäin pudotuspelien ottelusarjansa seiskaottelussa. Viime vuonna Bruins voitti seiskapelin ensimmäisellä kierroksella ja niinikään ensimmäisellä kierroksella vuonna 2013. Bruinsin puolustaja Zdeno Chara pelaa 13. seiskapelinsä ja jakaa NHL-ennätyksen Patrick Royn ja Scott Stevensin kanssa.