Avalanche pudotti Flamesin viidennessä ottelussa

Colorado Avalanche teki NHL:n pudotuspelien avauskierroksella jättiyllätyksen, kun joukkue kaatoi Calgary Flamesin viidennessä kohtaamisessa lukemin 5-1 ja voitti ottelusarjan 4-1. Avalanchen tehohyökkääjä Mikko Rantanen oli jälleen vahvassa vireessä ja keräsi ottelussa pisteet 2+1.
Colorado eteni viimeksi pudotuspelien toiselle kierrokselle kaudella 2007-08. Sen jälkeen joukkue on selvinnyt pudotuspeleihin kolmesti, mutta kausi on päättynyt jo ensimmäisellä kierroksella.

• Olen todellakin ylpeä joukkueestamme. Tämä on vasta ensimmäinen askel, mutta tällä puolella oleminen on kyllä mukavaa vaihtelua. Olen ollut häviävällä puolella vuonna 2014 ja viime vuonna, joten tämä tuntuu nyt erityisen hyvältä. Tämä on vasta alkua, mutta olen todella ylpeä siitä tavasta, jolla olemme yhdistyneet joukkueeksi. Nyt saamme levätä vähän aikaa ja keskittyä tulevaan, hehkutti Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog Denver Postille.

CGY-COL: Rantasen one-timer laulaa ylivoimalla

Jared Bednarin valmentama Avalanche aloitti ottelun terävästi, kun Landeskog iski ottelun avausmaalin juuri ennen erän puoliväliä. Flames sai mahdollisuuden tasoitukseen, kun Johnny Gaudreau pääsi kokeilemaan onneaan rangaistuslaukauksesta, mutta hän ei kuitenkaan onnistunut tuomaan joukkuettaan tasoihin.
Jos et tee, kaveri tekee. Avalanchen joukkue sai lisää aihetta riemuun, kun Rantanen iski illan ensimmäisen osumansa ajassa 15.38. Liekkipaidat iskivät kuitenkin ensimmäisen erän lopussa perinteisen pukukoppimaalin, kun T.J. Brodie osui kuusi sekuntia ennen erätaukoa.
[Lue ottelusarjan CGY-COL kaikki jutut täältä]
Avalanche ei tuosta maalista kuitenkaan järkyttynyt, vaan päätti mennä toisessa erässä menojaan. Colin Wilson onnistui toisessa erässä maalinteossa kaksi kertaa ja vei vierasjoukkueen osumillaan jo 4-1 johtoon.
Rantanen iski viimeisen naulan Flamesin arkkuun, kun hän onnistui maalinteossa ylivoimalla heti kolmannen erän alussa.
- Emme päässeet missään vaiheessa omalle tasollemme. Tämä on todella rankkaa, sillä pääsimme hyvistä asetelmista pudotuspeleihin ja meillä oli hyvin itseluottamusta. Tänään olimme liikkeellä oikealla aggressiivisuudella, mutta se ei riittänyt, harmitteli Flamesin kapteeni Mark Giordano.

CGY-COL: Avalanchen ja Flamesin loppukättelyt

Ensimmäisellä kierroksella putoaminen on kova pala Flamesin pelaajille, joiden odotukset olivat korkealla hienosti sujuneen runkosarjan jälkeen.
- Emme vain päässeet johtoon otteluissa, kun meidän piti päästä. Kolmas ottelu oli meille vaikea, neljännessä emme myöskään olleet parhaimmillamme. Menetimme todella hyvän mahdollisuuden. Nyt ryhmä saattaa hajota, emmekä tiedä, missä kaikki ovat ensi kaudella. Tämä tuntuu todella pahalta, totesi Flamesin hyökkääjä Matthew Tkachuk.
Flamesin puolustaja Juuso Välimäki pelasi ottelussa 16.18 ja laukoi kerran vastustajan maalia kohti.
Avalanche saa pudotuspelien toisella kierroksella vastaansa joko San Jose Sharksin tai Vegas Golden Knightsin. Sarja on katkolla Vegasille sunnuntaina.