roundup article 1230

Oliver Ekman-Larsson satte poängrekord för Arizona. Men Coyotes föll med 5-1 mot Vegas Golden Knights i nattens enda NHL-match.

Ekman-Larsson noterades via en assist till Coyotes enda mål för sin 312:e poäng i NHL-karriären och passerade därmed Keith Yandle för flest poäng av en back i Coyotes-tröjan sedan laget flyttades till Phoenix 1996-97.
Men Coyotes förlorade och istället kunde Golden Knights lämna sin sjätte raka match med poäng.
- Vi krigade, spelade snabbt och vara bra i vår forecheck. Vi gjorde inte så många misstag och Fleury … var Fleury, sade Jonathan Marchessault efter matchen.

ARI-VGK: Galchenyuk i PP, från Ekman-Larsson

Fleury svarade för 29 räddningar och vann sin 22:a match för säsongen, vilket är flest i år bland ligans målvakter.
Golden Knights gjorde den första periodens enda mål. Brandon Pirri försökte först själv överlista Darcy Kuemper utan att lyckas. Istället fick han in pucken framför mål till Paul Stastny som kunde peta in den över mållinjen. Målet kom efter 3:35 och var Stastnys femte för säsongen. För Pirri var det sjätte poängen i sin sjätte match (4+2).
Alex Galchenyuk reducerade till 2-1 i powerplay för Arizona, men Pirri var inte klar, utan satte i den tredje perioden också 4-1 för Vegas. Det blev 5-1 efter att Ryan Carpenter gjort matchens sista mål i numerärt underläge.

ARI-VGK: Fleury stoppar Archibald och Crouse

• Vi hade tålamod, höll oss vid vår matchplan och bjöd inte dem på så mycket. Det gav utdelning, menade Fleury.
    Vegas kunde tack vare segern gå upp på lika många poäng (50) som Calgary Flames i toppen av Pacific Division. Vegas har nått 50 poäng innan januari under båda sina första två säsonger i NHL.