USA-SWE

Tre Kronor förlorade för andra gången i årets VM-turnering i Köln. USA drog det längsta strået och vann till slut med 4-3 (2-3, 1-0, 1-0).
- Det känns tungt, vi har lägen men sätter inte dit dem. Sen är de giftiga i sitt omställningsspel, sa Joel Lundqvist till Cmore.
Framförallt var duon Johnny Gaudreau och Jack Eichel vassa för USA. Calgary-spelaren Gaudreau gjorde två mål och Eichel, till vardags i Buffalo Sabres stod för två assist.

• De har en bra kedja med Eichel och Gaudreau. De var tungan på vågen här ikväll, sa förbundskapten Rickard Grönborg till Cmore efter matchen.
    Men det var Sverige som inledde matchen bäst och satte 1-0 genom ett stenhårt handledsskott från Elias Lindholm efter 2.14 i öppningsperioden. Lindholm var inför matchen ett osäkert kort efter att ha slashats fult av den tyska spelaren Marks Kink i samband med ett svenskt mål men kom till spel och blev dessutom utsedd till bäste svenska spelare av arrangören.
    - Det var kul att vara tillbaka direkt sen att vi inte vinner är tråkigt. Vi måste börja vinna lite matcher nu så att vi är med, sa Lindholm till Cmore.
    Carolina-forwarden gjorde sedan sitt andra mål fram till 2-1 till Sverige efter 13.23 med ännu ett välplacerat handledsskott. USA kvitterade genom Johnny Gaudreau men ledningen efter de första 20 var ändå blågul efter att Victor Hedman pangat in ett slagskott bakom Jimmy Howard från slottet.
    I mittperioden gjorde Gaudreau sitt andra mål i matchen när han kvitterade till 3-3 med periodens enda mål.
    Det avgörande målet kom efter 51.47 i den tredje perioden efter att J.T. Compher hittat rätt bakom Viktor Fasth i den svenska målburen.
    Rickard Grönborg tog timeout efter 18.30, plockade sedan ut målvakten Fasth men Sverige lyckades in vaska fram tillräckligt många heta chanser för att få hål på Howard trots vinst med 42-27 i skott i matchen.
    - Jag tycker vi hade tillräckligt med chanser för att vinna och jag tycker vi ger bort matchen lite, sa Grönborg.
    Tre Kronor får nu två dagars vila innan de möter Lettland i sin fjärde match i turneringen på torsdag.
    \\*
    \Finland hade 3-0 och såg ut att gå mot tre säkra poäng men på matchens sista 12 minuter och 23 sekunder gick Tjeckien ikapp och vann till slut med 4-3 efter straffar efter att Robin Hanzal avgjort. Finland väntar fortfarande på att hitta spelet i den här turneringen.
    \
    Nathan MacKinnon trivs på europeisk mark. I söndags gjorde han tre mål och på måndagen kom två nya från Colorado-forwarden när Kanada vann med 6-0 mot Vitryssland. MacKinnon gjorde dessutom en assist i matchen.
    *I dagens fjärde match vann Ryssland över värdnationen Tyskland med 6-3. Lagkaptenen Sergei Mozyakin skadade sig i matchen men under kvällen rapporterades ett positivt besked från Ryssland att Mozyakin inte verkar ha någon hjärnskakning.