gustafsson

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
I New York-derbyt mellan Islanders och Rangers låg Mika Zibanejad bakom två av lagets tre mål. Båda kom i powerplay i slutet av vad som skulle bli en 3-4-förlust .Svensken har nu gjort två poäng i fyra av de sju senaste matcherna. Men det hjälper föga när man förlorar mot ärkerivalen och tappar i slutspelsjakten:

• Det stinker. Vi får hoppas att de här nio dagarna kan göra oss gott så vi kan komma tillbaka och omgruppera. Det är mycket hockey kvar att spela. Jag tycker att vi spelade bra under större delen av tiden, sa han efter matchen.
    Totalt har Zibanejad noterats för 39 poäng, varav 21 assist, på 35 framträdanden. Det gör att han, trots att han missat 13 matcher under säsongen, är på väg mot sin poängmässigt bästa säsong i karriären. Håller han snittet och får vara frisk landar Zibanejad på omkring 77 poäng - tre bättre än fjolårets toppnotering på 74. Hans poäng under kvällen gör att Zibanejad nu har 348 poäng (153+195) på 526 matcher i NHL.
    Med det tar vi en titt på övriga svenska insatser under natten:
    Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
    Gustavssons tvåpoängsinsats räckte inte heller
    Erik Gustafsson fortsätter att producera poäng i Chicago Blackhawks. Efter två poäng mot Toronto och två poäng mot Winnipeg kom ytterligare två nya i förlusten mot Florida Panthers under tisdagen. I den tredje perioden sköt backen ett tungt slagskott från blålinjen som Drake Caggiula styrde in till 2-4. Och med dryga minuten kvar slog han den öppnande passningen som sträckte ut Panthersförsvaret, varpå Patrick Kane kunde reducera efter ytterligare en crosspassning. Några 60 poäng likt förra året ser det inte ut att bli, men med 24 (6+18) ihopskrapade hittills ser Gustafsson ut att vara på väg mot 40-gränsen.
    Tionde raka för Strålman
    Anton Strålman är en stark faktor i Florida Panthers försvar. Svensken har faktiskt minus-1 över säsongen men gjorde i natt sin tionde raka match med minst +/- 0 som facit. Strålman gick plus-1 och är plus-11 under de senaste tio matcherna. Panthers har gjort 14 mål framåt och släppt in tre på dessa tio matcher. Laget vann sin sjätte raka match under natten.
    Värt att notera…
    Lucas Wallmark gick plus-1 på 13:01 minuters istid när hans Carolina Hurricanes besegrade Winnipeg Jets med 4-1.
    Marcus Pettersson spelade 18:09 i Penguins 0-3-förlust mot Philadelphia Flyers. Han noterades för ett skott på mål och täckte två skott.