bolts_121018

Storformen tycks ha nått Steven Stamkos på allvar. I natt gjorde han ett hat trick när Tampa Bay Lightning slog New York Rangers med 6-3 i Amalie Arena.

När Tampa mötte Colorado i lördags slog Stamkos till med två mål och två assist, vilket var hans andra fyrapoängskväll den här säsongen. I natt fortsatte han leverera i storartad stil. Med ett mål i varje period såg han till att Tampa kunde ta sin sjunde raka seger.
- Bra lag hittar sätt att lugna ner spelet och svara. Jag tyckte att vår andra period var väldigt bra, och vi fortsatte mala därifrån. Vi har bra självförtroende just nu, säger Stamkos som kände att Tampa var lite pressade under första perioden.
Stamkos kvitterade matchen till 1-1 i powerplay genom att dunka in en passning från Victor Hedman från den vänstra tekningscirkeln. Hans andra kom i den andra perioden, och var nästan en repris av hans första mål: Powerplay, vänstra tekningscirkeln, direktskott och 2-2 matchen. Målet betydde dessutom hans 700:e poäng i NHL.

TBL-NYR: Stamkos sätter nytt rekord hos Tampa Bay

• Jag känner mig bra, har bra självförtroende och försöker få utrymme att skjuta. Jag har haft turen att få bra chanser, speciellt på passningar från Hedman de senaste matcherna, säger Stamkos.
    Stamkos fullbordade sitt första hat trick för säsongen och nionde i karriären med att direktskjuta in 5-2 från slottet mitt i den tredje perioden.
    Tampa drygade ut ledningen i ligan till åtta poäng före tvåan Toronto Maple Leafs. Förlusten innebar att Rangers sjönk i Metropolitan Division. Henrik Lundqvist gjorde stod för 30 räddningar. Jesper Fast satte ett av gästernas mål.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    New York Islanders - Pittsburgh Penguins 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
    Penguins tog poäng för fjärde matchen i rad, men det krävdes straffar för att avgöra mot Robin Lehner och Islanders i Nassau Coliseum.
    Hemmalaget tog ledningen i den andra perioden genom Anthony Beauvillier som serverades öppet mål av Josh Bailey. Kvitteringen kom i den tredje periodens tredje minut. Derick Brassard fick efter många om och men in pucken bakom en intensivt jobbande Lehner.
    Den svenske målvakten storspelade och gjorde 23 räddningar, men fick inte vinna. Phil Kessel och Jake Guentzel överlistade honom i den fem omgångar långa straffläggningen och Penguins gick segrande från matchen.
    Islanders-spelarna Cal Clutterbuck och Jordan Eberle lämnade matchen i den tredje perioder på grund av skador.

NYI-PIT: Nelson får inte in pucken i mål

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Tillbakapressade ordentligt, men Red Wings lyckades stå emot Kings och vinna med 3-1 hemma Little Caesars Arena. Skottstatistiken slutade hela 21-43 till gästerna, men Detroit hade Jimmy Howard som räddade 42 skott i matchen, säsongens högsta notering från Red Wings-keepern.
Dennis Cholowski gjorde 1-0 i den första perioden efter förarbete från Christoffer Ehn och Jacob de la Rose. I den andra ökade Frans Nielsen och Dylan Larkin på för Red Wings som efter två perioder fått 17 skott på mål. Kings hade då skjutit 24.
Den stora pressen kom i tredje perioden, men trots 19 skott mot Howard hade Kings inte flytet med sig mer än en gång. Anze Kopitar reducerade med sitt åttonde mål för säsongen, men det var allt. Kings har gjort två eller färre mål i 12 av sina senaste 17 matcher. Förlusten i natt var deras femte de senaste sju.

DET-LAK: Larkin gör det mesta av läget som uppstår

San Jose Sharks - New Jersey Devils 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Joe Pavelski blev i natt den sjunde spelaren den här säsongen att nå 20-mål. Sharks-kaptenen gjorde det när han satte 2-1 till San Jose i slutet av den första perioden. Pavelski kunde från nära håll raka in en retur och nå 20-målsplatån för sjätte säsongen i rad.
Målet gav Sharks momentum, och i den andra kunde hemmalaget segra iväg till 4-2 efter mål från Radim Simek, hans första i NHL, och Timo Meier, hans andra i matchen.
I den tredje stängde Tomas Hertl matchens målskytte och Sharks kunde räkna in sin fjärde seger på sina senaste fem matcher.
Drew Stafford och Andy Greene gjorde sina första mål för säsongen, men Devils förlorade för åttonde gången på sina nio senaste matcher.

SJS-NJD: Meier rakt upp i nättaket

Så gick snacket:
"Vi sköt 43 skott och hade massor av 2-1- och 3-2-lägen, men vi gjorde bara ett mål. Vi kan inte bara bara nöjda med att skapa chanser, vi måste börja göra mål" - Anze Kopitar.
"Han har spelat ganska bra för oss i sina senaste framträdanden. Han spelade bra. Jag tyckte att han gjorde några riktigt bra räddningar tidigt i matchen" - Barry Trotz om Robin Lehner.