Swedish Roundup Primary

St. Louis Blues hade chansen att gå upp i delad ledning i Central Division, men föll med 4-3 efter straffar borta mot Chicago Blackhawks.
Två poäng för Blues hade inneburit delad ledning med Winnipeg Jets och Nashville Predators. Men med två matcher kvar att spela är de allt jämnt en poäng efter.

• Det var en viktig poäng. I spelade inte som vi behövde göra, men hittade ett sätt att ta en poäng, säger Alex Pietrangelo.
    St. Louis var i underläge länge i matchen, men lyckades kvittera med 39 sekunder kvar att spela genom Tyler Bozak. Sju minuter tidigare hade David Perron reducerat till 3-2.
    - Alltid bra att ta en poäng man inte trodde man skulle få tio minuter tidigare. Vår energi var inte den högsta, men vi hittade ett sätt i tredje och tryckte på bra, säger Perron.

CHI-STL: Kane spelare fram Toews till 1-0

Straffläggningens enda mål gjorde sedan hemmalagets Jonathan Toews. Han gjorde också 1-0-målet för Blackhawks och slog då personlig toppnotering i antalet mål för en säsong, 35. Patrick Kane assisterade och satte sedan själv 3-1 vilket innebar hans 107:e poäng för säsongen. Vilket är nytt personbästa för amerikanen.
- De älskar att spela och att vinna, de vill vara med och bidra i viktiga lägen och det är sådana spelare man vill coacha, säger Chicagos tränare Jeremy Colliton om Kane och Toews.
Blackhawks är borta från slutspelssnacket, för Blues väntar ny chans att försöka vinna divisionen när de tar emot Philadelphia Flyers redan ikväll.
Här är summeringen från nattens matcher:
New York Rangers - Ottawa Senators 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
För sjätte gången missade Henrik Lundqvist att ta sin 450:e seger i NHL. Gästande Ottawa blev för svårt och vann i Madison Square Garden. Lundqvist, som gjorde 27 räddningar i matchen, jagar seger nummer 450 och är fem segrar från att nå Curtis Joseph för femte platsen i antalet vinster genom tiderna
Sens gjorde tre raka mål, två i den första och ett i den andra, innan Rangers genom Lias Andersson fick nätkänning.

NYR-OTT: Andersson lurar Nilsson

Svensken reducerade till 1-3 i boxplay med sitt andra mål för säsongen. Med fina dragningar överlistade han Anders Nilsson som stod för 27 räddningar i matchen.
Rangers kom dock inte närmare än Anderssons mål och i den tredje perioden punkterade Brian Gibbons matchen till gästernas fördel.
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
Ducks snuvade Flames på att rycka åt sig en ännu större ledning i Pacific Division. Rookie-duon Sam Steel och Max Jones gjorde varsitt mål i den första perioden, och i den tredje kunde comebackande Ryan Getzlaf sätta hemmalagets tredje mål.

ANA-CGY: Getzlaf överlistar Rittich

Hemmalagets målvakt Ryan Miller vann sin 378:e match i karriären.
Flames, som har säkrat 1:a seedningen till slutspelet från Western Conference, vilade flera spelare. Bland annat Sean Monahan, Elias Lindholm och Mark Giordano. Johnny Gaudreau spelade och noterades för en assist vilket gör att han nu har 98 poäng den här säsongen.