melkman

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång.
San Jose Sharks spelade utan Erik Karlsson, men hade ändå bra svenskhjälp i 5-2-segern mot Chicago Blackhawks.

Tim Heed inledde San Jose Sharks afton med assist på Thomas Hertls 1-0 i den första perioden och Timo Meiers 2-1 i mittakten. Men gästande Chicago Blackhawks kom tillbaka och kvitterade på nytt genom Erik Gustafsson. Backen, som briljerat med hela 35 målgivande passningar den här säsongen, tryckte in kvitteringen bakom en skymd Martin Jones - hans 13:e mål för året.
Men Sharks simmade iväg i slutperioden med tre mål och vann alltså till slut med 5-2, och det var svenskarna som gjorde skillnaden. Marcus Sörensen gjorde sitt 14:e mål för säsongen när han dök fram på en smörpassning från Joe Thornton och i en smidig rörelse placerade in 3-2 bakom Cam Ward. Därefter tog Melker Karlsson över.

SJS-CHI: Karlsson styr in Burns skott

"The Melkman" styrde in 4-2 med ryggen mot skytten Brent Burns avslut från strax innanför blålinjen.
- Haley slog en fin passning till Burns. Jag dök på mål och pucken träffade min klubba utan att jag egentligen visste om det, förklarade Karlsson efteråt.
Med drygt två minuter skickade han in 5-2-pucken i tom bur.
- Vi låg tätt på dem och jagade dem hela kvällen. De skapade några lägen men Martin Jones var bra.
Därmed tog San Jose Sharks tolfte segern på 16 matcher (12-3-1):
- Vi har en bra grupp och alla har kul, speciellt när vi vinner och det har vi gjort på sistone.
De svenska hajarna var inte ensamma om att ha en bra kväll.
Här följer en genomgång av den blågula söndagen:
ÖVRIGA BLÅGULA RUBRIKER
SILFVERBERG SÄNKTE AVS
Jakob Silfverberg gjorde ett mål och en assist när hans Ducks besegrade Colorado Avalanche med 2-1. Det var hans 17:e mål och nionde assist för säsongen. Det var också hans första poäng sedan den 19 februari - eller på fem matcher.

ANA-COL: Silfverberg nätar och träffar vattenflaskan

CAPS BLÅGULA STOD FÖR MÅLEN
Carl Hagelin kvitterade till 1-1 bara två minuter in i matchen mot New York Rangers när han fick en andra chans att avsluta på mål sedan det första skottet fastnat på en back. Det var hans första poäng i Capitals och nästan åtta minuter senare gjorde Andre Burakovsky 2-1 med sitt nionde mål för säsongen när han skapade ett läge för sig själv i slottet och prickade bortre hörnet. Capitals vann till slut på straffar, 3-2.
MARKSTRÖMS STORSPEL RÄCKTE INTE
Jacob Markström räddade hela 45 skott när hans Vancouver Canucks trycktes tillbaka hårt av stekheta Vegas Golden Knights. Den heroiska insatsen hjälpte dock inte och Canucks föll med 3-0. Det är andra matchen i rad och fjärde gången i år som Markström räddar minst 43 skott. Noterbart är att Canucks bara vunnit en av dessa fyra matcher (1-3-1). William Karlsson noterades för en assist i Golden Knights.
FORSBERG NÄTADE NÄR PREDS VANN
Nashville Predators bröt Minnesota Wilds segersvit när de vann på straffar under söndagen. Filip Forsberg gjorde sitt 22:a mål för säsongen när han kvitterade till 2-2 i slutet av den tredje perioden med en backhand från nära håll. Det var andra matchen i rad som han noteras för en poäng och hans första mål sedan den 19 februari.

MIN-NSH: Forsberg kvitterar med en backhand

ANDRA NOTERBARA INSATSER
* Robert Hägg, Philadelphia Flyers, 17:05 minuters istid, 3 tacklingar, 1 assist, plus-1
* Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers, 18:10 minuters istid, 4 skott på mål, 1 assist, plus-2
* Magnus Pääjärvi, Ottawa Senators, 16:45 minuters istid, 4 skott på mål, 1 assist, plus-1
* Mattias Ekholm, Nashville Predators, 24:14 minuters istid, 2 skott på mål, +/- 0